Interupcia v Žiline
mám po 30tke, 3 deti v predškolskom veku, migrény, cystu, myom a na sone bol aj živý plod (6tt)
- plus po úmrtí v rodine som brala rôzne oblbováky
- nemôžem si dovoliť ostať ležať v nemocnici na rizikovom a
- doktor mi povie že diazepam a neurol v kombinácii s liekmi na migrénu : je aj šanca že dieťa nebude moc poškodené.
- mám sa vykašlať na moje živé deti?
- momentálne nemám ani na ten poplatok 170€ plus všetky predoperačné vyšetrenia
- a pohľady personálu ako na sériového vraha
nepíšte mi prosím, že všetko sa dá zvládnuť.
prosím koho známa to absolvovala v žiline + mená doktorov na predoperačné vyšetrenia, poplatky a hlavne prístup výčitky mám a nepotrebujem to aj od zdravotníkov)
dakujem
zvladla by si to, ja som teraz porodila chlapceka krasneho a tiez som mala aj cystu a myom a vsetko je ok 🙂 je to uz malicky tvor, zivot....daj mu sancu nevzdavaj to......a ak su aj hniezda zachrany, daj aspon jemu sancu uz ked ty nechces dalsie, je to uz zivot, nerob to. drzim palce
@mlil77 neviem preco ju odhovaras ja som zasadne proti interupcii ale kazda zena ma pravo sa rozhodnut a ja osobne by som sa asi viac zmierila s UPT ako s myslienkou kto ako vychovava moje dietaci ho lubi ci ho nebije a pod .a tato mamicka nechce pocut ze sa da porodit a odlozit ona sa uz rozhodla a dala jasne najavo co chce pocut
Tak toto je v zivote tazke zivotne rozhodnutie, drzim palce.
@sabina1975 ja ju neodhovaram ja jej len pisem nech si to este rozmysli, ze predsa je to uz zivot....to ako keby teraz co ma babo zive ho dala utratit, ci chcete ci nechcete je to uz zivot.....ano som proti interupcii tu neide o matku tu ide o dieta....no ja si myslim ze to je sebecke ze radsej ho utratim ako porodim a necham inej vychovavat, to je riadny sebecky nazor co si napisala, pokial je malicke zdrave tak urcite nech mu da sancu zit, bude mat cely zivot vycitky svedomia......je to zivot....preco mu nedat sancu zit len preto ze matka sa na to neciti lebo ma 3 deti ? ja verim ze by to zvladla, budem drzat prsty nech si to rozmysli
@mlil77 kolko matiek nemoze mat deti a co by dali za to moznost starat sa aj o cudzie, cakaju v poradovniku, ok nech sa o neho nestara ale su tu ludia ktorych by to male urobilo stastne a naopak oni jeho.....je vela romskych deti na adopciu, na biele sa dlho caka...........ved 9 mes. ubehne rychlo to zvladne a potom nech tomu malemu da sancu zit, ved ono za nic nemoze
@llallika , neviem, či tu dostaneš odpoveď, ktorú chceš ☹. Skor Ťa budú presviedčať a súdiť. Ja Ti poradiť neviem. A ani neviem, ako by som sa v Tvojej situácii zachovala. Je to Tvoje rozhodnutie, Tvoj život a Ty sama vieš, my nie... Ak si pevne rozhdnutá a stojíš si za tým, tak určite nejakého doktora nájdeš a pokiaľ je to normálny doktor, tak Ťa súdiť nebude.
A mmch, čo na to manžel?
Jeejda ludia nechajte ju! Inak vraj orgazmus velmi pomaha pri migrene...(ako to myslim vazne) 🙂
Ano mala sa spravať zodpovednejšie ...stresy, problemy a človek ,,nerozmýšla,,.
@llallika počuvaj a nemožeš sa na to pozrieť aj tak, ze niekto vam v rodine zomrel a niekto chce vo vašej rodine žiť???
zbytocne zalozena tema, pochopenie tu nenajdes, skor sa porozpravaj doma s manzelom a rieste to v rodine, drzim palce
@maciatkolulu ale ona nema smrtelnu chorobu, to ze ma myom a cystu nic neznamena, teraz som porodila chlapceka pred 2 tyzdnami a tiez som mala myom a cystu a aj migrenu po porode a som tu a malemu nic nie je, pozrite ide tu o zivot ktory uz rastie, je to podla mna najvacsi hriech aky moze byt, ja by som uz sama so sebou nedokazala zit, tu neide o nu ale o ten zivot
na antidepresívach som už 2 mesiac (po úmrtí v rodine) dakujem za názory
@sardinka335 keby som ho aspon dokázala dosiahnuť.
a mám pocit ako by som ja podkopla ten rebrík a pozerala sa ako zomiera a nič nerobila.
no ked nemáš na ten poplatok, tak tam nechod. Takto vyhodíš 170 eur a za tých 170 eur sa dá dosť kúpiť pre už existujúce deti. A ešte sú aj rôzne sociálne dávky, ktoré v núdzi dostaneš od štátu. A čo na to otec detí?
