Zneužívanie práceneschopnosti tehotnými ženami
Ja nechápem preco niektore tehotné zeny tak zneužívajú pn. Od 4teho mesiaca sa daju poniektore vypísať hned na pn, ze rizikove ale pritom tej dotyčnej nic nie je. To co staci gynekologicke povedať, ze dostanu ihned pn az do porodu? A nepíšte mi tu, ze sa to nerobi. Ja viem minimálne o 3 ženách ktorym sa proste nechcelo robit a hned pn.
vieš všetky podrobné údaje o zdr. stave tých 3 žien?
lebo nikto ti nie je povinný všetko porozprávať ani ako kámoške ani ako rodine.
- niektore nepoznaju svoje prava alebo sa nechcu natahovat so zamestnavatelom aby ich preradil na lahsiu pracu
- niektore to robia z cistej lenivosti
Je smutne, ze gynekologovia su ochotni take ucelove PN vypisovat
Záleží aj od lekára. Moja doktorka mne napríklad PN nedala , na začiatku tehotenstva som veľmi vracala, povedala mi že to každá žena a PN nedala. Na ďalšej poradni som schudla a celkovo som bola bledá, tak mi PN vypísala. A áno aj ja viem o ženách, ktoré jednoducho chcú ísť na PN. Mám len jednu otázku prečo Vám to vadí?
@janka1224 lebo ked vam to spraví kolegyňa, za ktoru musíte ťahať, lebo jej sa nechce....tak vas by to nenasralo? Uz sa mi to stalo v druhej praci. Nepoviem zeby to boli fyzicky náročné prace, nepoviem pol slova. Ale je to práca v kancelárii a zaujímavé je, ze akurat pred sezónou sa vypíše a den predtým si fotí dochadzku a bali veci 😁 uz den pred lekárom vedela, ze bude mat rizikove? 😀
vieš všetky podrobné údaje o zdr. stave tých 3 žien?
lebo nikto ti nie je povinný všetko porozprávať ani ako kámoške ani ako rodine.
@anonym_557db8 dve z nich to rozprávali verejne, ze stačilo povedať ze maju pracu kde dvíhajú tazke. Taku pracu nemali, ale ze stačilo povedať toto
- niektore nepoznaju svoje prava alebo sa nechcu natahovat so zamestnavatelom aby ich preradil na lahsiu pracu
- niektore to robia z cistej lenivosti
Je smutne, ze gynekologovia su ochotni take ucelove PN vypisovat
@viestta potom to tu v tomto state vyzera, ako vyzera....
@anonym_autor si myslíš že pre zneužívanie PN tehotnými to tu takto vyzerá? to si teda ozaj nemyslím, tehotné je ten najmenší problém v tomto štáte.
@janka1224 lebo ked vam to spraví kolegyňa, za ktoru musíte ťahať, lebo jej sa nechce....tak vas by to nenasralo? Uz sa mi to stalo v druhej praci. Nepoviem zeby to boli fyzicky náročné prace, nepoviem pol slova. Ale je to práca v kancelárii a zaujímavé je, ze akurat pred sezónou sa vypíše a den predtým si fotí dochadzku a bali veci 😁 uz den pred lekárom vedela, ze bude mat rizikove? 😀
@anonym_autor tak určite nahnevalo. Pracovala som ako mzdárka a o zneužívaní PN viem svoje a nejde iba o gynekológov. ...
@anonym_autor si myslíš že pre zneužívanie PN tehotnými to tu takto vyzerá? to si teda ozaj nemyslím, tehotné je ten najmenší problém v tomto štáte.
@anonym_557db8 S tým úplne súhlasím tehotné sú najmenším problémov v tomto štáte 👍
@anonym_autor tak to snáď nemyslíš vážne? V tomto štáte iné "tehotne" ničia tento štát. Steba srší závisť.
