icon

Som tehotná po 3 potratoch a mám strach ísť na gyndu

leria
2. jan 2014

Ahojte baby. Dnes som začala 8tt a nemôžem si pomôcť, no mám zlú predtuchu, ze zase nic z toho ☹ zajtra sa chystám prvýkrát na vyšetrenie, do dnešného dňa som bola v pohode, ze to prijmem tak ako bude, preto som ani nešla skôr ku lekárke aby som sa vyhla stresom počas sviatkov..... neviem načo som si zmerala teraz teplotu, mám 36. je mi zima na nohy a som na nervy co bude zajtra.... začína ma prepadat zúfalstvo.... beriem kyselinu listovú a pichám fraxiparín 0, 4 na riedenie.... pocity nemam ziadne, cítim sa fit a to ma najviac znepokojuje..... viem, ze to nie je správny postoj no nemôžem si pomôcť asi sa zbláznim do zajtra....

evikhav81
2. jan 2014

@leria ahoj,ja som ani tri potraty nemala a kazdu poradnu od sameho zaciatku som prezivala a aj prezivam v panike...vacsina ti poradi,aby si pozitivne myslela,bola v pohode a blabla,viem,ze je to tazke,ale bohuzial,co ma byt,to bude...tiez som na prvu kontrolu sla az v 8tt a ked som videla to bijuce srdiecko,tak som sa od stastia rozplakala...cele tehu az doteraz prezivam relativne v pohode,ale obavy su stale,najskor ci bude bit srdiecko,potom ci dobre rastie,potom morfologicky ultrazvuk ci bude ako ma byt,ci sa dostatocne hybe,niekedy zas sa zda,ze sa hybe az moc...aachjaj,vela je toho...drzim ti moc palce,aby si to zvladla a aj napriek strachu,co mas,sa o par tyzdnov tesila z maleho vonaveho uzlicka 🙂

kalea
2. jan 2014

Veľa sa tu asi napísať naozaj nedá. Len toľko, že držím palce. A nestresuj sa zbytočnosťami ako meranie teploty. Napokon kedy si si ju merala?

jankahanka
2. jan 2014

ahoj Leria, napisala som ti IP.

nini1010
2. jan 2014

Na čo myslíš to si aj pritiahnes a to je svätá pravda.zariad sa podľa toho.
Verím že po troch potratoch musí byť ten strach neskutocny,ale toto je nové jedinečné bábätko a uvedom si,že mu svojim postojom v podstate nedavas žiadnu šancu.musíš sa upokojiť aby bolo v pokoji aj bábätko,to je teraz jediné čo potrebuje aby sa udržalo.UPOKOJ SA,PREDSTAVUJ SI AKÉ ASI BUDE,A MYSLI LEN NA TO ŽE VŠETKO TERAZ DOBRE DOPADNE.Ja verim že áno 🙂

darina1952
2. jan 2014

@leria ahoj, všetko je to v tvojej hlave. Skús svoju myseľ "zamestnať" inými myšlienkami - čítaj pútavú knihu, pusti si obľúbený film, choď von s kamoškami, uprac si v skriniach alebo nejakú inú ľahšiu domácu prácu urob.... skrátka sa musíš odpútať od toho ako to bude, dopadne, mohlo byť... 😉 držím palce

zuska88
2. jan 2014

neboj, mne byvalo tiez cele tehu zima, aj zimnicu som casto mavala...takze sa tym neznepokojuj! Sprav si fajn teplucku kupel na nohy, nakremuj vonavym kremikom, sprav si cajik s medom a pozri nejaku komediu alebo romanticky film. Drzim palce nech je vsetko v poriadku

bibsy
2. jan 2014

@leria nemysli negativne..ja viem lahko sa mi vravi. a tieto ,,frazy´´ti neskutocne dvihaju tlak...ale pozitivne myslenie ovlpyvnuje vela veci..velakrat si negativnym myslenim sami provolavame zle veci.....a je na case privolat si len tie dobreeee....prihovaraj sa babätku ze sa velmi tesis ze prislo....nezazila som sice taky pocit ako ty (potrat)....ale ani moje tehotenstvo nebolo na zaciatku ruzove..vyzeralo to vselijako...ale moja doktorka mi povedala ze babo je do 12tt na navsteve a ze sa rozhoduje ci ostat alebo nie, ze sami lekari to ovplyvnit nevedia, že to vsetko ma v ruchách príroda..(asi ma chcela utesit, ale mi dat nadej neviem) ale pomohlo mi to odvtedy som s nim ,,debatila´´ o tom ze len nech pekne v brusku ostane a ze co vsetko podnikneme ked sa narodi....skus mysliet pozitivne len pozitivne.a kazdy tyzden ktory sme prezili v zdravi sme spolocne ja a babo cize my dvaja oslavili...natrepala som sa do cukrarne a vybrali sme si spolocnu odmenu. 😀 ...aj sme si velakrat na seba niečo pekne kupili, ale len za odmenu...nesnaz sa pripustit tie zle myslienky...aj ked ti mozno idu na nervy prave tieto frazy....ale som presvedcena, že tentoraz to s pozitivnym myslenim vyjde ale kazdopadne ,,podebat´´ s babom mne to pomohlo....drzim velmi palecky....

