icon

Odporúčate letnú dovolenku v 5. mesiaci?

matkakes
21. feb 2017

AHOJTE žIENKY, CHCEM SA OPYTAť AKý MáTE NáZOR NA LETNú DOVčU V 5 MESIACI. jE TO V POHODE čI RADšEJ NIE? a AK AJ, čO BY STE TA ODPORUčILI?

sante11
21. feb 2017

Pozri si tehotna, nie chora, ja som v 5 mesiace behala po rebrikoch v Slovenskom raji, teraz mi to uz take skvele nepride, ale zvladli sme to.Trochu to bolo riziko, len vtedy som to nevnimala. Co sa tyka dovolenky na slnku, pozor, lebo opalujuce sa tehotne,zvyknu zo slnka obodkaviet velkym mnozstvom znamienok. Moze Ti byt trochu nepohodlne cestovanie autom na dlhe trasy, zvaz si podla toho ako sa citis.So slnecnikom si prijemne povylihujes, vo vode sa budes citit fantasticky, pozor na cistotu, kupaliska su rizikove na zenske zapaly, jazera asi vhodnejsie.

matkakes
autor
21. feb 2017

@sante11 dakujem ja som podobneho nazoru 🙂 len sestra do mna že čo blaznim a tak, tak že sa spytam na nazor ostatnych 🙂 dakujem.

nivea777
21. feb 2017

Ak máš istotu,že ti nepríde zle tak chod kľudne..Ale ja som taká že by som nešla,v tom teplé by mi nebolo moc dobre,tehu nevoľnosť môže prísť hocikedy..Keby idem,tak jedine na Slovensku a tak aby som sa hocikedy mohla vrátiť domov..Bolo by mi ľúto dať veľké peniaze za dovolenku,ktorú by som s veľkou pravdepodobnosťou prelezala na izbe

shenandoah
21. feb 2017

Ahoj, ja som bola v Grécku v siedmom mesiaci. bolo to úplne v pohode, akurát som nedávala veľmi nejaké celodenné výlety, hlavne povaľovanie sa na pláži a prechádzky. A šli sme teda lietadlom, v tom stave by som si neodvážila ísť k moru autom. Nič sa mi neurobilo ani zo slnka, v pohode som mohla plávať, bol to super relax. Ale mala som teda total bezproblémové tehotenstvo.

dmband
21. feb 2017

@matkakes Ja som bola v 4.-5. mesiaci na dovolenke, hoci som zozačiatku špinila, ležala, brala hormóny na udržanie a evidovali ma ako rizikovú pacientku. No potom sa situácia stabilizovala a Dr. mi dovču odsúhlasila s tým, že sa mám vyhýbať veľkej námahe, dodržiavať pitný režim, a keďže sme šli autom do Čiech, robiť častejšie prestávky a cvičiť s nohami na prekrvenie... Zvládla som aj ľahšie túričky, či skôr prechádzky v lese. Palice na nordic walking sú v tomto smere neoceniteľné, lebo nohy a brucho som dosť cítila, aj keď som ho mala ešte malé. Všetko dobre dopadlo, nakoniec som ešte aj prenášala 🙂, takže neľutujem. Poraď sa s Dr., a ak Ti to odklepne, vyber si niečo pohodové a s dostupnou zdravotnou pomocou pre každý prípad.

yanni
21. feb 2017

Ako uz bolo napisane, si tehotna a nie smrtelne chora. Ak sa citis dobre, tak preco nie? A kam chcete ist?
Pozri, ja som este v 25Ttt behala niekolkokrat tyzdene po 10 km, do posledneho dna tehu plavala po 1000 m a som tu a mala ma 19 mesiacov a je to uplne normalne krasne zdrave stastne inteligentne a sikovne dievcatko.
Taktiez som lietala a cestovala po svete, este v 32tt som bola v Saudskej Arabii, kde momentalne zijeme, letela som v 34tt spät do Nemecka len si odrodit a uplna pohodicka.
Pohyb, voda, slniecko (samozrejme nie prehanat s opalovanim), pohodicka, dobra nalada, vidiet nieco ine, zmena, to vsetko su len pozitiva.
Ak chcete letiet, tiez sa nemusis bat ani dlhych letov, ani kontrol na letisku ani pripadneho porodu v lietadle (nie nestrasim hihi).
Autom to je tiez OK, len rob vela prestavok a pi a aj si nieco zobni. ja som cestovala (sama som ti to odsoferovala aj ta aj spät) v 21tt a spät v 23tt na SK z Nemecka 800km ta a 800 km spät a tiez bez problemov.
Neboj, ak nemas nejake vaznejsie problemy, tak ti zmena len prospeje.
Prijemnu dovolenku 😉

jancazvalova
21. feb 2017

@matkakes myslim si ze je to uplne v poriadku. Samozrejme ze si budes musiet davat pozor, byvat po menej na slniecku ale ked sa chce tak sa da vsetko. A hlavne pokial nemas problemove tehotenstvo tak ti padne vhod si trosku oddychnut pri mori🙂 Lebo potom si uz tak skoro neoddychnes:D

jasminet
21. feb 2017

nevolnosti ustupili, brucho este nie je take velke, skoda to nevyuzit - za predpokladu, ze sa citis fajn a lekar nema namietky. ja som bola nakonci7- zaciatku 8m autom na sardinii, naj dovolenka, citila som sa super, aj vylety sme zvladli, zastavovali sme kde sme potrebovali a kedy sme potrebovali...

ivu80
21. feb 2017

Ja som bola minulý rok v Chorvátsku v 26.tt. . Všetko bolo super, užila som si more ja,aj malinká v brušku 😊👶

jsv79
21. feb 2017

ja som bola v 5.mesiaci letecky v Andaluzii a super bolo 🙂

nikinka1111
21. feb 2017

ja som v 5 mesiaci bola v turecku. super dovolenka 🙂

matkakes
autor
22. feb 2017

@jsv79 jej no presne tam aj my by sme chceli 😊

matkakes
autor
22. feb 2017

Dakujem za prispevky teda 😊

didamt
22. feb 2017

ja som v 5. mesiaci bola na 2týždnovej dovolenke v Chorvátsku, uplne bez problémov, jedna z najlepších dovoleniek....

jana_eyre
22. feb 2017

Ja som bola na dovolenke normalne, len v juli a auguste som bola uz v 3trimestri a nebolo mi dobre, tak sme chodili iba po vyletoch.. 5 mesiac je zvacsa jeden z najpohodovejsich v tehotenstve, este si to uzi..

jsv79
22. feb 2017

@matkakes ked sa rozhodnete ist tak krasnu dovolenku 🤗😊