icon

Pohlavie v 14tt

babusik85
23. nov 2019

Ahojte baby!
Bola som na kontrole v 14tt,dr.sa vyjadril ze to vyzera na chlapceka,ze vidno ze mu trci nieco medzi nohami (aj ja som videla). Ale na moju otazku ci je to iste,tak ze nie,len po 20tt,ale asi bude chlapcek.
V tomto tyzdni chlapci a dievcata nemaju rovnako medzi nozkami,a rozhoduje sa uhol?
Pri prvom syncekovi tiez skoro uhadol,ze bude chlapcek ale ja som bola v tom,ze podla uhla videl. Inak podla mna je dobry dr.,nemam mu dovod neverit,ale trosku som zmatena teraz.
Prosim len normalne odpovede. Ja som rada aj za chlapceka aj za dievcatko,zdravie je najdolezitejsie,ale je to podla normpalna ludska zvedavost.dakujem! 🙂

evittam
23. nov 2019

@babusik85 Istota je len porod alebo krvne testy.

adika51
23. nov 2019

pri oboch mi už v 12tt povedali, že to bude chlapec. Asi to už bolo dosť jasne vidieť. aj keď tváričku ani raz neukázali, medzi nozkami to mali na 99%. ono ten, čo je akože klitoris je u chlapčekov trosku iný, či niečo také, a tak to v podstate vedia určiť aj skôr aj keď nie na 100%.

fineta
23. nov 2019

Je to možné určiť v 14. tt pokiaľ je Dr. skúsený a ma kvalitný usg. Mne povedal v 15. tt a na konci 20. tt zduplikoval s úplnou istotou. Aj keď sa v 13. tt pohlavné organy dievčatka a chlapca podobajú, veľakrát môže pomýliť aj pupocnik. Preto záleží od Dr aký je zdatný a jeho usg. Ak ma 3d/4d, tak nie je to až taký problém vidieť...

evuska135
23. nov 2019

No u nas bol pipik neprehliadnutelny v 12tt😂 takze sa tam ani nic nemohlo zmenit 😁 ak je dieta spravne otocene co nas bol tak bolo vidiet hned

ludmilka2407
23. nov 2019

@evuska135 az na to ze v 12tt vidno iba genitalny vybezok ktory maju aj dievcata, len chlapci v inom uhle 🙂

00ivi00
23. nov 2019

mne tak v 16tt povedal že to vyzerá na chlapčeka že tam niečo trčí (aj ja som to videla) ale že s istotou mi povie až v 20tt...no a v 20tt potvrdený chlapec ale pre zmenu som tam tie "vajka" a "piňdíka" nevidela :D

majamat
23. nov 2019

poznam babu, co jej tiez zitili pohlavie chlapceka v 14tt. ked tam neico trci, uz maju podozrenie, samozrejme sa to potvrdi az neskor. nie je to na 100%,a le pravdepodobnost je vysoka. to baby sa casto skryvaju a casto ani v 20tt hned na 100% nevedia, ci je to baba, aj ked je to pravdepodobne 🙂 aj moja sa skryvala a dr. pouzil vylucovaciu metodu. ze nic jej netrci a teda trafil sa. 🙂

evuska135
23. nov 2019

@ludmilka2407 tak ten vybezok bol potom mega velky a na pohlavi sa nic nezmenilo

majamat
23. nov 2019

tak tu je o to hrbolceku a presnost v 13tt je cez 90%. nehovoriac o tom, ze v 14tt to bude este vyraznejsie.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/270875/geni...

nini1010
23. nov 2019

Ani v 12 a dokonca ani v 14 tt tam naozaj nemoze byt vidiet nic ako pipik.Ak by tam bol pipik,tak mate jedinecne zazracne dieta ktoremu narastol takto skoro 🤦‍♀️ Je to takto (a nijak inak),v tomto tyzdni ak ma dr dobre sono mozete pozorovat kosticku,z ktorej sa nasledne postupne vyvija pohlavie.Toto pohlavie este vyzera na babatku u chlapcov aj dievcat v tomto tt identicky,ale smerovanie,respektive spominany uhol kosti jasne napoveda ake pohlavie sa nakoniec v tomto mieste vytvori.Pokial je kosticka vodorovne,tak to bude dievcatko,pokial je v cca 45 stuonovom uhle je to s najvacsou pravdepodobnostou chlapec.Takze prosim,netarajte tu ze vasim detpm trcali v 12 tt pipiky,lebo proste babatka v tomto tyzdni este naozaj,ale naozaj nijake nemaju 🤦‍♀️ podla tejto kosticky vie sikovny dr so sikovnym sonom povedt pohlavie.Ale samozrejme kazdy si urobi alibi ze na 100% to budeme vediet az ked sa narodi.vies si najst na nete obrazky presne o com to pisem.

lussinka309
23. nov 2019

Aj nám tam na začiatku niečo trčalo ale doktor povedal že to teraz ešte ťažko povedať, že na ďalšej poradni si to povieme určite. Na ďalšej poradni už nič netrcalo. A teraz je tá šušura jasná na ultrazvuku 😁 tak ešte nekupuj modré veci 😉

evuska135
23. nov 2019

@nini1010 taka si mudra, ze svet fakt. V zivote som necitala co ma trcat v 12tt ci kost ci pipik, bolo to tam, ci tam mala byt len kost alebo nie nikdy som to neriesila, bolo to tam dr povedal, ze to vyzera na chlapceka (povedal mi,ze asi to vidite) dalej som to neskumala.
Este dobre, ze som pri prvorodenom necitala kona. Sak tu su vsetci odbornici na vsetko wueeej. A da sa to pisat aj slusnejsie.

