Kardiotokografické vyšetrenie
Ahojte dievčata prosím Vás zajtra ideme na vyšetrenie ctg,prosím Vás čo tam presne robia a váhu dieťatka mi tm nebudu asi vedieť povedať však?
@doliva u nas sa pri ctg sedi,s pasmi na brusku,kontroluju sa ozvy srdiecka a ci nahodou nemas kontrakcie 🙂 vaha sa zistuje pri sone,a to iba priblizna 🙂 neboj sa,za chvilku porodis,budes vahu vediet presne!
@stellamaris no to ano 😀
@doliva daj si cokoladovu tycinku,to sa babo bude vrtiet v brusku 😀 ja som to mala v brusku tak vesele,ze som musela prist este raz na ctg a predtym nejest,lebo by nic nezaznamenali 😀
Ahoj dievcata, koncim 36 tt, dnes som bola 1x na ctg a vyskocili mi 2 silne kontrakcie za pol hodinu merania. Pri prvej dcerke som na monitore ctg nikdy nemala ani 1 kontrakciu, az v den porodu presne v den terminu. Moze to byt len tym, ze babo sa vtedy prave hybalo? Alebo je to uz predzvest...?

prídeš si tam oddýchnuť na asi 15 až 20minút poležať.Cez brucho ti zapnú taký pás ktorým monitorujú ozvy srdiečka babetka aci nahodou maternica nemá kontrakcie.poležiš si aidete domou 🙂 váhu ti zistia len ultrazvukom