leria
autor
2. jan 2014

no trosku som sa ukludnila, snažím sa myslieť pozitívne...... no prihovárať sa bábu ešte nedokážem .... mám strach zo sklamania a preto je pre mna najlepší neutrálny postoj.... snažím sa, no neviem ináč.... vsetko bude tak ako má byt .....ostáva mi veriť, ze to bude trvalá návsteva 🙂

bibsy
2. jan 2014

verim ti aj ja som to brala skor neutralne....tesila som sa na zaciatku a dostala som facku....a cele tehotenstvo beriem tak realnejsie ako tie co ten strach zo straty nezazili.....ale babo musi mat pocit a musi citit ze sa nebojis, ze ma silnu mamu....ze velmi chces aby ostalo musi citit od zaciatku ze sa tesis na neho a nie ze sa bojis ci ostane alebo nie....ja som mojmu slubila ze ho prvykrat na discu pustim ked bude mat 25 a po vysokej skole a pod. 🙂....proste neostavalo mi ine ako zmenit myslienky na nieco veselsie....a pomohlo to.....tes sa tak aspon po tajme v duchu sama pre seba a pre babo.... som presvedcena ze tentoraz sa to podari a budes sa tu stazovat na nevolnosti a opuchnute ruky a nohy.....🙂

adeala
2. jan 2014

@leria poď, budeme stresovať spolu 😉 ja som momentálne 8. týždeň po potrate (druhom) a niečo sa začína rysovať, Dr. ísť ešte nemôžem, je straašne skoro a idem sa zblázniť 😅 ty máš super, že tam ideš už zajtra! 😅

kveta
2. jan 2014

@leria Pust si komedie, aby si odklonila myslienky od stresov.

zdenkalv
2. jan 2014

@leria sme na tom podobne.ja som prve potratila, druhe som mala mimomaternicove...a teraz sa nam to uz podarilo. ja som sa prvy krat nebala ist, len som sa bala, ci to nebude zase mimomaternicove.a nebolo. bolo uz v 6tt pocut srdiecko.krasny pocit to bol. potom som bola v 9tt a uz sa aj vrtelo. viem presne co prezivas.....ja som zo zaciatku plakala kazdy den co som sa bala....je na tom nieco pravdy ze treba mysliet pozitivne.ale ten, kto si to neprezil ako my.....je to tazke....ked ma pobolieva brucho, zle je, ked nie, tiez sa bojim...ale dr.vravel, ze pokial je uz v 9tt vsetko v poriadku, nemusim sa bat.....aj ked stat sa moze vsetko a nikto to neovplyvni.ale ja som sa teraz rozhodla, ze to do tretice musi vyst a hotovo!!! tak ti drzim palceky, neboj sa zvladnete to a daj vediet ako si dopadla 😉

potvorka77
5. jan 2015

damy a mozem sa opytat, nebali ste sa mat sex pocas tehotenstva po potrate? este som nebola u dr chcem ist az buduci tyzden, len si neviem predstavit ako mam nastavit manzela 🙂) bojim sa mat sex samozrejme, posledne tehu skoncilo 5t 3d a dnes som 5t2d takze nervozita stupa a vrcim ako taka krava ale neviem si pmoct. viem vsak ze tentokrat to bude ine... vzdy ked dam ruku na brucho tam dole kde je babo tak mi telom prejde taky super pocit a skerim sa ako mona lisa🙂 samozrejme mam aj ine dovody si mysliet ze to tentokrat krasne vyjde a uz som sa tak nastavila a basta. len sa mi minulu noc snivalo ze krvacam az som sa zobudila spotena a nemohla som uz zaspat. tak len dufam, ze si moja mysel robi zo mna srandu, aj bol spln a vtedy som velmi citliva.

tamarka9
6. jan 2015

@potvorka77 nam dr zakazala sex do konca prveho trimestra- tiez som bola po dvoch potratoch a ak sa neobjavia ziadne komplikacie, ze potom mozme a aj tak bolo. Ked je tehu bez problemov, moze sa sexikovat, ale po potrate by som davala pozor aspon teda ten prvy trimester...a drzim paste nech teraz vsetko dobre dopadne 😉

tamarka9
6. jan 2015

@leria ja som potratila "len" 2x a ked som ostala tretikrat tehu, tak ma drzalo nad vodou, ze ma dr poslala na rozne vysetrenia a vsetko ok, iba hematka zle vysledky, dala mi lieky (tiez si picham injekcie) a ze teraz robim uz vsetko spravne, viac sa neda a vsetko bude ok. Vzdy ked som brala tabletku a pichala injekciu som si tak vydychla, ze teraz je to uz dobre 🙂 a snad nas aj caka stastny koniec, tehu je ok 🙂 Tak ti drzim palceky aby dobre dopadlo, ty si tiez bola na vysetreniach roznych?