bobricek1979
23. nov 2019

@babusik85 mne v 12tt videl že chlapček a bol to pupocnik až krvné testy jasné potvrdili babu

taskataska
Odpoveď bola odstránená
fineta
24. nov 2019

Obrázok ukazuje, ako sa pohlavne vyvíjajú pohlavné orgány (v lone). Horné dva obrázky ukazujú, ako všetci ľudia začínajú asi 7 týždňov po počatí s rovnakou základnou množinou reprodukčných štruktúr. Po tomto bode sa pohlavné orgány začínajú rozlišovať na mužský, ženský alebo medzi nimi.

Na ľavej strane grafu je znázornené, ako sa najviac mužov vyvíjalo. Pravá strana ukazuje, ako sa vyvíja väčšina žien. Niektoré deti s DSD končia genitáliami, ktoré vyzerajú niečo medzi typickým mužom a typickou ženou. (Majte na pamäti, že nie všetky deti s DSD majú atypicky vyzerajúce genitálie. Pre niektorých je DSD obmedzená na ich vnútorné štruktúry, fyziológiu alebo gény.) Ak má dieťa medzi pohlavnými orgánmi alebo má genitálie typické pre jedno pohlavie a vnútorné orgány, ktoré sú pre druhých typické, je to preto, že sa niečo stalo prenatálne.

Pohlavné orgány začínajú vyzerať rovnako (od počatia po týždeň), potom sa vyvíjajú v rôznych líniách pod vplyvom hormónov. Ak má plod nezvyčajnú hladinu určitých hormónov alebo nezvyčajne vysokú alebo nízku schopnosť reagovať na ne, môže dôjsť k medzi genitálnemu vzhľadu.

Zdroj: http://www.dsdguidelines.org/htdocs/parents/han...

nini1010
24. nov 2019

@evuska135 No a to je teda potom lepsie zhadzovat ze som mudra len zato ze ty si to nikdy necitala,nepocula a bolo ti to jedno?Inteligentne,ozaj.No tak vidis,tak si sa prave nieco nove naucila,gratulujem.

evuska135
24. nov 2019

@taskataska napisat, ze tu niekto tara je tiez spravne ze? Kazdy pise vlastnu skusenost, sorry ze som vtedy popri praci si neprestudovala cele obdobie tehu.

7ammy7
24. nov 2019

100% je len pôrod. Mne lekárka prvý krát videla dievčatko v 18tt,potom v 22tt a v 30tt tiež(z 22tt mala uloženú aj fotku pohlavia) -po 30tt sme nakúpili teda už vybavicku, zariadili detskú izbu, kúpili ružový kočík a postieľku... A keď som bola u nej na poslednej kontrole, už končila a ešte len tak mrkla malej medzi nôžky a bum - namiesto princeznej mam chlapa ako buk v ružovom kočíku 😂

zuza02
24. nov 2019

mne tiez doktor v 13 tyzdni povedal, ze to bude na 70 percent chlapec a na dalsej poradni sa to potvrdilo.....pokial je doktor odbornik a ma dobre vybavenie, tak sa to myslim uz da rozoznat

babusik85
autor
24. nov 2019

Dakujem baby za nazory! Ja mojmu dr.verim,podla mna je dobry,avsak je pravdou ze v poslednej dobe som pocula nanho aj negativne ohlasy.. Prave jedna baba rozpravala,ze uz ide rodit zachvilu,ale uz jej 2x povedal dievcatko a 2x chlapceka,tak neviem..
No ale ide o to,ze nechapem co to je,ale odzaciatku citim ze je to dievcatko. Aj na UTZ ked som uvidela tvaricku (bolo vidno z boku aj spredu),tak hned to ma napadlo,ze je to dievca. A popritom som tak isla na utz,ze mozno to bude chlapcek.
Neviem preco to tak citim. Mozno uz len domyslam,ale odzaciatku mam tento pocit.
Ale uvidime coskoro, je to jedno, najdolezitejsie aby bolo zdrave 😊😊❤❤

fineta
24. nov 2019

@7ammy7 to mi ani do hlavy nejde pri súčasnej technike..

h_petra
24. nov 2019

V 13 tt mi lekarka povedala pohlavie, v 17 tt potvrdila a na morfe to doklepli 🙂

7ammy7
24. nov 2019

@fineta stane sa aj teraz. Aspoň som sa poučila a do budúcna kupujem výbavu len v neutrálnych farbách 😏

fineta
24. nov 2019

@7ammy7 no Ty kks, a ja môjmu doktorovi bezhranične v tomto dôverujem. Nezneistuj ma, prosím Ta. 🙄😁😁

majamat
24. nov 2019

ja som pre istotu kupovala vybavu neutralnych tonoch,a j ked zoparkuskov dievcenskych som mala. a oplatilos a. teraz dedi sestra, pre chlapca.

lenka155
8. mar 2022

@babusik85 nemate foto ultrazvuku?

lenka155
8. mar 2022

@adika51 podla vas co to bude?

lenka155
8. mar 2022

@fineta nemas foto ultrazvuku? V sonoclinic tak povedali a a moj gynekolog opacne..