icon

CRL - dĺžka plodu od hlavičky po zadoček je 12/0

martina364
2. mar 2013

dobre ranko..som v 11tt a CRL mam 12/0..je to tak ako ma byt na 11tt?vobec tomu nerozumiem.skusam googlit,ale nedopatrala som sa ci je to ok

janesa1984
2. mar 2013

http://www.muranska.sk/?page=kbm
Skús pozrieť tu. možno pomôže. Ja som mala v 13tt+5 CRL 73

martina364
autor
2. mar 2013

@janesa1984 aho..skusala som to aj tam predtym ako som sem dala otazku..vyslo mi,ze podla podla ultrazvuku som tehotna 7 tyzdnov a 4 dni..poslednu menzes som mala 10.12.2012..dalsi som mala mat 12.1.2013..podla toho som otehotnela niekedy v dobe ked mi uz meskal menzes?to je somarina,nie?alebo je babo mensie ako by malo byt..? ☹ dufala som,ze je tu niekto kto ma v 11tt podobne cislo,alebo tomu rozmie.ty mas az 73 co je sakra rozdiel..som tehotna po 14 rokoch a mam s toho stres ☹ bojim sa

janesa1984
2. mar 2013

@martina364 mne merali to CRL až v tom 14tt takže akú som mala hodnotu v 11tt vôbec neviem. A v knižke máš napísané 12/0 ? lebo CRL sa udáva v mm. čiže kolko mm má bábo od hlavičky po kostrč.

janesa1984
2. mar 2013

@martina364 TOTO SOM NAšLA:

Dvanásty gestačný týždeň 11 týždňov+6dní :
Hodnota CRL (temenno-kostrčná vzdialenosť) sa pohybuje medzi 41 - 53 mm.

janesa1984
2. mar 2013

@martina364 a možno ozaj si iba otehotnela neskôr. Ja som napr. mala ovulku až na 21 deň cyklu.

janesa1984
2. mar 2013

@martina364
• 5. týždeň – 1,25mm
• 6. týždeň – 3mm
• 7. týždeň – 4mm až 13mm
• 8. týždeň – 16mm
• 9. týždeň – 23mm
• 10. týždeň – 31mm
• 11. týždeň – 41mm
• 12. týždeň – 54mm
• 13. týždeň – 74mm
• 14. týždeň – 87mm
• 15. týždeň – 10,1cm
• 16. týždeň – 11,6cm
• 17. týždeň – 13cm
• 18. týždeň – 14,2cm
• 19. týždeň – 15,3cm

martina364
autor
2. mar 2013

@janesa1984 v knizke mam CRL12/0 PUalebo PV/neviem skaredo pise/V NORME..pytala som sa ci je vsetko ok a odbil ma tym,ze hej/bol nervozny..prisiel neskoro a pacientiek mal vela ☹ / ..vtlacil mi do ruk papier na endikronologiu ..mam zle vysledky..tam mi dali tabletky a mam sa dostavit na dalsie vysetrenia

martina364
autor
2. mar 2013

@janesa1984 no neviem..bola som v tom ze som otehotnela niekedy medzi 25-31.12..

janesa1984
2. mar 2013

@martina364 no nerozumiem tomu 12/0. Možno to myslela tak že zodpovedaš 12tt. Nenapísal hodnotu CRL ale akému týždnu zodpovedá plod. Inak mi tozmysel nedáva. Lebo 12mm by bolo velmi velmi málo a 120mm zase vela. Ked povedal že je to ok tak to určite ok aj je. Ved nabudúce sa ho pekne spýtaj na tú hodnotu v mm. Ak ťa znovu odbije tak si pekne krásne vypýtaj kartu a chod inému doktorovi. Takýto prístup nepotrebuješ. Aby ťa stresoval. Do 40tt si užiješ este stresov dosť aj bez neho

martina364
autor
2. mar 2013

to cislo som si vsimla az doma..stale som sa vypytavala o tu stitnu zlazu..co to znamena..cela tato posledna poradna bola nanic..ja v strese a doktor v zlej nalade ☹ opytam sa ak pojdem nabuduce,ale to je az 28.3..to som objednana aj na krv v 15tt

