icon

Farbenie vlasov počas tehotenstva

18. máj 2025

Baby vy ste farbili vlasy počas tehotenstva?
Nedostali ste nejakú alergickú reakciu ? Môže to ublížiť bábätku?

viestta
18. máj 2025

Farbila, alergiu na farby nemam, neviem preco y sa mala objavit akurat v tehotenstve a neviem si predstavit ako by farba mohla poskodit babatku, ked vlasy nemaju krvne zasobenie, teda sa nema ako dostat do krvneho obehu

zmrzlinka8
18. máj 2025
@viestta

Farbila, alergiu na farby nemam, neviem preco y sa mala objavit akurat v tehotenstve a neviem si predstavit ako by farba mohla poskodit babatku, ked vlasy nemaju krvne zasobenie, teda sa nema ako dostat do krvneho obehu

@viestta vlasy síce krvné zasobenie nemajú, ale pokožka hlavy áno

viestta
18. máj 2025
@zmrzlinka8

@viestta vlasy síce krvné zasobenie nemajú, ale pokožka hlavy áno

@zmrzlinka8 ano, to nepopieram, ale ako sa dostane farba cez tu pokozku?

zmrzlinka8
18. máj 2025
@viestta

@zmrzlinka8 ano, to nepopieram, ale ako sa dostane farba cez tu pokozku?

@viestta ved keď farbíš vlasy, tak pri farbení sa ti dostane farba na pokožku

viestta
18. máj 2025
@zmrzlinka8

@viestta ved keď farbíš vlasy, tak pri farbení sa ti dostane farba na pokožku

@zmrzlinka8 NA pokozku, nie DO pokozky

mandzula
18. máj 2025
@viestta

@viestta tym, ci zlozky farby neprenikaju aj do pokozky, by som si nebola az taka ista, neviem, ci su na to nejake relevantne studie.

kathhii
18. máj 2025

Počkala by som minimálne do 2. Trimestra... Určite to nie je zdravé, už len ten smrad z toho... A potom to obmedzila na minimum.

michaela329
18. máj 2025

Ja som počkala ten prvý trimester-len pre môj dobrý pocit, potom normálne farba bez amoniaku. Inak podľa gynekológa dnešné farby sú bezpečné.

kika2565
18. máj 2025

Ja som si dala v 7 mesiaci tehotenstva melír. A syn má po celej hlave vyťahané pramienky. Viem,že sa autorka pýtala na farbu. Ja som napísala svoju skúsenosť.

beata_k
18. máj 2025

Zeny po celej planete si pocas tehotenstva farbia vlasy...

selena_luna
18. máj 2025
@michaela329

Ja som počkala ten prvý trimester-len pre môj dobrý pocit, potom normálne farba bez amoniaku. Inak podľa gynekológa dnešné farby sú bezpečné.

Presne ako pise @michaela329 gynekologovia povazuju farby za bezpecne, ale vo vseobecnosti sa odporuca vynechat farbenie v 1. Trimestri. To ale vsetko vtedy preventine neodporucaju. Treba byt opatrna, naozaj si urobit alergicky test 24 h pred a vybrat skor bezamoniakovu farbu, dobre vetrat... zaciatkom roka mal henkel skandal, objavili sa stare farby este s lilialom, ktory je toxicky a moze sposobovat neplodnost... teda aj si precitat zlozenie a pozriet si jednotlive latky tiez moze byt dobrym krokom. Ja si stale farbim vlasy aj tehotna, povazujem to za bezpecnu aktivitu. Skor to nebezpecenstvo hrozi tehotnym kadernickam, ktore dychaju hodiny chemicke vypary.

zmrzlinka8
18. máj 2025
@viestta

@viestta podľa mňa zložky farby prenikajú aj do pokožky, ako inak vysvetlíš, že pri alergii môžeš mať opuchnutú celú tvár, môže ťa bolieť hlava atď., účinky nie sú iba NA pokožke, veď cez pokožku sa látky dostávajú do tela tiež.
čím je pokožka na hlave v tomto iná ako pokožka celého tela?

lucia13022023
18. máj 2025

Farbila som si vlasy normálne 🤣

lucia293
19. máj 2025

Nápodobne, tiež som fungovala normálne, aj v prvom trimestri som bola na melír.