Skúsenosti s braním Nidrazidu počas tehotenstva
Dobrý deň,
nájde sa tu medzi vami niekto kto má alebo mal skúsenosti s užívaním Nidrazidu počas tehotenstva?.Na pľúcnom mi lekárka povedala, že sa nemusím ničoho báť keď to začnem užívať, že je to bezpečné pre plod, momentálne som v 5m a mám to užívať preventívne 6m. Berem to zároveň s Pyridoxinom (vitamín B). Vopred ďakujem.
moja mama sa lieči na TBC, a mne v krvi našli baktériu z ktorej môže ale nemusí vzniknúť TBC, tak to mám brať preventívne (že radšej to mám brať ako keby som mala dostať TBC ) pričom každý mesiac mám chodiť na kontrolu a na krvné testy. Neviem, pýtala som sa aj gynekologičky a vravela , že sa nestretla ešte s tým , že by to dieťaťu škodilo..preto sa pýtam či tu je nejaká mamička, ktorá to brala...samozrejme,že ani ja nič nechcem riskovať, ale zase nechcem riskovať ani to , že by som mala dostať počas tehotenstva TBC čo by malo podľa môjho názoru oveľa horší dopad. 😒

preventivne proti comu? mas diagnostikovanu TBC? alebo lepru? Nidrazid je antileproticum a antituberotikum, pokial by na tom nezavisel zivot , neuzivala by som to. Ppri uzivani v tehotenstve liek prenika placentou. Studie uvadzaju, ze riziko pre plod doposial nebolo zaznamenane ale clovek nikdy nevie. Ja by som to neriskovala.