Mám 20 rokov a som tehotná
Zdravím vás, možno divná téma a viem, že väčšina z vás sa pokúša no nedarí sa. My sme ešte nechceli a podarilo sa :D . Vysadila som anikoncepciu a šup, dve čiarky na teste boli hneď. Mám 20, študujem, robím..takže dieťa som ešte nechystala. Potrat to nie. Ale zas ani vyslpvene tešiť sa neviem. Nemam taký ten materinský pud. Priateľ je starší, zamestnaný a podobne...bývanie a financie nie sú problém. Sme spolu 4 roky a aj sme plánovali ostať spolu :D ..len mám taký psychický šok, že čo ako teraz..aby som nechytila depku a nezačala stresovať ešte viac ako stresujem. Nie som na to pripravená, ale len za to, že ja nie som pripravená si ho vziať nedám. Poraďte, podporte!
a preco si vysadila antikoncepciu?
a nic nie je take horuce ako s ana prvy pohlad zda...,a priatel co nato hovori?
@vanesa123 Ja som otehotnela sice planovane a ako 29 rocna po 4 rokoch manzelstva, ale bol to pre mna rovnaky sok, ako keby som mala 20 😀 Nikdy som nemala extra vztah k detom a ani som nemala tu taku sialenu tuzbu, ako zvyknu zeny mat. Moj muz chcel dietatko a ja som si uvedomovala, ze ma tlaci vek... 😕 Ani som si neverila, ze sa JA dokazem o dieta postarat. A vsetko to prislo samo. Sice nie hned, ako som malu uvidela, ako sibnutim carovneho prutika, ale postupne. Na dietatko som sa pocas tehotenstva tesila a bala som sa, ale bolo to take ine...so strachom a obavami. Dovtedy sme si zili takym zivotom, ze sme si uzivali, zili len pre seba, cestovali, stretavali sa s kamaratmi...Teraz by som moje zlaticko nevymenila za nic na svete. Dieta ti da nieco, co ti nic a nikto v zivote nemoze dat. Uvidis, ze vsetko bude dobre a zacni sa tesit 😉 Drzim palce.
@vanesa123 veď teba ani podporiť hádam netreba 😉 pekne si to všetko vystihla... peniažky nie sú problém, s partnerom si rozumiete, bývanie je zabezpečené 🙂 to, že si tehotenstvo ešte nečakala, ešte neznamená, že budeš nejaká horšia matka, veď väčšina mamičiek (okrem tých, ktoré sa dlhšie márne snažia o bábo) ostane prekvapených, keď zbadá na teste 2 čiarky.. je to prirodzené... všetko už bude iné, už teraz sa musíš obmedzovať, keď sa drobec narodí, už nikdy nebudete len dvaja... ale bude to niečo, čo by si nikdy v živote nevymenila za nič na svete. nebude ti záležať na ničom inom, len na tvojom drobcovi 🙂 ten materinský pud príde najneskôr vtedy, keď ti toho malého červíčka dajú po pôrode do rúk . prajem ti krásne a bezstarostné tehotenstvo, no a potom voňavé zdravé bábenko 😵
@vanesa123 nic sa ti nemusi pacit. ja som mala k detom neutralny vztah, k malym upne ziaden. cudzie pre mna nic neznamenalo, nechapala som tuti muti ako robili detom do kocikov🙂))) mam rocneho syna, prvy rok bol narocna a nadherny, vztah a laska pridu so starostlivostou o neho. strasne vela krat som si vravela, ze som ho mala mat ovela skor. (nemala som vhodneho partnera) teraz len a len odporucam mat deti🙂) znie to tak ze klise ale vaneska je to tak. myslim si, ze toto je ten pravy dovod preco zit! je to najkrajsie, najvzacnejsie na svete, zivot ktory si vynosila, tvoje dietatko. a to mam milovaneho manzela, ale ten moj maly krpec to je nieco jedinecne krasne nadherne. mam kamaratku ktora ma 22 a tiez je na tom ako ty. babo prekvapenie. je perfektna milujuca mama. ty budes tiez. zaklad je ze si ho chces nechat. uz len lubit, nic viac nebude treba. straaasne vela materialu ozeliete, najdes si aj cas a sklbis vsetko co bude treba, vsetko sa vyriesi a hlavne za vsetku tu namahu drinu slzy pot bolest budes neskutocne odmenovana laaaskou.