@llallika vykasli sa na diskusiu, ludia, kym nepreziju, nevedia precitit, ale zato radi sudia. Ako vidis, zeny precitaju cysty, myom, ale ze uzivas lieky, ktore mozu vazne poskodit plod, to nedocitaju. Ries to tak, ako citis, je to tak spravne a kasli na nazory ostatnych. Ak mas pocit, ze sa na teba zdravotnici pozeraju ako na vraha, vymen ambulaciu. Ale je vemi pravdepodobne, ze si len v tomto citlivom obdobi vztahovacna, skus sa odosobnit od pohladov ostatnych a mysli na seba a svoju rodinu. Drzim palce.
@iukas ty si uvedomujes ze je v nej 6 tyzdnovy zivot ? tak ak berie lieky na depresiu alebo co nech to vynecha, uz neviem ci som si topsravne precitala ake lieky berie ale myslim ze ano. Tu neide o nu ale o ten zivot ktory uz rastie. To fakt si toho nazoru ze my ludia mame pravo zabit ? vyznie to drsne ale ak nechcela otehotniet mala si na to davat pozor a nie zabijat zivot ? a tie vycitky ktore bude mat cely zivot to nestoji za to....to ze ten maly plod nevidime lebo je v brusku neznamena ze to nie je zivot, je to uz riadny zivot a ty ju este pekne v tom podporuj.............je to hyenizmus.......
no ale je to tvoj život a tvoje telo, lekári píšu, že veľa krát potrat prebehne prirodzene v prvých 3 mesiacoch ak telo a duša ženy na tehotenstvo nie je pripravená. Je veľa žien ktoré nemôžu plod donosiť a trápia sa nad tým. A dá sa dať aj na adopciu ako je tu v iných témach.
@mlil77 najvacsi hyenizmus je to, ako sa dnes ludia spravaju k ludom. Zial toto forum je hned po topkach toho najvacsim prikladom. Diskuterka pisala, ze nepotrebuje vase vycitky a odsudenie, ale caka na prakticke rady. Naco sa zapajate do diskusie, ked jej nepomozete a nedate odpoved na to, co sa pyta?.
@iukas pisala si, ze diskuterka caka na prakticke rady a tie dokazu dat len tie zeny, ktore su za ten potrat??tie , ktore radia predsalen to vydrzat, to uz nie je rada??..toto je ozaj hyenizmus, ako si to ty nazvala...kto jej tu vycita?citala som vsetky prispevky a citam iba ako sa obuvate do zien, ktore jej radia nechat si zivot a ze to urcite dokaze a pod., ze su neludske a pod.... 😕 kto je viac neludsky?ako tie zeny co radia potrat, ci tie , ktore chrania zivot...prepac mi, ale tvoje reakcie ma nenechali len ticho sediet a citat a pritom sa nevzburit
Nebudem ta odsudzovať za to ... a možno tresnem z fleku ale co keby si dala po pôrode male na adopciu? Namiesto inrrupcie? ...
@llallika je to sice tvoje telo, tvoj zivot, ale v tebe je uz predsalen novy zivot, cize uz nie je tvoje telo celkom iba tvoje ale aj malickeho..ak mas uz teraz vycitky, vies co bude potom?..ak ti mozem poradit, nevzdavaj a bojuj...nie je rada, ze chod tu mas mena lekarov a pod, ale je aj rada, hoci sa to mnohym nepaci, ze predsalen to skus, ani sa nenazdas a uzlicek bude pred tebou a ty budes najstastnejsia, ze si sa rozhodla takto...nie vzdy sa lekarom "zadari"mat pravdivu diagnozu a vo vacsine pripadov veru len vystrasia a dietatko je uplne zdravucke a hlavne stastne spolu s maminkou
@teada neviem, ako si citala prispevky, ale pravdepodobne si nieco preskocila. Hyenizmom ako prva nazvala diskuterka mlil77 to, ze svojim prispevkom podporujem autorku diskusie v jej konani. Ano, lahko sa radi, nechaj si dieta, ved je to zivot. Uvedomte si prosim, ze autorka pochadza pravdepodobne zo skromnejsich pomerov, ma uz teraz 3 deti v predskolskom veku a brala lieky, ktore s najvacsou pravdepodobnostou velmi vazne poskodili zdravie vyvijajuceho sa plodu. Nechapem, preco zeny, ktore odsudzuju interrupciu, vobec vstupuju do diskusie s nazvom Interrupcia v Ziline? Ked s niecim legalnym nesuhlasim, tak sa tomu jednoducho vyhybam.
@iukas myslim si, ze to, ze je nieco legalne, este nemusi znamenat, ze je to aj spravne..a ked uz nemozu zeny, ktore su proti interupcii vstupovat do tejto temy, kedze je to o interupcii v ziline, co si vlastne poradila?akeho lekara?lebo vlastne na to sa pytala, nie na to aby ste ju podporili, ci??potom by si tu ale ani ty nemohla prispiet..mozno som predsalen nedocitala vsetky prispevky

Drzim palce...viem,co prezivate..