icon

Hladkanie bruška počas tehu

nikkuska14
5. sep 2015

Po poslednej návšteve u mojej gynky som sa dozvedela veľmi, pre mňa novú, zvláštnu vec. Kým si vypisovala nejaké veci, bábo ma koplo a automaticky som si pohladkala bruško, ako to robím, odkedy drobčeka cítim. Vtom doktorka zvážnela a veľmi prísne mi povedala, aby som to nerobila, začala mi to vysvetľovať, že kvôli placente, a podobne. Nikdy som o tom nepočula, nechcem vyvracať jej názor, ale úplne ma to zaskočilo. Chcela by som vedieť názory viacerých, pomôžete 🙂 a myslím, že určite nie len mne 🙂 Ďakujem pekne

Strana
z2
petulda333
5. sep 2015

Ja som to uz tiez pocula ze by sa to casto robit nemalo,ale tiez niekedy neodolam a drobca cez brusko pohladkam

lucka1987
5. sep 2015

@nikkuska14 mne pri tvrdnuti brucha, zakazali hladkat brusko, vraj to moze viest k vyvolavaniu kontrakcii, hovorilo mi to viac gynekologov, a aj ked som lezala v nemocnici ..
no mylsim si pokial si h nehladkas 20 hodin denne, nic sa nestane.. , je to vlemi prijemny pocit pre teba a nakoniec aj pre dieta, ktore hladenie citi http://www.pluska.sk/mamina/tehotenstvo/tehoten... . neviem si predstavit, zeby som si cele tehotenstvo brucho nehladkala.. ti poviem teraz som v 10 tt . babo ma 3 cm a hladkam si ho tiez 😀

monhla
5. sep 2015

Hladkám si bruško pravidelne odkedy viem, že som tehu. Neviem si predstaviť, že by som to nerobila. Manžel hladká kedy môže a odkedy bábenko kope, tak sa hrajú "na naháňačku".
To isté som robila pri predchádzajúcich dvoch tehu a všetko je o.k. Lekár nemal nikdy primomienky.

Neviem ako je to pri nejakom rizikovom tehu, ale pri normálnom tehotenstve si neviem predstaviť ako by jemné hladkanie mohlo ublížiť.
P.S. To by si sa nemohla ani nakrémovať, ani sprchovať a pod 😉

julia92
5. sep 2015

@nikkuska14 hm, ja som si hladkala brusko, aj manzel... a mala som bezproblemove tehu.

palomablanca
5. sep 2015

no tak na odpoveď na túto otázku si počkám aj ja. Nikdy som ešte nebola tehotná ale príde mi to veľmi divné aby takto lekárka zareagovala. V živote som o tom nepočula, že by sme si nemali hladkať bruško s malým vo vnútri...celé je to divné...
😕

nikkuska14
autor
5. sep 2015

@lucka1987 Ved práve, že odkedy viem, že je drobček v brušku, hladkam si ho... Mne to príde úplne prirodzené, beriem to ako takú "komunikáciu" okrem rozprávania...

petulda333
5. sep 2015

@palomablanca unie je to divne..ja ked som lezala v nemocnici jednej mamicke to tiez primar povedal...ze by sa to nemalo ako uz bolo pisane moze vyvolat kontrakcie a porod ale myslim ze ak mas bezproblemove tehu semtam nezaskodi

nikkuska14
autor
5. sep 2015

Je to pre mňa uplne najdokonalejšia vec, keď cítim ako si kopká a naťahuje sa, zatiaľ nemáme žiadne problémy až na e.coli, na ktoré už mám lieky, napadlo mi, či to nemôže byť v súvislosti s tým, ale čo som hľadala po internete a pod. nike som nič posobné nenašla...Tak som veľmi prekvapená a uvidíme...Aj keby mi to neviem kto zakázal, neviem , či by som sa dokázala bruška nedotýkať, ani len trošičku..... 😝

kamilka1986
5. sep 2015

Aj mne to lekar povedala ze hladkanie sposobuje stahy maternice.

kafedame
5. sep 2015

Ja to počujem 1.raz.Ja som to robila tiež,odkedy som sa dozvedela,že som tehu 🙂

nikkuska14
autor
5. sep 2015

Ďakujem za odpovede 🙂

govinda
5. sep 2015

Tehu som bola už dávnejšie, ale tiež ma gynekológ upozorňoval, že si nemám často hladkať brušk, lebo to môže spôsobovať predčasné kontrakcie 😒 Potom som ležala dlhšie na rizikovom kvôli preeklampsii a tam mi to hovorili takmer všetci lekári, že radšej opatrne a s mierou hladkať bruško 😒 Neviem, samozrejme, že som si bruško občas hladkala, zas ale nie hodiny v kuse 😉

jonki
5. sep 2015

pokial je tehu rizikove asi to ma nieco do seba. Moja osobna skusenost...mala som bezproblemove tehotenstvo, brucho som hladkala myslim ze dost vela, nic sa nedialo...ani tvrdnutie ani predcasne kontrakcie, porod v termine.

fantaghiro21
5. sep 2015

A zomrel niekto na hladkanie bruska?Zomrelo dake babo?Mne sa zda ze niektore/i dr sa snazia byt az moc premudreli.....Somarina...Rizika predcasneho porodu su rozne...Ale hladkanie?Skor viac dietatu ublizi necitlivost matky...Spravat sa ladovo,tvarit sa ze s len kinderko ktore rwz vyprdne dieta...neprosim.Hladkam si kedy chcem a kolko chcem a citim ze moje dieta to miluje!!!