potvorka77
6. jan 2015

@tamarka9 vdaka 🙂 myslela som si to. Prosim ta a ako si zvladla tehotenstvo po tej psychickej stranke a pri obavach?ja sa bojim vsetko namahave robit,mam malu bambulu ma 15kg musim ju dvihat do stolicky a pod. Ale dnes som mala totalny splin,doteraz som bola pozitivne naladena, ale dnes som furt plakala. Vcera som si silno kychla a pichlo ma v maternici a chvilu ma to dost bolelo, a este prestala som mat dnes taky moj prejav tehotensky-grganie (ale ako prasaaa)proste zle mi travi... A uz som mala kadejake myslienky,no uplne zasibanie v hlave...:(( nevedela som si pomoct sama s tym...

tamarka9
6. jan 2015

@potvorka77 namahave veci som sa aj ja bala robit, vsetko tazke som dvihala pomalicky a co sa dalo, som nerobila. Mna ustavicne nieco tahalo, pichalo,ale to sa len natahovala maternica, potom od 8tt prisli take nevolnosti, ze som musela ostat doma, len vracanie a vracanie, cele dni sa nenormalne vliekli, urobila som si zoznam dni a odskrtavala kazdy den 🙂 ale tiez som asi az do prvych pohybov mala obavy a nerozpravala sa s bruskom,ani s babatkom, proste som to nevedela, len vecer som podakovala za dalsi den a zapriala mu dobru nocku, bala som sa tesit...a tak isiel den za dnom a po velkom sone som si celkom vydychla uz. Je dobre ze si pozitivne naladena a netrap sa ked ta obcas prepadnu tazke spomienky alebo obavy, prezi ich, pretrp, ja som aj na chvilu poplakala a zase bolo dobre. A nocne mory som mavala pravidelne, vlastne doteraz mam. Ako mi povedali aj ine maminy, aj take co nepotretili, strachu sa uz nezbavis, stale ho budes mat o svoje dietatko, takze ho treba prijat, ale nie mu podlahnut.

potvorka77
6. jan 2015

@tamarka9 vdaka pekne si mi to napisala 🙂musim si to ulozit do pamate... Mas pravdu vecer je zase lepšie...0no by to asi bolo lahsie keby sme neboli take citlive teraz. Prajem vsetko dobre vidim ze mas o chvilku termin.vela stastia!

elika74
6. jan 2015

@leria chapem ta, je pochopitelne, ze si v strese uz teraz. Ak mas doma Magnezium(horcik), vraj pomaha v strese. 9 mesiacov je dost dlha doba, nemozes sa stresovat kazdy den. Ja ked som isla 1.x k doktorovi že som tehotna, predpovedal mi No, zatial ste tehotna. Mozno to vydrzi 20-25 tyzdnov. "Milé", že? Tak co? povedala som si Poruceno Pánu Bohu. A vydrzalo zdravé 9mesiacov, narodilo sa o tyzden skor ako doktor urcil termin. Urobis vsetko, co je v tvojich silach. Viac urobit nemozes. Drzte sa a nech sa dockate stastneho konca! 🙂

leria
autor
7. jan 2015

@tamarka9
@elika74 bábiky ste zlaté 😉 no ten príspevok som tu dala pred rokom 🙂 mala som super tehotenstvo a doma mám zlatuckého skoro 6- mesačného chrústika 🙂

tamarka9
7. jan 2015

@leria no aj mi bolo cudne, ze termin mas v auguste 2014, vobec som si neuvedomila ze datum prispevku je januar 2014, akosi mi uniklo ze uz je 2015 😀 a gratulujem k babu 😉

elika74
7. jan 2015

@leria Tiez som si precitala datum , ze 2. Jan. Poucenie treba citat dokonca. Ale gratulujem ti, som rada, ze sa podarilo. Niekedy je ozaj zbytocne stresovat. 🙂

eileeen
4. apr 2015

@leria super, že Ti to dobre dopadlo, ja mám čerstvo za sebou tretí potrat zamlčaný a tiež strach do budúcna. Užívala si ešte niečo iné okrem fraxiparinu, že to potom už dobre dopadlo?

leria
autor
4. apr 2015

Ahoj 🙂 no užívala som na udržanie utrogestan aj duphaston.....no neviem, ci to dopadlo vďaka tomu dobre....skor si myslím, ze preto, lebo to dopadnút dobre malo🙂