Elektroakupunktúra a tehotenstvo
Ahojte, chcem sa opytat ci mi viete poradit ohladom elektroakupunktury a tehotenstva. Vlastim elektroakupunkturu od Zeptru, som s nou velmi spokojna lebo mi pomaha pri problemoch s bolestou hlavy, chrbtice, pri nadche a celkovo ked ma nieco boli. Teraz som vsak v 9 tyzdni tehotenstva. Priserne ma boli hlava a krcna chrbtica. Neviem ci tam mam nieco zachladene alebo co. Okrem toho som mala 2 tyzdne nadchu a z toho zapal prinosovych dutin. Sli mi same zlte hlieny no doktorka mi na to nic nedala lebo pamycon vraj momentalne nemozem, tak som sa len nahrievala suchym teplom a davala kvapky. Nadcha presla, ale bolest hlavy zostala. Chcela by som pouzit elektroakupunkturu, ale neviem ci sa moze aj v tehotenstve. Nikde som o tom nic nenasla, ani v papieroch ani na ich stranke. Mate niektora osobnu skusenost?

Zdravim ťa. No všeobecne je zakázané masírovať v oblasti drieku a brucha. A taktiež niektoré akupunktúrne body sú zakázané pri tehotenstve. Spravidla by sa neuvážene akupunktúra, akupresúra alebo elektroakupunktúra v tehotenstve používať nemala. Naschval som si nalistoval jednu z laických 🙂 knižiek a je to kontraindikácia.( Ale školený masér vie čo môže) Ty si navyše v prvom trimestri čo je tiež problém, pretože v prvom sa masáž neodporučuje. Ja osobne som svoju manželku po 1trimestri masíroval dokonca baňkoval, ako aj iné moje tehotné 🙂 klientky. Ked ti ale partner pomasiruje (nie silno) krčnú chrbticu , zátylok a hlavu nič sa nedeje. Snáď príde k úľave. Prístroj radšej oželej 🙂. Prajem všetko dobré Jozef Urban.