Ako postupovať pri prerušení tehotenstva?
pekny deň maminky,neviete prosim či pred umelym prerušenim teh.treba ist svojej gynekolkogičke na vyšetrenie,ktora nema ani svoj ultrazvuk,alebo rovno isť do onemocnice na gyn.porodnicke,dakujem.
@zdenus35 Nesúdim Ťa, to vôbec, všetci máme čosi za ušami,
len v mene toho dieťatka, čo máš v brušku, Ti vravím : Nerob to, mami.
Ono Ti to povedať nemôže.
A tiež nemôže za to, že prišlo v nevhodnom čase.
Neodsúď ho na smrť Ty, ktorá si pre neho jeho celým vesmírom.
Drž sa !
A buď silná !
Ako neviem....tato tema a reakcie autorky mi pridu ako bud kupim liter mlieka alebo nie...... Neviem ci pojdem na potrat rozhodnem sa tento tyzden ... Aj ja sa rozhodnem tento tyzden, ci kupim hrniec delimano..... 😉
Baby potrebujem radu pre kamošku hlavne baby s KE alebo PO viete mi poradit lekara co robi interupciu? Kamoska nechce dieta neciti sa nato :( a nema ani poriadne usporiadany zivot prosim blbe odpovede nechajte si pre seba.
@simkamatko skus google....
@irusa googlila no napadlo ma napisat tu ze ci niekto nevie o dacom
@simkamatko jasne, tu na konovi, kde su matky a zeny, co sa snazia o dieta. Fakt dobre miesto.
@beky1813 akoze pardom ja sa len pytam nemusite mat blbe pripomienieky hned!
@beky1813 potom preco je tu skupina prerusenie tehotenstva? Ak sa baby snazia ?
nechaj si babetko,je to bozi dar.❤Viem o com hovorim.Potratila som niekolkokrat.
@pianina ja sa tiez snazim tiez som potratila znama nechce :( neviem ju prinutit aby si to nechala
@alice.jant
Smekas klobuk pred zenou kt. Koli svojej nepozornosti/chybe,nehode...neviem comu/ sa rozhoduje zabit svoje dieta.
A my ktore sa snazime zachranit to dieta-sme bosorky....
To sme teda dopadli....😢
@zdenus35 urob to, co povazujes za spravne. Je to tvoj zivot, nie tu pritomnych. Nereaguj na tie ostatne ale len na tie, co ti odpovedali na otazku, ktoru si polozila. Nesudim ta, sice nesuhlasim, ale chlacholit a citovo vydierat ta nemienim, ja by som to asi nedokazala, ale asi nemas inu moznost, nezavidim ti. Urcite vies co robis. A prajem ti v zivote vela stastia.
@simkamatko nenapomáhaj k tomu zabitiu,tieto info si vie kamarátka nájsť cez svojho gynekologa...ak s niečim nesúhlasím,tak sa v tom nebudem angažovať predsa
@osky no... zbytocne prekrúcaš moju spravu... láskavo mi nevkladaj do úst slova ktoré som nikdy nevyslovila (nenapisala...) áno, smekam pred nou ze mala dost odvahy dať podobnú otázku aj s fotkou svojej tvare aj ked bolo jasne co touto témou sposobi. Nie ako hrdinky zachrankyne co tu komentujú anonymne a davaju smiesne rady o anonymných pôrodoch a hviezdach záchrany.
a ked uz ides riesit moje správy tak si mozes precitat aj ďalšie kde som jasne pisala ze áno, je pravda ze pochybila.
Ale ani ty, ani dalsie nerozumiem co tu idete "zachraňovať". Je to dospela zena ktorá ma narok sa slobodne rozhodnut ako dalej, len ona jedina vie preco; nikto vás bosorkami nenazval, iba by ste sa mali zobudiť tu hustit do niekoho koho nepoznáte a neviete dovody pre ktoré sa tak rozhodla.
Presťahujte sa do polska alebo podobnej krajiny ktorá ma potratovu politiku ktorá vam bude plne vyhovovat a neriešte tu zeny ktoré davaju otázky co su vam proti srsti. Aj toto je téma ktorá sa týka materstva, aj ked z tej druhej strany a to ze na tejto stranke su zeny ktoré sa snažia mat dieta neznamená ze tie co ho mat nechcú majú byt ticho a nemaju právo sa spytat na nieco taketo. Jednoducho som nazoru nestarať sa do života druhých ludi a ich rozhodnuti, nebudem sa tu hrat na nadčloveka ako niektoré zjavne neomylne zeny.A tymto to Uzatváram, zasadne sa tu na tomto fóre s nikým nevadim... je to totalne zbytocne.
