icon

Rasca v tehotenstve

smatt
28. jún 2014

Ako je to presne s rascou v tehotenstve? Vsade pisu, ze by sa nemala konzumovat, moze sposobit napr. potrat, ked sa je vo velkych mnozstvach. Hlavne mame problem s chlebom - je dnes celkom problem najst druh chleba ktory nema rascu, hlavne ked chceme cerstvo upeceny chlieb. Preto sme doteraz kupovali iba svetle pecivo, ale v poslednom case sme dostali chut na nieco ine.

Ake s tymto mate skusenosti? Vyhybate sa chlebu s rascou, alebo je to zanedbatelne mnozstvo ktore je bezpecne konzumovat?

vejula
28. jún 2014

@smatt ja som ešte o rasci nepočula. Rascovy chlieb isto môžeš. Možno ak by si jedla rascu na kila, ale toto isto nemôže uškodiť

monciky
28. jún 2014

@smatt
tak mne rasca velmi pomohla na zastavene vetry, par zrniecok som si dala do horucej vody a zapila, ked bolo najhorsie....., inak sa nevyhyvbam ani rasci v jedlam, davam aj do zemiakov a masa...., moj maly je v poriadku a ja tiez....

seahorse27
28. jún 2014

Vsetko s mierou, teda aj rascu. Bezne pouzitie rasce - v chlebe alebo na zemiakoch urcite neuskodi 🙂

renca910
28. jún 2014

to prvy raz pocujem ja som jedla rascu v tehu a tu sme....

zuzina1881
28. jún 2014

Tak toto som este nepocula! 😀 nic, ked sa to neprehana, nemoze uskodit... rasa je dokonca vhodna, ak zeny v tehotenstve velmi nafukuje...
Tych 15 semiacok, co su v chlebe isto nikomu neuskodi.

bajana
28. jún 2014

@smatt kde vsade pisu? 😕 ja som si teda nastudovala toho dost, ale toto som urcite nikde necitala 😀 ja jem vsetko okrem tepelne neupravenych plesnovych syrov...

pribinak
28. jún 2014

Boze dobrý, za chvíľu tu bude téma ci možem počas tehotenstva dýchať? Neublíži nam to? Milá Smatt, si tehotná a nie Chora

latvia
28. jún 2014

v tehotenstve by sa zena mala vyhybat stresu, to ostatne je zanedbatelne. v poslednej dobe sa na stravu tehotnej tak zameriavaju tehule, az si vyrabaju ten skodlivy stres, ktory je horsi nez plesnive udene parky