Ten materinský cit a vnímanie sa ti dostaví až po porode , má to tak mnoho žien, takže si s tým nelám hlavu 🙂 Ja som teraz po druhý krát tehu a nie som z toho nejak precitlivelá, ja to začnem vnímat naplno, až ked sa mimčo narodí 🙂
mám 21 rokov a tiež som otehotnela v 20tich..a vôbec to nelutujem 🙂 hoci som otehotnela plánovane...ale uvidíš keď ti po porode daju tovje dieťatko do ruky..budeš ten najšťastnejši človek na svete 🙂 hlavu hore..dieťa je dar...držím palčeky 🙂
@vanesa123 my sme babatko tiez neplanovali,ja v cudzej krajine bez viz a bez poistenia,prve tyzdne som mala naozaj velmi zmiesane pocity,muz takisto,aj hadky sem tam prisli,ale to su hormony,nova situacia,je v Tebe novy zivot.My sa teraz uz velmi tesime na nau bublinku a verim,ze aj Vy sa budete.Ako pises,peniaze a zabezpeka nie su problem,zena sa s tym len musi vyrovnat.Prajem krasne a bezproblemove tehotenstvo 😉
haha🙂tak my sme si jedneho dna povedali ze skusme to len tak zo srandy ci sa podari a jasne ze sa podarilo, hned na prvy sup🙂)ale pohoda...boli sme zobrati,6rokov spolu,byt,peniaze,vsetko...chcela som babo,sak ten jediny doplnok som este nemala...a zrazu...poviem ti taky sok a paniku som v zivote nezazila ked som si zrazu uvedomila co sme spachali a ze toto uz neni len taka sranda...toto uz je zaväzok na cely zivot a nemozem povedat tak moje malinke dnes ti papat nedam lebo sa mi nechce a pod. cele tehu som stresovala,skoro vobec som sa netesila (len navovok)...nedokazala som sa rozlucit zo svojim predoslym zivotom...po porode?ubolena,znechutena a doniesli mi babo...co mam ja akoze s tym krpcom robit???no ziadny naval lasky sa nekonal...nic...proste som len zacla robit co mi kazali...krmit,prebalit,okupat...bla bla bla...a takto to bolo aj doma...depky,nervy,plac...revala mala,revala som ja...fungovala som len jak robot...nespala cez den,nespala v noci...no otras...najcastejsia veta bola ,,mala som si radsej kupit macku,,...TERAZ ma mala 3mesiace...ja som sa naucila jej rozumiet,viem preco place,viem ako jej mam pomoct,viem co mam robit...a ani neviem ako...proste zo dna na den sa to stalo...je uzasna,krasna,MILUJEM ju nadovsetko na svete,to sa ani neda opisat ako,urobim pre nu vsetko...ten naval lasky prisiel neskor ale predsa...to sa proste neda nelubit...ked si uvedomis ze to stvorenie vyslo z teba,je tvoje,navzdy ste spojene/y. a ked to budes citit najprv inak,vobec sa neobvinuj...to su len hormony:P:P vela stastia!caka ta ta najkrajsia a najtazsia rola v zivote zeny.
Ja som otehotnela v 18-ke, stihla som zmaturovať, to je podstatné 🙂 prvotný šok bol riadny 🙂 ani nie tak pre mna, ako pre môjho o osem rokovo staršieho partnera, ktorý sa cítil na dieťa mladý 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 začneš sa tešiť, neboj, ako pocítiš prvé pohyby, anrastie ti brucho a všetci okolo teba budú náramne milí, ochotní, mna ešte aj v autobuse babky staré chceli pustiť sadnúť 😝 😝 😝 a ak nie dovtedy, tak ked uvidíš toho drobčeka v perinke, určite materisnský cit príde 🙂 ku mne šiel kúsoček dlhšie, môj syn sa narodil tri mesiace skôr, bol v inkubátore, len kosť a koža, daleko od "ideálne krásneho" bábatka, vnímala som ho ako nepriateľa, kvôli ktorému musím trčať tri mesiace v nemocnici..a le našťastie do mesiaca sme s ik stebe našli cestičku a ľúbime sa najviac na svete
ja mam 20 a mam uz 2 rocneho syna :D tiez som stihla dokoncit skolu aj ked z bruchom ale dokoncila takze si myslim ze to zvladnes aj ty neboj este nam sem napises ze nikdy si nebola stastnejsie ako pri tvojom babatku a si hrda na to ze si mamina 🙂
@vanesa123 ja som mala 29 ked som zistila, ze som tehotna, citila som sa veeelmi mlada na deti, nakoniec som aj rada, ze to tak dopadlo, lebo teraz mam 31 a mam krasne rocne dvojicky, uz teraz viem, ze uz bolo na case mat deti. takze viem si predstavit ako sa citis, je to normalne zo zaciatku, hlavne pri prvom tehotenstve

@vanesa123 🙂 ja som na babo cakala skoro dva roky, na wecku som sedela s testami v ruke kazdy mesiac a ked som tam nakoniec nasla konecne tie //, tak som skoro odpadla, prevladal u mna strach nad radostou 🙂 ale to je len docasne a hlavne, pokial si este to mimco neplanovala, nemozes sa ani cudovat. zachvilku uz budes cela natesena a ked to male uvidis na sone, ako si tam veselo poskakuje, bude ti az cudne, ze si niekedy ostala zaskocena nas tym ze si tehu :_D drzim palce a uzivaj si kazdy den 🙂