icon

Trisomy testy v tehotenstve: Máte skúsenosti?

nely2018
1. aug 2025

Ahojte žienky,neviem či ste sa stým stretla niektorá z vás ale každá rada skúsenosť pomôže 🙏
Pred dvoma rokmi mi bolo zistené olyhydramion mala som malo plodovej vody a malé malo vývojove chyby preto sme museli ukončiť tehotenstvo bolo to druhé tehotenstvo Mám doma zdravú dcérku.....na genetické vyšetrenie sme s partnerom boli testy boli dobre není to. Genetického hľadiska ....a teraz som zase tehotná veľmi sa bojím dnes som bola u gynekológa odporučil mi Trisomy testy máte stým skúsenosťi či sa niekomu to stalo a druhé tehotenstvo bolo v poriadku.alebo či tie testy sú 100% nechcem to zase zažiť psychicky by som to nezvládla

anonym_9e845e
1. aug 2025

Nerozumiem úplne. Nezvládli by ste čo? Testy? Výsledky testov? Ak na test nepôjdete a narodí sa vám dieťa s postihnutím, situáciu budete zvládať?

nely2018
autor
1. aug 2025
@anonym_9e845e

Nerozumiem úplne. Nezvládli by ste čo? Testy? Výsledky testov? Ak na test nepôjdete a narodí sa vám dieťa s postihnutím, situáciu budete zvládať?

@anonym_9e845e ja by som nezvládla keby sa mi zopakuje to isté...preto sa pýtam či tie testy zaručia že sa to nestane

michaelam2
1. aug 2025
@nely2018

@anonym_9e845e ja by som nezvládla keby sa mi zopakuje to isté...preto sa pýtam či tie testy zaručia že sa to nestane

@nely2018 je to sice velmi chaoticky napisane ale pozri si na webe ci trisomy zistuju aj tu konkretnu chorobu ktorej sa bojis. Ak zistuju tak ano, budes mat istotu

sara07
1. aug 2025

však tie trisomy testy platené okolo 500€ sa mi zdá presne cenu neviem
odoberu ti krv a podla toho robia ,čoho sa bojíš , kocky su hodené
bude na tie testy pôjdeš alebo budeš dalej trpnut
otázne je a to si musiš ty zodpovedat či ked nebudu dobre testy pôjdeš na interupciu alebo to riskneš
ja som na tych testoch bola aj na 4d sono ale ja som hned mala jasno čo v pripade ak nevyjdu dobre
nemyli si to s trisomy testami čo su hradene z poistovne kde je to skôr štatistika

minesasubu
1. aug 2025

ja som si dala spraviť trisomy test ale ten xy nie základ aby sme zistili pohlavie čo najskôr a mali to potvrdené avšak vyšiel nám syndrom a muselo som absolvovať genetiku a amnio aby sa to potvrdilo na 100%, doktorka vravela že ak by som si dala urobiť len základ tak by sa to nezistilo (takže asi intuicia alebo ktovie) ,
syn je avšak uplne zdravý aj ked má klinefelterov syndróm....
takže z mojej skúsenosti ak ti na trisomy niečo nájdu tak či tak pojdeš na amnio na potvrdenie
ak máte financie tak si daj urobiť ten complete a uvidíš čo bude , držím palce

nely2018
autor
2. aug 2025
@minesasubu

ja som si dala spraviť trisomy test ale ten xy nie základ aby sme zistili pohlavie čo najskôr a mali to potvrdené avšak vyšiel nám syndrom a muselo som absolvovať genetiku a amnio aby sa to potvrdilo na 100%, doktorka vravela že ak by som si dala urobiť len základ tak by sa to nezistilo (takže asi intuicia alebo ktovie) ,
syn je avšak uplne zdravý aj ked má klinefelterov syndróm....
takže z mojej skúsenosti ak ti na trisomy niečo nájdu tak či tak pojdeš na amnio na potvrdenie
ak máte financie tak si daj urobiť ten complete a uvidíš čo bude , držím palce

@minesasubu Doktor mi odporučili len tie základné Trisomy testy tie myslim stoja 350€ ale to sú na 3 choroby..mne o peniaze nejde keby mi zaručia testy a vojdú dobre že sa to nezopakuje to čo sa mi stalo tak budem rada ak výsledky dôjdu zle tak by som zvážila interrupciu

soni111
3. aug 2025

@nely2018 ahoj ja som bola.4 x tehotna dve tehotenstva zle a a tie ďalšie dve som.mala.trisomy plus za 480e a všetko.v.poriadku , stojí to za klud určite

nely2018
autor
4. aug 2025
@soni111

@nely2018 ahoj ja som bola.4 x tehotna dve tehotenstva zle a a tie ďalšie dve som.mala.trisomy plus za 480e a všetko.v.poriadku , stojí to za klud určite

@soni111 Ak sa môžem spýtať tie zle dve tehotenstva kvôli čomu či sa stalo