Jazvy na tele v tehotenstve. Naťahujú sa?
Ahojte... prosim vas poradte mi.Mam asi 20 centimetrovu jazvu po odstraneni oblicky .Nema niektora z vas podobnu jazvu? Zaujimalo by ma to ci sa mi v tehotenstve jazva ponatahuje... Chcela som si ju dat na plastike odstranit ale doktorka mi povedala ze to mam urobit az po tehotenstve.Dakujem
@marika1990 jazvy na chrbte nemaju co nemit tvar ani rozmer kvoli tehotenstvu.. ani keloidne
ja mám na boku jazvu ale nie zas tak veľkú a rozťahuje sa teda naťahuje sa, to isté aj nad pupkom aj pod prsiami
@marika1990 No logicky, pokial ti "porastie" miesto, kde mas jazvu, tak sa natiahne. Je jedno, ci je to na chrbate, na nohe alebo na bruchu. Potom zalezi od elasticity koze (co je podmienene z velkej casti geneticky, ziadne kremy ani nic podobne nepomoze), ci sa koza zmrsti naspat.
Ale je este mozne, ze po tehotenstve a po porode ti bude cela jazva uplne ukradnuta 🙂
@martina2001 :no pytam sa preto, lebo doktorka mi rozpravala take hororove pribehy co sa mi s nou moze porobit, ze som od nej odchadzala s takou nechutou ako este nikdy ☹
@bosoriak no to viem ze po porode mi bude jazva uplne ukradnuta, to uz sa budem rozplyvat nad malickym 😀
@marika1990 nič, ako dlho ju už máš? ja ich mám 3rok a koža sa mi natiahla poriadne, teda aj jazvy a nič sa nestalo, a brušino mi narástlo zrazu, nie že pomalé naťahovanie
@martina2001 : no ja ju uz mam necelych 18 rokov, viem ze je to dost dlho, a ani by som nad tym nerozmyslala len lekarka mi nasadila chrobaka do hlavy 🙂
@marika1990 to by som neriešila, to je strašne dlhá doba, zober po cisarskom rodia dva roky a je to ok. Predsa to je rana priamo na bruchu a aj veľkosť tam je už porovnateľná. Nestresuj zbytočne 😉
@martina2001 : ja som bola len zvedava ..... a chcela som sa uistit aby som bola pokojna ..... dakujem za rady 😉
@marika1990 ja sice nemam taku jazvu ako ty,ale mam jazvu po apendixe, cize slepom creve. Pri troch tehotenstvach sa s jazvou nic nestalo teda okrem toho,ze koza je tam hrubsia,menej elasticka a tak sa mi z nej tahaju strie, inak som strie mala minimalne,len v okoli jazvy najviac.
mam jazvu cez cele brucho, nic sa s nou nestalo
@marika1990 ahoj môžem sa spýtať ako si dopadla s tou jazvou v tehotenstve tak isto ma to zaujíma nakoľko mi brali jednu obličku 🙂

takto toto je zistujem tiez a zatial som nic nevypatrala!