icon

Môtem ísť na dovolenku počas tehotenstva?

debora
14. máj 2013

chcem sa opytat boli ste uz niekdo v tehotenstve na dovolenke?chcela by som ist na dovolenku ked budem v 3-4mesiaci .mozem sa kupat?

drobcek26l
14. máj 2013

Myslím si že nieje dôvod aby si nešla na dovolenku, aspoň si oddýchneš a bábätku aj tebe to iba prospeje. 3 a 4 mesiac je dosť taký háklivý na kúpanie, radšej sa poraď s lekárom, ten ti to povie s istotou či môžeš. ja som sa vo 4 mesiaci bola 2x kúpať ale nie v termálnej vode a nič sa nestalo, no každý sme iní.

terina25
14. máj 2013

Ja som bola na dovci ked som bola v 4mesiaci.boli sme dokonca autobusom a zvladla som to.ak nemas ziadne problemy tak preco neist?

trish31
14. máj 2013

Ahoj ja som v 4.mesiaci a ideme o 3 tyzdne na dovolenku do IT,kym sa ty dobre citis,kludne chod

trnka77
14. máj 2013

Ahoj,ja som bola v 6 mesiaci,autom v chorvátsku a bolo skvelo 🙂 🙂

stanislavao
14. máj 2013

jejda meni, samozrejme, ze mozete ist na dovolenku a kupat sa. ved nie ste chora, ale tehotna. ja som sa kupala v bazene na kupalisku do 7 mesiaca. samozrejme, ze ak budete mat rizikove tehotenstvo, alebo nejake komlikacie, tak sa treba poradit s lekarom.

kattrin5
14. máj 2013

No jasne aj ja som bola 🙂 ak sa bojos vody kup silikonove tampony urcene na kupanie a samozrejme ja som sa opalovala s mokrym bielym uterakom na brusku, ale inak som bola aj cely den vonku ale brusko vzdy zakryte🙂 aj som tak vypadala cela cierna a brucho biele🙂

livia76
14. máj 2013

v prvom trimestri sa neodporúča letieť, ale ak sa cítiš ok a je všetko v poriadku, tak kľudne aj ja som bola v 4-tom mesiaci v Turecku 😕 ale to už bolo dáááááááávno 😀

yennn
14. máj 2013

Ja ssom bola na konci 7m v taliansku autom. Čo sa kúpania týka, neodporúčajú sa bazény a stojate vody, more je ideálne. Čo sa lietania týka - prvý trimester sa zvažuje riziko potratu, posledný trimester riziko predčasného pôrodu (kvôli tomu tlaku). Vo všeobecnosti je lepšie dlhšie cestovanie skonzultovat s gynekologom no väčšinou ak je všetko v poriadku, dovenku len odporuči, žena si oddýchne a prospeje jej to. 😉

mishka0508
14. máj 2013

Ahoj. Ja som bola v Turecku minuly rok. Bola som v 6 tt. A pocas 3 tyzdnov som letele par krat. Z UK na SR - zo SR do Turecka - z Turecka spat na SR a zo SR spat do UK. A mam krasneho 7 tyzdnoveho synceka. Kupala som sa uplne normalne. Dokonca ma gynekolog vystrihal, aby som nepouzivala ziadne tampony, len si vymenila plavky. Ale tam boli take horucavy, ze kym som dosla k lehatku uz som bola sucha. Opalovala som sa vzdy len pod slnecnikom, chranila si hlavu a vypila som denne aj 8 litrov cistej vody. Takze ja nevidim dovod preco by si nemohla ist, pokial nemas nejake problemy. Inac, bola tam aj jedna Nemka a ta bola v 6 mesiaci. Takze uplne je to krasne, ked je baba pri mori v plavkach a s bruskom 😝 😝 😝

linda20111
14. máj 2013

ahoj, zalezi na tom co ti odporuci lekar, vzhladom na tvoj zdravotny stav a doterajsie problemy. ak si zvykla mat v minulosti zapaly alebo mykozu, tak radsej kupanie neriskuj. tiez mysli na to ze ked budes niekde v zahranici moze sa stat ze budes mat krvacanie, bolesti alebo nieco take suvisiace s tehotenstvom, kde bude potrebne vyhladat lekara, tam moze byt problem s dorozumenim sa. /zalezi od krajiny/. ja osobne som to neriskovala minuly rok ked som bola tehotna,bala som sa o babo. aj ked musim povedat ze v prvom mesiaci som sa bola kupat v termalnej vode a chodila som aj do sauny, ked som este nevedela ze som tehotna a nestalo sa nic.

matulicek
14. máj 2013

Ja som bola v 7m v Chorvatsku a uplne super pre brusko. Komercne poistovne ta aj poistia (cestovne poistenie), ale iba do 26tt, po 26 sato nevztahuje na porod.More prospieva brusku. Ak nemas problemy, tak urcite chod.

cica869
15. máj 2013

ja som bola pri mori v 3tom mesiaci letecky a v pohode super bolo 🙂

77orchidea
27. máj 2013

ahojte dievčatá, viete mi niekto poradiť vhodný opaľovací krém, ktorý by neuškodil? Plánujeme ísť na dovolenku k moru, budem asi tak v 3.mesiaci, samozrejme nechystám sa slniť, ale aj v tieni, alebo keď sa pôjdem kúpať, treba sa chrániť. Inak som tmavší typ, v lete ma opáli dohneda bez problémov. Zvažovala som niečo z Biodermy. Ďakujem za každú radu.