CRL - dĺžka plodu od hlavičky po zadoček je 12/0
dobre ranko..som v 11tt a CRL mam 12/0..je to tak ako ma byt na 11tt?vobec tomu nerozumiem.skusam googlit,ale nedopatrala som sa ci je to ok
@janesa1984 aho..skusala som to aj tam predtym ako som sem dala otazku..vyslo mi,ze podla podla ultrazvuku som tehotna 7 tyzdnov a 4 dni..poslednu menzes som mala 10.12.2012..dalsi som mala mat 12.1.2013..podla toho som otehotnela niekedy v dobe ked mi uz meskal menzes?to je somarina,nie?alebo je babo mensie ako by malo byt..? ☹ dufala som,ze je tu niekto kto ma v 11tt podobne cislo,alebo tomu rozmie.ty mas az 73 co je sakra rozdiel..som tehotna po 14 rokoch a mam s toho stres ☹ bojim sa
@martina364 mne merali to CRL až v tom 14tt takže akú som mala hodnotu v 11tt vôbec neviem. A v knižke máš napísané 12/0 ? lebo CRL sa udáva v mm. čiže kolko mm má bábo od hlavičky po kostrč.
@martina364 TOTO SOM NAšLA:
Dvanásty gestačný týždeň 11 týždňov+6dní :
Hodnota CRL (temenno-kostrčná vzdialenosť) sa pohybuje medzi 41 - 53 mm.
@martina364 a možno ozaj si iba otehotnela neskôr. Ja som napr. mala ovulku až na 21 deň cyklu.
@martina364
• 5. týždeň – 1,25mm
• 6. týždeň – 3mm
• 7. týždeň – 4mm až 13mm
• 8. týždeň – 16mm
• 9. týždeň – 23mm
• 10. týždeň – 31mm
• 11. týždeň – 41mm
• 12. týždeň – 54mm
• 13. týždeň – 74mm
• 14. týždeň – 87mm
• 15. týždeň – 10,1cm
• 16. týždeň – 11,6cm
• 17. týždeň – 13cm
• 18. týždeň – 14,2cm
• 19. týždeň – 15,3cm
@janesa1984 v knizke mam CRL12/0 PUalebo PV/neviem skaredo pise/V NORME..pytala som sa ci je vsetko ok a odbil ma tym,ze hej/bol nervozny..prisiel neskoro a pacientiek mal vela ☹ / ..vtlacil mi do ruk papier na endikronologiu ..mam zle vysledky..tam mi dali tabletky a mam sa dostavit na dalsie vysetrenia
@janesa1984 no neviem..bola som v tom ze som otehotnela niekedy medzi 25-31.12..
@martina364 no nerozumiem tomu 12/0. Možno to myslela tak že zodpovedaš 12tt. Nenapísal hodnotu CRL ale akému týždnu zodpovedá plod. Inak mi tozmysel nedáva. Lebo 12mm by bolo velmi velmi málo a 120mm zase vela. Ked povedal že je to ok tak to určite ok aj je. Ved nabudúce sa ho pekne spýtaj na tú hodnotu v mm. Ak ťa znovu odbije tak si pekne krásne vypýtaj kartu a chod inému doktorovi. Takýto prístup nepotrebuješ. Aby ťa stresoval. Do 40tt si užiješ este stresov dosť aj bez neho
to cislo som si vsimla az doma..stale som sa vypytavala o tu stitnu zlazu..co to znamena..cela tato posledna poradna bola nanic..ja v strese a doktor v zlej nalade ☹ opytam sa ak pojdem nabuduce,ale to je az 28.3..to som objednana aj na krv v 15tt
@martina364 ach..dufam,ze to bde tak tak ako pises ty..ze zodpovedam 12tt 🙂
@martina364 12/0 nie je dlzka je to len oznacenie tyzden/den...dlzka sa udava v cm...ja ju v knizke tiez nemam zapisanu, mam ju na papieri z ultrazvuku (5,54cm)...podstatne je to, ze tam mas napisane "v norme" lebo aj tak su tieto dlzky len orientacne, presne sa to zmerat neda a vzdy sa uvadza odchylka +-2tt...takze neboj, aj keby bol dr. neviem aky nervozny, keby to nebolo v poriadku, nenechal by to tak 😉
@martina364 to ti nenapísal veľkosť bábätká, ale tyzden, t.j. že veľkosť zodpovedá 12+0tt 🙂
@martina364 ja som mala v 10tt 19,27 CRL, takže to máš dobré ked si v 9tt.
