icon

Skúsenosti a ceny NIPT testov. Ako na to?

mimipipi21
31. mar 2026

Ahojte chcem si dať spraviť NIPT testy aj zo zdravotného hľadiska a aj chcem vedieť pohlavie. Proste si to takto želám. Chcem sa opýtať na vase skúsenosti a zážitky a taktiež koľko € ste za to platili a či to ponuka každý gynekolog alebo aký je postup, ďakujem za vase rady.

anonym_b3bded
31. mar 2026

@mimipipi21
Ja som síce nebola na NIPT, ale na Trisomy teste, a som veľmi rada, že som sa tak rozhodla, pretože Triple test je dosť nespoľahlivý. Môj gynekológ ho nerobil, takže som musela ísť k inému lekárovi. Na stránke Medirexu je uvedené, kde ktorý lekár test robí. Síce som volala aj takému, ktorý povedal, že neberie pacientky, ktoré k nemu nechodia, ale nakoniec sa to našťastie podarilo vybaviť.
Ja som si dala urobiť základný Trisomy test za 350 €. Výsledok mi prišiel na 5. pracovný deň a našťastie bol v poriadku.
V 20. týždni sa chystám ešte aj na morfologický ultrazvuk.

mimipipi21
autor
31. mar 2026
@anonym_b3bded

@mimipipi21
Ja som síce nebola na NIPT, ale na Trisomy teste, a som veľmi rada, že som sa tak rozhodla, pretože Triple test je dosť nespoľahlivý. Môj gynekológ ho nerobil, takže som musela ísť k inému lekárovi. Na stránke Medirexu je uvedené, kde ktorý lekár test robí. Síce som volala aj takému, ktorý povedal, že neberie pacientky, ktoré k nemu nechodia, ale nakoniec sa to našťastie podarilo vybaviť.
Ja som si dala urobiť základný Trisomy test za 350 €. Výsledok mi prišiel na 5. pracovný deň a našťastie bol v poriadku.
V 20. týždni sa chystám ešte aj na morfologický ultrazvuk.

@anonym_b3bded A ten trisomy test je čisto len na detekciu zdravia bábätka alebo dá sa tak zistiť aj pohlavie ?

anonym_afeb68
Včera o 09:44

Dala som si spraviť Nifty Pro, gynekológovi som to hlásila hneď, ako sa ukázalo tehotenstvo ako prosperujúce. On dohodol dátum a čas s obchodnou zástupkyňou, potom mi povedal, kedy mám prísť na krv. Krv mi brala sestrička a hneď ju odovzdala obchodnej zástupkyni, ktorej som vypísala taký dotazník a za pár dní, tuším 4 vrátane víkendu som mala výsledky. V dotazníku bola možnosť, či chcem vedieť pohlavie. Platila som tuším 480 € minulý rok.

anonym_b3bded
Včera o 10:13
@mimipipi21

@anonym_b3bded A ten trisomy test je čisto len na detekciu zdravia bábätka alebo dá sa tak zistiť aj pohlavie ?

@mimipipi21 Základný Trisomy test zisťuje Downov syndróm, Patauov a Edwardsov syndróm a dá sa z neho zistiť aj pohlavie, ak o to požiadaš, mňa sa na to sestrička pýtala, takže to pravdepodobne zaznačila.
Existuje aj Trisomy+ a Trisomy Complete (a ešte jeden typ), ktoré testujú viac genetických ochorení, ale sú aj drahšie. Ak si do vyhľadávača zadáš Medirex Trisomy test, nájdeš tam podrobnosti o jednotlivých testoch, ich cene a o tom, aké ochorenia zisťujú 🙂

mimipipi21
autor
Včera o 22:29

Ďakujem Vám ženy