icon

Môžem medvedí cesnak počas tehotenstva?

sonicika
13. mar 2014

akoze viem ze dva listy mi neuskodia ale normalne ho jest vela mozem?

barboramiracle
13. mar 2014

Urcite ano 🙂. Je velmi zdravy! Do salatov super, na chlebik...

nikolka2
13. mar 2014

V tehotnosti neviem , ale v tehotenstve urcite ano 😉

siska53
13. mar 2014

@sonicika nie. Ja ked som si to guglila,tak som nasla infosku pri nom,ze sa nema jest ani v tehotnosti,ani pri dojceni. Tak som radsej pockala. Ved mi to neutecie. A nedala som si ani 1list.

barboratokei
13. mar 2014

@siska53 a prečo sa nesmie pri dojceni?

siska53
13. mar 2014

To di uz nepamatam,citala som to pred viac ako 4rokmi,len,sim si to pamatala,ale z tych istych dovodov,ako v tehu,lebo ide do mlieka.

sonicika
autor
13. mar 2014

@nikolka2 tak tak pravda 🙂 moja chyba

siska53
13. mar 2014

@sonicika @barboratokei
toto som nasla :

Kontraindikácie

Neodporúča sa medvedi užívať pri nízkom tlaku, pri kožných chorobách, v prípade dráždivosti žalúdka a čriev, ako aj pri chorobách pečene a v tehotenstve.

Zaujímavosť

Medvedí cesnak pomenovali naši predkovia podľa toho, že túto rastlinu skutočne vyhľadávajú medvede, ktoré sa zobudia po zimnom spánku.
no a tehulky maju dost casto nizky tlak a navyse ma aj detoxikacne ucinky,tak asi aj preto.

lorela
13. mar 2014

@sonicika Ale áno, môžeš v tehotenstve jesť medvedí cesnak. Podobne ako normálny cesnak. Niekto ho nemôže pre silnú arómu, alebo tráviace problémy, nízky tlak. Pokiaľ ti nebude robiť spomínané problémy, v malom množstve môžeš.
Tá "pachuť" môže ísť do mliečka, preto sa neodporúča cesnak pri dojčení. Ale aj to je individuálne, niektoré dojčiace maminy jedia všetko a bábu nič nevadí.

nikolka2
13. mar 2014

@sonicika v pohodicke 😉 ja som si vcera robila cerstvu plievku z medvedieho cesnaku ,,,velmi dobra 🙂 Dnes o nom bola diskusia v telerane a varili aj jedla z neho ..a vraveli , ze je velmi zdravy ...len sa nema mrazit ,,to som zas ja nevedela ,,ja mam zamrazeny z minulej sezóny 😅 Pekný den ti prajem 🙂

sonicika
autor
13. mar 2014

@nikolka2 a prečo sa nemá mraziť? lebo ved vacsina zeleniny straca tym vitaminy..tento cesnak sa nejak kompletne znehodnoti ci?
aj tebe pekny den 🙂

rendicka
15. mar 2014

my sme dnes mali bryndzové halušky s medvedím cesnakom a zajtra robim bravcové prírodné rezne so smotanovo-cesnakovou omáčkou...som v 18tt., som nízkotlakárka ale cítim sa dobre po obede 🙂