icon

Probiotiká v tehotenstve. Je dobré užívať?

vickyna
18. mar 2011

ahoj,

chcem sa spýtať, je dobré užívať v tehotenstve probiotiká? Ja momentálne užívam adults dophilus a som s nimi veľmi spokojná, rada by som ich užívala aj po otehotnení, len neviem, či je to možné. Za odpoveď ďakujem.

kukujka
18. mar 2011

moj nazor je,ze by si ich mohla uzivat ved v probiotikach by namalo byt nic co by drobcovi skodilo.ale to je len moj nazor radsej sa opytaj v lekarni tam ti urcite spravne odpovedia

uhlopriecka
18. mar 2011

Ahoj, najprv odporucam - ak mas akekolvek pochybnosti, porad sa urcite s lekarom - gynekologom, lebo tam by sme sa mali obracat v prvom rade pretoze su to odbornici a maju najviac skusenosti.
Osobne si tiez myslim, ze sa nejedna o ziadne riziko. Probiotika pomahaju udrziavat zdravu mikrofloru v creve a mne osobne velmi pomahaju na zenske problemy ako vytoky, svrbenie, palenie atd. Navyse citim ze mi zlepsuju imunitu.
Som teraz na zaciatku tretieho mesiaca tehotenstva a pokracujem v uzivani probiotik tak ako predtym (uz mozno 2-3 roky s mensimi prestavkami). Kupujem Nutrolin, ktory je cenovo v pohode a navyse obsahuje potrebnu davku kyseliny listovej ktora sa odporuca pred otehotnenim a najma v prvom trimestri 🙂

tepka
1. apr 2011

Aj ja užívam od Genericy IBS probioticum a podľa mna to len upravuje stolicu a zlepšuje imunitu tam není nič zlé..už vôbec taketo veci neškodia čo tie ženy čo hulia a piju????? 😒