Let v 11. týždni
viem ze to tu uz niekde bolo.ale rada by som sa opytala ci je v poriadku letiet na dovolenku v 11tt...stale mam pochybnosti i ked je uz plod dost velky..ziadne komplikacie nemam...hrozilo by mi nieco?a dalsia otazka...mam v byte dve macky...plno ockovane avon nechodia...pretoze sa boja...hrozi neake rizoko?dakujem pekne....
Lietať-áno.
Mačky-nie.
Ak tu dovolenku nemate zaplatenu, este ju zvaz. Vraj v druhom trimestri by to malo byt ok, ale ja som sa rozhodla neletiet a isli sme na dovolenku do Chorvatska autom. Skor sa opytaj Tvojho gynekologa. Takisto by Ti mohol poradit, ako s mackami...
@him2106 o lietaní aj o mačkách by som sa poradila v prvom rade s gynekológom, potom možno s veterinárom, s pilotom a potom už radšej s nikým 😅
si tehotná, nie chorá, takže všetko normálne ako doteraz s mierou... extrémom sa samozrejme vyhýbaj, ale v ostatnom sa nejak radikálne obmedzovať nemusíš... mačky zober ešte preventívne veťošovi, let predebatuj s gyndošom, a užívaj si tehotenstvo, paniku nechaj iným...
Letiet si myslim, ze by ti nemaalo nic hrozit, porad sa s gyndosom. Macky, pokial,von nechodia, tiez by malo byt o.k., no,ja by som sa bala a dala,by som ich radsej prec.
Let by mal byť v pohode a mačky ak nechodia von a je o ne dobre postarané z vet hľadiska, tiež ok. Už tí asi boli robené testy na toxo, či? Závisí kto je ako opatrný...
macky - ockovane a pod dozorom - ziadny problem. a este uplne ziadny, ak si uz toxo prekonala. aj (myslim) v poslednom mama a ja na to odpoveda lekar v zmysle, ze ked uz mas z prekonanej toxo protilatky, nic ti nehrozi. okrem toho - macky su (ak na toxo ochoreju) infekcne len velmi kratky cas a infekcne su len vykaly starsie ako 48 hodin (myslim, ze 48 bolo napisane) preto- ak by aj chodili von a mohli by daco dostat - tak staci pravidelne cistit macacie wc a dosledna hygiena ...
a inac - skor sa toxo nakazis z nejakej zle umytej zeleniny, ako od macky.
my sme brali maca do starostlivosti ked som bola tehotna, konzultovala som s veterinarkou aj gyndoskoou - a nebol ziadny problem. okrem toho, mam protilatky, toxo som prekonala pred rokmi.
Dakujem vam vsetkym baby....hned mi je lepsie 😉
ja som mala letiet v 10 tyzdni a na radu mojej gynekolgicky som to zrusila. vyjadrila sa, ze pocas celeho tehotenstva sa lietat neodporuca a nemoze mi ako lekarka odporucit nic ine. tiez dodala, ze mensie riziko je v druhom trimestri, ale ani to nemoze odporucit. ja som sa nakoniec rozhodla ist na dovolenku autom a som rada. ak by sa nieco stalo, urcite by som si to vycitala. moja kamaratka letela v 5. mesiaci a o tyzden potratila a hoci nikto nepovie, ci to bolo sposobene letom, uz jej to bude navzdy vrtat v hlave a srdci.
Ja som tiez letela v 1. aj v2. trimestri. Ak to nie je dlha cesta, tak uplne v pohode.Pri dlhych letoch Ti moze lekar odporucit pichnut si fraxiparin, aby si nedostala trombozu. Cize ak ides na dlhsi let, tak sa s nim porad.
Ja som letela v 6tt a naspäť v 7tt a zatiaľ v pohode, názory doktorov sa rôznia, jeden v tom nevidí problém, druhý to neodporúča, takže ťažko povedať...
Letime z Uk na Mallorcu....takze asi nie velmi dlhy let...podiskujem este s lekarom
Let - v 11tt 13+5hodin s prestupom. V pohode.

vyjadrim sa k mackam - podla mna nie, mali sme tiez bytoveho kocura, nechodil von, riadne veterinarne osetrovany a vsetko v pohode.. samozrejmostou je zvysena opatrnost pri cisteni macacieho wc plus dosledna hygiena ruk 🙂