icon

Poistenie v Nemecku a návšteva lekára na Slovensku

21baby2
9. aug 2017

Ahojte. Chcela by som vedieť že ak mám zdravotnú poisťovňu v Nemecku budem musieť na Slovensku platiť ak pôjdem k doktorovi alebo to si poisťovne vybavia medzi sebou.

bubchen86
9. aug 2017

Ahoj,ak by si aj niečo musela zaplatiť,treba si vypýtať doklad a ísť s ním potom do nemeckej poisťovne a peniaze ti vrátia do pár dní 😋

adka.baby
9. aug 2017

Poistenie v Nemecku nema nič spoločne s ošetrením na SK.Ak si tu dočasne a potrebuješ si vybaviť lekárov treba si vybaviť poistenie v pobočke tvojej poisťovne. Samozrejme sa to netýka život ohrozujúcich situácií.

lubi40
9. aug 2017

potrebujes medzinarodnu karticku poistenia - to v kazdom pripade, ale tu ti daju na pockanie. Inak podla zakona ta osetrit musia a tusim by to malo byt bezplatne - kedze ma platit, ze ta osetria podla zvyklosti danej krajiny (a u nas sa za osetrenie neplati). V praxi to, ale velmi nefunguje. Su lekari, ktori ta odmietnu osetrit a su aj taki, ktori ta osetria, ale musis si to zaplatit. Potom si to mozes dat preplatit v tvojej poistovni.

adka.baby
9. aug 2017

Bezplatne ju ošetria iba pri život ohrozujúcich stavoch t.j.úraz,krvácanie,nehoda a podobne.Určite nie napr.kožné,krčné,infekty a lieky su bude platiť v plnej výške. Treba mať vybavene poistenie u nás, nie v Nemecku.A ak lekár má snahu, može zavolať do VŚZP a zistiť si,ako je to s tvojim poistením.

sense
9. aug 2017

Su lekari kt ta ochotne osetria na medzinarodny preukaz a potom lwkari aj na pohotovosti kde to musis zaplatita saju tidoklad o zaplatwni