@anonym_autor a čo je teba do toho . Ja som šla ako tehotná na pn že mi zamestnávateľ nebol ochotný uľahčiť prácu ( s bremenami). Tak nech si rieši inú náhradu 🤷🏽♀️
Tak mne moja nedala ani kvôli krvácaniu z lístkom s pohotovosti že má má vypísať.. ale poznám také čo boli len lebo sa im robiť nechcelo a lekárka im ju dala lebo povedala že ona si nemôže dovoliť nedať keď pýta lebo čo ak by náhodou prišlo k najhoršiemu tak sú ju schopné zrovna tieto zneuzivacky ťahať po súdoch. Bohužiaľ malo by sa to viac kontrolovať nielen tehotné ale všetky pn aspoň 15x denne vrátane noci kontrola či sú na Tom zle alebo len dovolenkuju
predstav si ja som vedela že ma gynekolog vypíše, sám mi to povedal…
Ja som šla na pn hneď na začiatku, v 5tt. Naozaj to bolo neplánovane, najradšej by som robila keby môžem, čo najdlhšie, ako byť odkázaná na vychádzkové hodiny a viac menej na kľud na lôžku. V 5tt som začala špiniť, krvácať, hneď som bola u dr, ešte som jej vravela že nechcem pn, že od nasledujúceho pondelka čerpám dovolenku 2tyzdne a potom nech má výpise. A ona bez debaty nie že ona ide pn vypísať. Tehotenstvo som mala riziko potratu. Nebolo mi všetko jedno, potratit som naozaj nechcela tak som súhlasila s pn. Po prvom trimestri už snáď je všetko ok, no nebolo tak dlho.. začal sa mi skracovať krčok, takze kludovy režim, strach či donosim bábätko do konca, ledva sme za polovicou tehotenstva .. takze napriek tomu že “nič mi nebolo” tak áno bolo len som o tom nerozprávala všetkým naokolo
Ako vidim, ozyvajubsa tu presne tie, co sa ich to dotyka :D po 1. Pisem o lenivých ženských, ktorym sa nechce robit aj ked maju pracu, kde sedia na riti
Po 2. Pisem, ze mna sa to dotyka, nakolko musim ťahať pracu aj za nu
A po 3. nepíšem o fyzicky náročnej praci, tak sa tu neopustajte
A po 4. Ano, vymyslene pn su problem pre spoločnosť, nakolko su hradené štátom.
Ja som opúšťala pracu s bruchom rovno nosom a nikdy ma nenadli vynýšlať si diagnozy, aby som mohla sedieť doma na riti. Bola som rada, ze som aj ja aj dieťa zdrave. To je vsetko
Aj ja som bola pn od pozitivneho testu. Po 3 potratoch spontannych, po umelom oplodneni. Ziadna moja kolegyna o mojich potratoch a ani IVF nevedela. Pre ne som tiez mohla byt zneuzivatelka pn. A tiez som vedela uz den pred vysetrenim, ze budem hned pn. Pretoze, som to priam oznamila gynekologovi, ze po 3 potratoch si prosim vypisat na pn. Zi a nechaj zit...
Ja som šla na pn hneď na začiatku, v 5tt. Naozaj to bolo neplánovane, najradšej by som robila keby môžem, čo najdlhšie, ako byť odkázaná na vychádzkové hodiny a viac menej na kľud na lôžku. V 5tt som začala špiniť, krvácať, hneď som bola u dr, ešte som jej vravela že nechcem pn, že od nasledujúceho pondelka čerpám dovolenku 2tyzdne a potom nech má výpise. A ona bez debaty nie že ona ide pn vypísať. Tehotenstvo som mala riziko potratu. Nebolo mi všetko jedno, potratit som naozaj nechcela tak som súhlasila s pn. Po prvom trimestri už snáď je všetko ok, no nebolo tak dlho.. začal sa mi skracovať krčok, takze kludovy režim, strach či donosim bábätko do konca, ledva sme za polovicou tehotenstva .. takze napriek tomu že “nič mi nebolo” tak áno bolo len som o tom nerozprávala všetkým naokolo
@anonym_025508 ale ja NEPISEM o pn, kde je to potrebne 🫣 pisem o PN, kde dotyčným nic nie je, ale nechce sa im robit. Zeny, to je take ťažké pochopit ?:D
Suhlasim s Tebou, tiez poznam take, ktorym nic nebolo a boli na PN.
Ja som obe tehotenstva pracovala az do dna odchodu na matersku, ziadna PN a to som mala 32 a 36 r. ked som bola tehotna. Ja si neviem predstavit, co by som tolko robila doma, iba na vychadzky sa spoliehat.
Takze suhlasim s Tebou, pre mna su to tiez odrbavacky - tie, ktore nemaju na to dostatocny dovod a zdravotne tazkosti byt PN.
Viem, o com pises... v mojej rodine boli vsetci prekvapeni, preco som pracovala az do materskej..kazda jedna isla od 3-4mesiaca na PN, a to naozaj sa citili fajn, ziadne rizikove tehotenstvo. A bonus, su na PN a doma kosia , vyberaju zemiaky, maluju steny 😂😂😂 atd... ale ži a nechaj žiť 🙂
Mne moja Dr hneď povedala že ak chcem, dá mi PN až do pôrodu. Nechcela som.. Potom som začala krvácať, bola som PN 6 týždňov a vrátila som sa do práce, pracovala som až do nástupu na MD.. tento týždeň som v jednej diskusii napísala že manžel šiel na materskú lebo prišiel o prácu a popri tom si privyrába a bola som zanesená pod čiernu zem ako okradam štát a som podvodníčka 🙂 vždy sa nájde niekto kto ma iný názor a najradšej by vás zahrabal pod čiernu zem ;) sme závistlivé mrchy čo si závidia aj chorobu nieto pár EUR.