ach dievcata..dufam,ze je to tak..potesili ste ma 🙂 hlavne musim mysliet pozitivne 🙂
@martina364 ani nie, ze mysliet pozitivne, ale vobec na to nemysli 😉 ja sa priznam, ze som vobec tieto hodnoty nesledovala, doktora som mala dobreho, verila som mu, ked povedal, ze je vsetko ok, takze som ani nemala potrebu kukat do knizky a zistovat, ake hodnoty maju ostatne kocky...uzivaj si tehu 😉
@zivika tak vies ako to je..zacala som googlit ohladne tej stitnej zlazy..a skoncila som az pri tomto..doma mam 13 r dceru a vtedy ked som bola tehotna mala som tu velku knihu o matke a dietati 🙂 v tej knihe dokopy nic nepisu tak som nemala kde co to zistit...ale teraz ked mam net..neviem ci to poznas...cim viac googlis tym je to horsie ☹ jednoducho som len zvedava,ale to sme asi vsetky 🙂
@martina364 neboj, velmi dobre to poznam, ale uz som sa od toho naucila odosobnit...google je super vec a vie pomoct, ale na druhej strane, vsetky sa bojime, ci sme ok a akonahle nas niekde nieco zaboli, najdeme, ze je to priznak neviem akej vaznej diagnozy a nakoniec zistime, ze sme si len nemohli prdnut (to samozrejme pisem ako priklad pre odlahcenie 🙂 ) a potom aj taketo fora vedia urobit svoje (sice mam mk rada), ale su tu rozaoberane rozne aj tazke veci a clovek do toho padne a hned si mysli, ze je to aj jeho pripad...takze ako pisem, treba sa odosobnit a pokusit sa realne zhodnotit, do akej miery si clovek domysla 🙂
@zivika mas pravdu..tak ale je fajn..ked si mozem takto popisat s ostatnymi zenickami..dala som temu o veci ,ktora ma trapi a som rada,ze mi prisli odpovede,ktore ma upokojili..ja si citam tiez diskusie ostatnych zien 🙂 ak ma zaujme nazov temy tak si ju otvorim..ak nie tak neotvaram.. 🙂 a ze su tu temy kadedejake tak to je pravda,ale na to toto forum je 🙂 kazdy pise co ho trapi
@martina364 jasne, ved pisem, ze mk mam rada 🙂 clovek sa tu vie poradit, aj odreagovat a aj sa tu vela veci podozveda... len niekedy by malo byt pri temach napisane "vstup na vlastne riziko" 😀 ...lebo uz som si nie raz vsimla, ako napriklad tehulku v 1. trimestri, ktora trochu zaspini vystresuju na tolko, ze uteka na pohotovost, lebo urcite jej zacal potrat, mamine s malym dietatom, ktore nahodou par krat nezareaguje na oslovenie, napisu, ze male asi bude autista, muz ktory par krat pride z roboty neskoro, je hned neverny, atd...treba si to vediet nejako selektovat 🙂
@zivika 🙂 to hej,ale s to dobre temy,ktore ta rozosmeju a aspon pozabudnes na svoje starosti,nie? 🙂
@zivika aj tak si myslim,ze si to tie zenicky niekedy vymyslaju a potom sa bavia na diskusii,ktoru rozputali 😉
@martina364 to ano, ale niekedy je to aj na zaplakanie 😀
@martina364 a presne preto beriem vsetky fora a socialne siete s rezervou 😉

http://www.muranska.sk/?page=kbm
Skús pozrieť tu. možno pomôže. Ja som mala v 13tt+5 CRL 73