martina364
autor
2. mar 2013

@martina364 ach..dufam,ze to bde tak tak ako pises ty..ze zodpovedam 12tt 🙂

zivika
2. mar 2013

@martina364 12/0 nie je dlzka je to len oznacenie tyzden/den...dlzka sa udava v cm...ja ju v knizke tiez nemam zapisanu, mam ju na papieri z ultrazvuku (5,54cm)...podstatne je to, ze tam mas napisane "v norme" lebo aj tak su tieto dlzky len orientacne, presne sa to zmerat neda a vzdy sa uvadza odchylka +-2tt...takze neboj, aj keby bol dr. neviem aky nervozny, keby to nebolo v poriadku, nenechal by to tak 😉

grelu
2. mar 2013

@martina364 to ti nenapísal veľkosť bábätká, ale tyzden, t.j. že veľkosť zodpovedá 12+0tt 🙂

denask1234
2. mar 2013

@martina364 ja som mala v 10tt 19,27 CRL, takže to máš dobré ked si v 9tt.

martina364
autor
2. mar 2013

ach dievcata..dufam,ze je to tak..potesili ste ma 🙂 hlavne musim mysliet pozitivne 🙂

zivika
2. mar 2013

@martina364 ani nie, ze mysliet pozitivne, ale vobec na to nemysli 😉 ja sa priznam, ze som vobec tieto hodnoty nesledovala, doktora som mala dobreho, verila som mu, ked povedal, ze je vsetko ok, takze som ani nemala potrebu kukat do knizky a zistovat, ake hodnoty maju ostatne kocky...uzivaj si tehu 😉

martina364
autor
2. mar 2013

@zivika tak vies ako to je..zacala som googlit ohladne tej stitnej zlazy..a skoncila som az pri tomto..doma mam 13 r dceru a vtedy ked som bola tehotna mala som tu velku knihu o matke a dietati 🙂 v tej knihe dokopy nic nepisu tak som nemala kde co to zistit...ale teraz ked mam net..neviem ci to poznas...cim viac googlis tym je to horsie ☹ jednoducho som len zvedava,ale to sme asi vsetky 🙂

zivika
2. mar 2013

@martina364 neboj, velmi dobre to poznam, ale uz som sa od toho naucila odosobnit...google je super vec a vie pomoct, ale na druhej strane, vsetky sa bojime, ci sme ok a akonahle nas niekde nieco zaboli, najdeme, ze je to priznak neviem akej vaznej diagnozy a nakoniec zistime, ze sme si len nemohli prdnut (to samozrejme pisem ako priklad pre odlahcenie 🙂 ) a potom aj taketo fora vedia urobit svoje (sice mam mk rada), ale su tu rozaoberane rozne aj tazke veci a clovek do toho padne a hned si mysli, ze je to aj jeho pripad...takze ako pisem, treba sa odosobnit a pokusit sa realne zhodnotit, do akej miery si clovek domysla 🙂

martina364
autor
2. mar 2013

@zivika mas pravdu..tak ale je fajn..ked si mozem takto popisat s ostatnymi zenickami..dala som temu o veci ,ktora ma trapi a som rada,ze mi prisli odpovede,ktore ma upokojili..ja si citam tiez diskusie ostatnych zien 🙂 ak ma zaujme nazov temy tak si ju otvorim..ak nie tak neotvaram.. 🙂 a ze su tu temy kadedejake tak to je pravda,ale na to toto forum je 🙂 kazdy pise co ho trapi

zivika
2. mar 2013

@martina364 jasne, ved pisem, ze mk mam rada 🙂 clovek sa tu vie poradit, aj odreagovat a aj sa tu vela veci podozveda... len niekedy by malo byt pri temach napisane "vstup na vlastne riziko" 😀 ...lebo uz som si nie raz vsimla, ako napriklad tehulku v 1. trimestri, ktora trochu zaspini vystresuju na tolko, ze uteka na pohotovost, lebo urcite jej zacal potrat, mamine s malym dietatom, ktore nahodou par krat nezareaguje na oslovenie, napisu, ze male asi bude autista, muz ktory par krat pride z roboty neskoro, je hned neverny, atd...treba si to vediet nejako selektovat 🙂

martina364
autor
2. mar 2013

@zivika 🙂 to hej,ale s to dobre temy,ktore ta rozosmeju a aspon pozabudnes na svoje starosti,nie? 🙂

martina364
autor
2. mar 2013

@zivika aj tak si myslim,ze si to tie zenicky niekedy vymyslaju a potom sa bavia na diskusii,ktoru rozputali 😉

zivika
2. mar 2013

@martina364 to ano, ale niekedy je to aj na zaplakanie 😀

zivika
2. mar 2013

@martina364 a presne preto beriem vsetky fora a socialne siete s rezervou 😉