Jelenia soľ v prvom trimestri tehotenstva
Ahojte mamičky, mám narodeniny tak som sa rozhodla upiecť koláč a dala som do neho kypriaci prášok z jelenej soli, v zložení sa uvádza Hydrogénuhličitan amonny a teraz neviem, či si to vôbec môžem dať. Ani ma to nejak nenapadlo, keď som to tam dávala, keďže som vlastne na začiatku tehotenstva, máte niektorá s týmto skúsenosti? Dopátrala som sa k Hydrogénuhličitanu sodnému ale k tomuto amónnemu sa neviem nikde dopátrať v súvislosti s tehotenstvom, viem len, že som našla detské Hami keksiky kde je toto v zložení a keksíky sú od ukončeného 6. mesiaca

Matko na nebesiach,daj jej rozum a silu 🙏Amen
Toto je beznádejný pripad.

nie - budes prdiet - a co ked sa prdy zapalia a poletis na mesiac???
To do akých kypriacich práškov sa to dáva? Samo o sebe je to škodlivé - a všetko záleží od mnozstva, ale po tepelnej úprave myslím, že úplne ok
ale ani alkohol by si nemala,hoci mas narodeniny 😅 ...ja teraz budem premyslat,preco sa to vola jelenia sol...
No len pre zaujímavosť skončilo to v koši, a upiekla som nový, keďže to nesmrdelo iba mne ale aj môjmu priateľovi. Kypriaci prášok je určený pre špeciálne zákusky bez pridania tuku a práve taký koláč som aj robila, takže som si myslela, že bude zrejme lepší ale s tým aký to malo výsledok a to som tam dala vlastne iba polovicu balíčka, by ma zaujímalo kto a do čoho to vlastne používa, pretože to smrdelo a zápach sa vôbec neodparil ako uvádzali na obale. Ale je tam aj uvedený recept kde sa celý balíček má rozpustiť v 100 ml mlieku a do môjho koláča mlieko nejde... No druhýkrát to už skúšať nebudem ani keď nebudem tehotná. Veľká škoda, že som sa tak ponáhľala, že som si zloženie pozrela až keď som spracovala cesto a dala ho do trúby, no ukameňujte ma teraz všetky. Hlavne nerozumiem, prečo keď si niekto pýta o radu ho hneď odsudzujete, akoby toho zjedol celý plech, keď som ani len cesto neochutnala a z čoho kto vyvodil, že budem piť alkohol??? Prepáčte, ale nie som hlúpa aby som zjedla alebo vypila niečo, o čom si nie som istá, asi práve preto som sa snažila o tom najprv niečo zistiť.

Bez komentára.