icon

Kedy sa dá zistiť pohlavie bábätka?

lucka2210
5. apr 2011

Som v 17 tt a chcela by som vedieť kedy sa dá zistiť pohlavie 🙂)

bibinka1
5. apr 2011

Ahojmne zistili uz v 13tt tehu 🙂 drzim palce

ela2710
5. apr 2011

Ked bude babatko dobre otocene 🙂 mne povedala moja lekarka okolo 20.tt ze to bude chlapcek, v 24.tt na 4D, ze je to dievcatko a potom v 30.tt ze chlapcek a tak aj bolo 🙂 vsetko zavisi od toho, ci bude dobre otocene. Ale teraz su uz aj tie testy (podobne ako tehotenske), ktore vedia urcit pohlavie babatka, nie su sice 100%-ne, ale vyskusat mozes 😉 dostat ich kupit v lekarni aj cez internet

happy8051
5. apr 2011

ahoj. cez USG to trva trochu dlhsie, vo vyssom tt samozrejme za prepokladu, ze je babatko otocene tak, aby sa dalo kuk 🙂 potom je mozne podrobit sa krvnemu testu od 10tt robia ho v Bratislave, kontakt cez IP. je to spoplatnene, cca 80€, neviem presne.
dalsou cestou je test z plodovej vody- amniocenteza, ale to sa robi len ako diagnosticky vykon v pripade potreby, ak vyjdu zle AFP testy, cize nas tym ani nedumaj 🙂
a este... vez net sa da kupit test, nieco podobne ako tehu test, ocikas tester a podla sfarbenia sa stanovuje pohlavie. uspesnost vraj 98%
tak si yber 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
janocka
5. apr 2011

@lucka2210 su kliniky kde vedia urcit pohlavie dietata uz od 10. tyzdna. Odoberu krv matke a podla toho to vedia urcit na 99,5% presne

slavinka9
5. apr 2011

ahoj.....ako vravia baby, zalezi ako sa ti krpec otoci....mne doktor v 22 tyzdni povedal, ze je to asi chlapec.....a az 32tt sme sa dozvedeli ze budeme mat dievcatko..... 😀 a este tesne pred porodom mi lekar na ultrazvuku povedal...ide k vam dievcatko a poriadne velke, bude mat cez 4 kg 😲 ....mala 4070g a 52cm malokedy sa takto trafia do vahy.... 😝 poznam babu co cakala dievcatko aj vecicky v porodnici mala ruzove...a maju chlapca... 😀 drzim palce nech je zdrave..... 😉

mirip
5. apr 2011

najideálnejšie je to medzi 24 a 28tt vtedy vedia povedať na 99%

cmulinko
5. apr 2011

a co tak nechat sa prekvapit? 😉

lucia20
5. apr 2011

pri prvom tehu som to vedela v 12.tt ale to nebolo 100% a potom sa uz cele tehu neukazala, pri druhom tehu sme to zistili v 15.tt a pri tretom tehu sme to zistili v 15.tt, ale doktor nechcel povedat, ale ja som to videla na fotke zo sona a definitivne mi to potvrdila amnio z 19.tt, ktorej vysledok sme mali v 23.tt.