Čo znamená skratka v tehotenskej knižke?
Ahojte mamičky máte aj vy napísané v knižke BUS neg. v kolónke kompl. pôrodu na prvej strane? Neviem čo to znamená. Som v 38 tt a už len čakám na pôrod. Ďakujem za odpoveď 🤗
Možno tu nájdeš, čo hľadáš. https://www.slnieckovo.sk/blog/co-znamenaju-skr...
Je to BHS negat, nie BUS, znamená že nemáš bacil, ktorý sa volá betahemolyticky streptokok. Robí sa každej tehotnej na to kontrolný ster pred pôrodom, myslím v 36tt. Bábätku by mohol ublížiť, počas pôrodu by s ním prišlo do kontaktu.. keby ti ho zistili, dajú ti antibiotika, aby si sa do pôrodu preliecila. @bora28
@oneinamillion odpadnem lebo inde mám zaznačené, že kedy mi brali ster a tam nemám nič 😅 toto sú lekári s tým škrabopisom 😂😂😂
Je to inak to isté, ako to GBS čo spomenula kočka predo mnou. Nech ste zdraví 😊 @bora28
@oneinamillion , a že sa potom z toho vysomár keď majú pre jednu vec 6 názvov a skratiek 😅😅😅😅😅.
Ďakujeme, no už to bude za chvíľku uvidíme čo to bude, keďže som nemala ani tých poslíčkov, tak neviem čo mám čakať. Ale snáď to dám s prehľadom
Ahojte.... Prosím vám neviete mi poradiť pripadne vysvetliť, čo znamená Uterus ako Grav m. l. 1X??....za každú odpoveď ďakujem

@bora28 ahojko, ja to tam nemam 🤔 iba toto tam mam... a je to tvoje prve tehotenstvo? Aj ja som v 38+5tt, tak aj ty uz asi netrpezlivo cakas kedy to konecne na teba pride 😁😁😁