icon

Skúsenosti s braním Nidrazidu počas tehotenstva

viks03
14. okt 2016

Dobrý deň,
nájde sa tu medzi vami niekto kto má alebo mal skúsenosti s užívaním Nidrazidu počas tehotenstva?.Na pľúcnom mi lekárka povedala, že sa nemusím ničoho báť keď to začnem užívať, že je to bezpečné pre plod, momentálne som v 5m a mám to užívať preventívne 6m. Berem to zároveň s Pyridoxinom (vitamín B). Vopred ďakujem.

mitsouko
14. okt 2016

preventivne proti comu? mas diagnostikovanu TBC? alebo lepru? Nidrazid je antileproticum a antituberotikum, pokial by na tom nezavisel zivot , neuzivala by som to. Ppri uzivani v tehotenstve liek prenika placentou. Studie uvadzaju, ze riziko pre plod doposial nebolo zaznamenane ale clovek nikdy nevie. Ja by som to neriskovala.

viks03
autor
14. okt 2016

moja mama sa lieči na TBC, a mne v krvi našli baktériu z ktorej môže ale nemusí vzniknúť TBC, tak to mám brať preventívne (že radšej to mám brať ako keby som mala dostať TBC ) pričom každý mesiac mám chodiť na kontrolu a na krvné testy. Neviem, pýtala som sa aj gynekologičky a vravela , že sa nestretla ešte s tým , že by to dieťaťu škodilo..preto sa pýtam či tu je nejaká mamička, ktorá to brala...samozrejme,že ani ja nič nechcem riskovať, ale zase nechcem riskovať ani to , že by som mala dostať počas tehotenstva TBC čo by malo podľa môjho názoru oveľa horší dopad. 😒