icon

Môžem jesť pred oGTT testom na tehotenskú cukrovku?

27. júl 2023

Ahojte, ako to prosím je s tým testom ?

- kedy nemam už jesť ?
A čo môžem deň pred jesť a čo už sa neodporúča ? Viem že mi niečo sestrička kázala ale ja som si to celé nezapamätala

Prosím o radu

nika11103
27. júl 2023

Ahoj normálne sa ešte vecer najedz. Samozrejme radšej nejako ľahko šalát syr . Určite Nepi sladené vody (ak ich obľubujes samozrejme ). Ja som ako tehotná ich Pila na litre denne čím väčšia umelina tým lepšie 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ a ráno samozrejme nejedz nič . Ale ja som trpela vlcim hladom hlavne v noci hladna by som nezaspala tak som si dala aj noc pred testom suchý rožok . Ak ty tým netrpis tak v pohode to zvládneš . Držím palce ja na ten test spomínam celkom rada prvú hodinu som sedela vo všeobecnej čakárni a pozorovala ľudí čo tam vserko riešili a druhu som si sadla už k ženskému do jeho čakárne a vyupratala si komplet celu kabelku a “slastne” pozerala na 10 báb v čakárni čo sa predbiehali čo idu dovnútra skôr a ja som vedela že proste o 10:00 idem aspoň raz v živote presne 🤣 hehe neviem prečo rada na ten deň spomínam . Preto som sa tak rozpísala . Takze v skratke vecer sa normálne najedz nič ťažké žiadne sladké vody a ráno nepapaj nič . A ešte jedna rada čo mne strašne pomohlo doniesla som si s glukozou aj citrón lebo ja ako som mala rada sladké vody toto bolo priečne sladké aj s tým citrónom som to ledva ledva vypila , tak si neviem predstaviť bez . 🙂))

bubuzu
27. júl 2023

Záleží, ako ideš test robiť. Ja som mala už doma glukózu, večer predtým len normálne jedlo, nič sladkè, ani vody. A potom už do testu nič,ani vodu. Ráno o pol piatej, či kedy, som si dala tú glukózu. Šla na siedmu na krv a až potom sa mohla najesť či napiť.

zuzanka.zuzu
27. júl 2023

@bubuzu to čo je za blbosť? piť vodu môžeš, však riedi krv, nie cukor 🙄 piť vodu je žiaduce, hrozné čo sú ľudia schopní poradiť a iné sa tým nedajbože budú riadiť a ešte niekde odpadnú 🙈

zuzinka888
27. júl 2023

Vie niekto aka je to naloz cukru? Npr. 2 horalky? Ci velka milka? Lebo ten test by bol hned popularnejsi.🤣. Vzdy ked zavaram ovocie si z laskou pripomenie mento test. A vodu mozes pit, ved by sa ti creva zalepili.😋

nika11103
27. júl 2023

@zuzinka888 aj ja rada na ten test spomínam neviem prečo 🙂))

martinafilip
27. júl 2023

@zuzanka.zuzu nejdem sa hádať a sama neviem ako to má fungovať správne, ale mne teda sestrička priamo tam dala možno poldeci-deci vody na zapitie a poslala ma preč s tým, že mám piť čo najmenej, takže som za ten čas dala asi tak poldeci vody..

amelie2017
27. júl 2023

Nemozes sa najest. Mne ho robili v druhom tehotenstve 4 krat, najprv klasicky a potom 3 krat krivku, lebo vychadzali rozne vysledky. Pred krivkou som uz mala aj nariadenu dietu.

bluemoon24
28. júl 2023

@zuzanka.zuzu to neni zadna blbost, ale fakt.

kristinka92
28. júl 2023

@zuzinka888 75g glukózy do cca 3dcl vody 🙂 a vypiť do 5minut tusim