Čo by ste počas tehotenstva alebo po pôrode zmenili?
Ja by som pri prvom dietati nechcela mat vypomoc babky, vtedy som si to bez nej nevedela predstavit :D
Pri druhom dietati by som ovela ovela ovela viac zapajala manzela do vsetkeho pretoze teraz je to samozrejmost. Vtedy som pocas tehu myslela ze je to len moja zodpovednost cele organizovanie domacnosti, moje kontroly u lekara a starostlivost o dieta a domacnost, nedopriala som si vobec ziaden oddych a ani take to pekne rozmaznavanie pocas tehu, som sla ako robot. Taka sprosta som bola podla mna kvoli hormonom, cele zle.
@jankadanka654321 Neboj, ja som tiez bola sprosta a vsetko si organizovala sama 😂 Pri prvom som vacsinou zbierala info o tehotenstve a porode, ale velmi som sa nesustredovala na obdobie tesne po. Pri druhom som sa viac pripravila na obdobie hned po - hotovky do mrazaku, snaky, pohodka na gauci, pozeranie serialov s malym na prsniku, ziadne navstevy, hlavne klud a prezit poporodne bolesti a zmeny nalady. A tiez som viac zapojila manzela pri druhom, ako pri prvom.
Ja zas odporucam hybat sa cele tehotenstvo. Chodit na tehotenske cvicenia vo svojom okolí, dat si sedenie napr s Dulou o porode, pripravy na porod, obdobie po porode… toto mi dost pomohlo psychicky byt na tom lepsie s porodom. Nestresovat sa prácou 🙂 uzivat si pripravy na babatko (izbicka, kocik, oblecenie). Nikam sa neponahlat… 🥰 a ked si telo pyta si pospat tak bez vycitiek lahnut do tej postele a spat 😀 za mna najhorsi hlavne prvy a treti trimester so spankom😀 ta unava pride necakane a uplne odkvecnem 😂
Nemenila by som absolútne nič. Všetko bolo úplne super, oddychovala som, rozmaznávala sa, ale aj pracovala, cestovala. Po pôrode sme boli s manželom doma, neprijímali sme návštevy, užívali sme si novú rodinu, jedlo nám doniesli rodičia moji alebo jeho pred byt, pripadne donáška, manžel sa staral, krmil, prebaľoval. Ale my máme aj veľmi kľudne dieťa, takže na to novorodenecké obdobie spomínam ako najkrajšie v živote. Už ho síce nezažijem, ale spomienky mám úžasné a neľutujem ani by som nevymenila nič.
Nemenila by som nic, bolo super 🙂
@andrejkap123 ja este dodam ze som posledny trimester mala rizikovy a bola uzavreta doma nesmela som byt dlho na nohach. Toto udrelo na psychiku aj ked som to vtedy povazovala za skvele byt len doma. Pri prvom bola aj corona, ziadne kurzy iba ak online, ked som po par mesiacoch po porode sla do obchodaku som sa citila ako na marse bol to kulturny sok ale velmi dobre to padlo vidiet civilizaciu.
@malaopicka este k navstevam....my sme mali prve cez coronu tak nastastie ani do porodnice okeem manzela nikto nemohol a doma sme tiez nikoho nechceli ale babka kedze bola na vypomoci u nas nam nanutila navstevu mojho brata s rodinou ktori sa prave vtedy vratili z Francuzska z dovolenky kde bol vysoky vyskyt corony a odvovodnila to ze: ale jeho deti este nevideli babo tak ho musia vidiet....hlavne ze o neho teraz ani nezakopnu a dalsi dovod bol ze ved nakazit sa mozeme aj v obchode a brata si nepustim dnu ako si to predstavujem kricala po nas totalne psycho vydieranie vkuse ako obohrata platna. Tak sme ich museli proti nasej voli pozvat aby babka nedostala infarkt. Kebyze viem toto vopred tak babka nema u nas sancu :D
@jankadanka654321 To ma mrzi, bohuzial toto je dost sila, niekedy niektorim rodinnym prislusnikom nedochadza.
Moji svokrovci boli na antibiotikach a s herpesmi, ked sa narodil prvy a manzel im zakazal ist do porodnice, tak boli velmi urazeni, potom k nam
prisla svokra asi na 3.den, ale musela mat rusku (to bolo este pred covidom).
V porodnici spolubyvajuca mala velmi tazky dlhy porod, nakoniec cisarsky,ledva chodila,ja som jej pomahala. Ju prisli navstivit asi aj bratranci zo 4.kolena, od vycerpania uz plakala a len jedna navsteva za druhou, nedali jej pokoja.
Viem presne, co by som poradila mojmu mlademu ja. Necitat ziadne moderne mudre rady 🙂 myslim, ze mi to uskodilo, prilis som sa vsetkeho drzala zubami nechtami. Odporucam vseobecne nechodit vobec na modreho konika 🙂 Pri druhom dietati som uz nerobila skoro nic podla modernych odporucani, ale podla mojej mamy, odporucam, aj ked tu budem asi zatratena :D
@jankadanka654321 ľudia majú všeobecne pocit, že oni majú nárok na všetko, ale považujem to za neskonalú drzosť, že niekto tebe bude rozkazovať, čo máš robiť so svojím dieťaťom. My sme nemali žiadne návštevy, povedala som to dopredu a hoci sa niektorí tvárili čudne, nikto ani necekol. Moji starí rodičia volali viackrát, keď sme čerstvo prišli z pôrodnice, ale nedvihla som. Povedala som jasne, že sa ozveme, keď budeme chcieť, aj som na tom trvala. Síce sa urazili, ale sa aj odrazili a bolo 😃
@3princezne ja mám len jedno, ale mala som rovnaku taktiku 😁 budem sa pýtať len svojej mamy a pediatričky, žiadne iné rady ma nezaujímajú.
@malaopicka to si dobre poriesila. Aj ked bol maly uz väcsi mal sa u nas zastavit brat a covid koncil, brat mal casto vyrozy pracuje v obchode cize denne medzi ludmi. Tak som mu vravela ze moze prist ked je zdravy tak ano. Bol na smrt dlho urazeny co som mu povedala ze ake podmienky si davam ako si to dovolujem (je 10r starsi) aj rodicom na mna nadaval....ale so mnou vzdy tak zaobchadzali doma a nutili robit co nechcem lebo sa to tak musi a patri na dedine....x pripadov. Taha sa to zial doteraz. Ale kedze zijeme v zahranici som rada ze sme daleko a ten vplyv je slabsi.

Nic by som nemenila vsetko bolo ako malo byt .