petulda333
5. sep 2015

@fantaghiro21 no ja som lezala v nemocnici a co tam bola mamicka tak ona prisla o babo..mala rizikove tehu a hladkanim si vyvolala porod preto ju pri druhom uz nato upozornovali ze to nesmie robit..ale pokial je vsetko ok tak to nemoze skodit a ak to neni 15hodin vkuse

lubka484
5. sep 2015

Hmmm, ja som sibruški hladkala dosť často. Mamžel sa smial, že si ho zoderiem a čuduj sa svete, malej sa von nechcelo. Vyliezla až po 11 dňovom prenášaní a 2 dňovom vyvolávaní...

evittam
5. sep 2015

@nikkuska14 Už fakt nevedia čím by tí lekári strašili a boli zaujímaví?!!! 😀 😀 😀 Fakt smiešne. Mám za sebou dve tehotenstvá a tiež som si bruško hladkala a deti sú zdravé a v poriadku. A všetky moje známe a kamarátky robili to isté, aj naše mamy a staré mamy a čudujme sa svete všetko je aj bolo v poriadku. Fakt som sa dobre pobavila. 🙂 Sa mi vidí, že za chvílu bude tehotenstvo diagnóza a choroba....... 😀

iskrickaa
5. sep 2015

Ja som mala "ruku v gatiach" odkedy sme absolvovali embryotransfer. Hladim ho nonstop.

fantaghiro21
5. sep 2015

@petulda333 a v akom mesiaci bola?Rizikove.je rizikove.Staci prudky pohyb,nepozornost,sprcha .....Moja mama prelezala 3mesiace
mala rizikove.Lekari jej nedavali sancu.A som nas vete,zijem a som tehotna!.Hrala sa so mnou.Na brusku a nepotratila......

fantaghiro21
5. sep 2015

@evittam moja rec....zenu aby zabetonovali a nemohla sa s prepacenim vysrat.Vsak aj sranie su iste stahy....

evittam
5. sep 2015

@fantaghiro21 No toto, presne si trafila. Sa opováž ísť vysrať najbližších cca 17 týždňov. 😉 😀

petulda333
5. sep 2015

@fantaghiro21 ona potratila tusim v 4mesiaci a ked lezala somnou bola druhykrat tehu a v 6m a tiez rizikove..no ja si tiez brusko hladkam neviem odolat 🙂 a zijeme...sice sa uz otvaram a lezkam v nemocnici sle nemyslim zeby kvoli hladkaniu..no vies ak je vsetko ok preco nie ale v rizikovom tehu by som neriskovala..no a niektore zeny to fakt beru ako chorobu...poznam taku co nemoze nic robit..co uz kazda sme nejaka

fantaghiro21
5. sep 2015

@evittam prasknem😄

fantaghiro21
5. sep 2015

@petulda333 hlavne aby bola mamicka v pohode a v klude...Prajem vela zdravicka pre oboch!Vydrzte to v nemocnici!

petulda333
5. sep 2015

@fantaghiro21 dakujem..snad nas pustia este domov a otiahneme to par dni este

uzanka16
5. sep 2015

aj ja si hladkavam brusko lebo doktor kazal sledovat ci kope a dakedy jedine zacitim vtedy ked pohladkam a sa volako preberie a kopne.

maminkasisa
5. sep 2015

@fantaghiro21 na to sa nezomiera, ale ja som mala rizikove tehotenstvo a tiez mi bolo povedane, aby som
si moc nehladkala brusko, mozu sa pomalicky spustit kontrakcie... nieco na tom bude, lezala som v nemocnici 10 tyzdnov, hrozil mi predcasny porod, ale sme krasni a hlavne v poriadku

lucka1987
5. sep 2015

@maminkasisa
@fantaghiro21 ked som lezala v nemocnici a hladkala osm si brucho mi povedal primar a minimalne dvaka osetrujuci gynekologovia, ze mi neodporucaju si stale hladkat ( raz za cas je jasne, fakt is neviem predstavit bez dokytok, ved je to take rkasne , nechapala som preco to mam " zakazane " ) no stavalo sa mi ze ked som si hladkala, ked som lezala aj hodinu v kuse, stvrdlo mi a prisli take stahy, rozbolelo ma podbrusko a musela som si dat magnezko. no mala som rizikove tehotenstvo, mala som zakazany aj styk s partnerom dokonca aj orgazmus ako taky koli stahom,ktore org. sposobuje ,

ale fakt is mylsim, ze ak je bezproblemove tehotenstvo, zena zdrava, tak nevidim dovod, preco nehladkat v rozumnej miere.. ved nemusime hladiet ako keby cesto miesime... tie dotyky su prirodzena vec , a fakt mi to pride bez nich take.. chladne

inak ked som rodila. a mala som slabe kontrakcie, tak porodna asistentka urobila to, ze mu kruzivymi rychlejsimi pohybmi, ale netlacila, kruzila a haldkala brucho a ono kontrakcie sa zosilnili .

chrummka
5. sep 2015

urcite si hladkaj brusko kolko chces, ved to je hladkanie nie buchanie po brusku, dr davaju podla mna zbytocne vela obmedzeni lebo tehotenstvo vnimaju cele ako riziko....ved babatko to vsetko citi aj cez brusko, ja by som si dr nevsimala na tvojom mieste a robila tak ako citim.

ciusinka
5. sep 2015

Mne tiez lekar zakazal hladkat brusko, bola som na rizikovom a povedal mi, ze maternica ako sval na dotyky a hladkanie reaguje stahovanim, co moze sposobit kontrakcie..Vzdy ked som sa co len priblizila rukou k brusku ma hned napominal..A je to naozaj vynikajuci odbornik..Sice mi to bolo luto, ale posluchala som ho a brusko nehladkala..

Strana
z2