@anonym_autor tak ja som bola PN iba pri druhom tehotenstve,kvoli nadmernemu zvracaniu som bola aj hospitalizovana,lebo som velmi chudla a nebola som schopna prijmat stravu.kedze pracujem v kancelarii a mam urcitu zodpovednost za svoju pracu,t.j nonstop tel na uchu, meetingy atd, bolo by maximalne nevhodne,keby stravim gro dna behanim na WC a zvracanim.pre niekoho smiesna diagnoza,ale mne do smiechu nebolo.nasledne som si zlomila nohu a to ma uz uplne zaklincovalo byt doma na Pnke
urcite sa nejaka zena dobrovolne necha zavriet doma na pn, a ma 2x denne vychadzku...a takto zit niekolko mesiacov...skor vam nepovedia, preco su na pn...a vy si myslite, co si myslite...lebo podla seba sudim teba...
Autorka, však ak máš taký problém, kontaktuj socku, nech ju skontroluje, či dodržiava liečebný režim. Inak nechápem, o jej zdraví nevieš nič, a každý zamestnanec má na PN nárok. To, či sa jej za tú almužnu oplatí byť doma je druhá vec.
Ty s tým nič neurobíš. Daj sa vypísať aj ty, keď ti to tak vadí.
Mne moja Dr hneď povedala že ak chcem, dá mi PN až do pôrodu. Nechcela som.. Potom som začala krvácať, bola som PN 6 týždňov a vrátila som sa do práce, pracovala som až do nástupu na MD.. tento týždeň som v jednej diskusii napísala že manžel šiel na materskú lebo prišiel o prácu a popri tom si privyrába a bola som zanesená pod čiernu zem ako okradam štát a som podvodníčka 🙂 vždy sa nájde niekto kto ma iný názor a najradšej by vás zahrabal pod čiernu zem ;) sme závistlivé mrchy čo si závidia aj chorobu nieto pár EUR.
@andaluzia12 Tu nejde o žiadnu závisť, popri MD sa nesmie pracovať. Porušujete zákon a to je sakra problém. Nie závisť.
Keby si mala tu možnosť brat plat (síce nižší) a nič nerobiť, ráno nikam nevstavat, nevyužila by si to? 😅
Ako Európa starneme,za 10 rokov bude viac ľudí v dôchodkovom veku,ako detí. Ja som zvedavá,ako to dopadne,keď raz nastane čas,že starobné dôchodky a iné dôchodky už nebude z čoho ... tehotné ženy, ktoré ako tvrdíš,že zneužívajú PN,je ako "prd v tornáde"...
Ale netehotne keď idú na PN oddýchnuť tie ti už nevadia? Poznám také nič im nie je 😛 a robiť sa im nechce. Nie je to len o tehotných
autorka stále nechce pochopiť že nikto nie je povinný zverejňovať svoj zdr. stav.
ani len závistlivým kolegyniam ako je autorka.
@anonym_025508 ale ja NEPISEM o pn, kde je to potrebne 🫣 pisem o PN, kde dotyčným nic nie je, ale nechce sa im robit. Zeny, to je take ťažké pochopit ?:D
@anonym_autor ja som len chcela tým povedať že nie každá žena to zneužíva 😀
@anonym_autor ja napríklad musím brať lieky na udržanie tehotenstva. Spôsobujú mi hrozné migreny. Tak som sa nechala na konci piateho mesiaca vypísať. Keď máš bolesti 6/7 dní tak si rozmyslíš, či ešte budeš robiť.
Nikdy nevieš ako to tá žena prežíva.
Na mňa by to nikto nepovedal. Jediné čo je ľuďom vždy divné že nosim slnečné okuliare aj keď je škaredo.

Záleží aj od lekára. Moja doktorka mne napríklad PN nedala , na začiatku tehotenstva som veľmi vracala, povedala mi že to každá žena a PN nedala. Na ďalšej poradni som schudla a celkovo som bola bledá, tak mi PN vypísala. A áno aj ja viem o ženách, ktoré jednoducho chcú ísť na PN. Mám len jednu otázku prečo Vám to vadí?