@alice.jant tie bosorky som myslela nadnesene....obrazne.
A neprekrucam,vhapem ako si to myslela.
V podstate mas pravdu ,my ju ani nesudime.
Len sa snazim ju presvedcit.
Silou-mocou.
Myslim ze niet dostatocneho dovodu na takuto vec.
Otehotela som ,napriek pouzivaniu ochrany,v polovici vysokej,slobodna,necakane..
Kariera predo mnou,cely zivot predo mnou.
Nebola som finacne zabezpecena a vedela som ze nasi ma "pretrhnu " od zlosti.
Nemala som v rukach nic..
Ale ja som bola blaznivo zalubena, do muza inej viery,inych tradicii,narodnosti...
nekompromisneho...
Tiez ma posielal na potrat...
Ja napriek prvotnemu soku som ani na sekundu nepomyslela dat tento zazrak prec.
Mala som zdravotne problemy,ale bila som sa on,prelezala som v 38 stupnovych horucavach cele dni len aby bolo dobre...
moje dieta odislo,nenarodilo sa.nemala som to stastie dovolit si o nom rozhodovat-ci moze zostat a ci nie.
Odislo a nepytalo sa.
Skoda ze tato mamicka nevnima,ze aj to dieta citi,ze je nechcene..
Mozno bude mat tp "stastie" a dietatko rozhodne bez nej...
Mna napadla jedna vec,keď ste boli malé,nevinné bezbranné,keď ste spadli,buchli sa cítili sa samé,za kým ste bežali?Za mamou pri ktorej ste sa cítili v bezpečí.To dieťa ma len svoju mamu Ako môžete mať svedomie a pisať autorke,že je to jej život,ked prave o jej život neide.A potom idete skontrolovať svoje deti či su v noci dobre prikryté ,aby neprechladli.To snád nemyslite vážne.Alebo ,ako bude môcť autorka svojho syna hladkať a ochraňovať,keď druhe dieťa dala zabiť a nie len tak ,ale pomaly .😢
@alice.jant dospela ? Tak ma pravo sa rozhodnúť ? A to dieta nema pravo zit ked uz je "tu" ? Ono pravo nema ? Zit aspoň v adoptívnej rodine? Práve preto ze je dospela mala myslieť na to ako sa ochrániť...ona bude zit cely život na ten moment a to jej nezávidím. Pochopila by som znásilnenú ženu alebo ak by dieta malo byt nejak veľmi postihnute to si nedovolim nic povedať aj ked aj to by bolo ťažké...ale toto je neospravedlnitelne....
@simkamatko kampane odkaz že ked nevie šéfovať alebo sa chranit tak nech to nerobí....potom nebude musieť riešiť zabíjanie vlastného dieťaťa....ako sorry možno JE to sproste ale už mi lezie na nervy že ženy sexovat chcú a zodpovednosť za to nechcú vziať na seba....a ked idú na potrat za nejaký čas tu vypisuju že buď nemôžu mať deti alebo su z toho psychicky na dne...ved sa nejak asi chranimdo frasa ked dieťa nechcem
@mlil77 ako nerozumiem, aky je rozdiel medzi znasilnenou, chorym dietatom a nechcenym dietatom? Nie je zivot ako zivot? Trochu si protirecite. Pri chorom dietati mate pochopenie? Alebo pri znasilnenej mate pochopenie? Preco nie prave pri takejto matke nemate?
No niektoré ste tu riadne zúfalky😨...veď si poberte deti z domovov...

@tinaa64 mam ten isty nazor ...ale co ja mozem ...prehovaram dohovaram nepomaha
Aj tebe tvoja mamka dala možnosť žiť.... Buď ako ona, daj aj ty šancu na život... Uvidíš, že z toho malého veľkrho klbka šťastia budeš najšťastnejšia žena na svete a tvoja mamka ti od šťastia so slzami v očiach bude ďakovať za vnúčatko!!!! Zvládneš to! Len nezabíjaj.... Karma je sviňa a čo keď už nikdy nevynosíš svoje vlastné dieťa?? Pre niečo to tak má byť, že to dieťa prišlo vybralo si teba, ale určite s ním budeš šťastná! Nikdy nie je dieťa problém, nehoda, náhoda.... Vždy je to DAR!! A ten najväčší, aký žena v živote dokáže!!!
Nechcem ani ja odcudzovať ťa... Ja mám o niečo staršieho synčeka, tak isto Samka ako ty a keby som mohla teraz hneď aj porodiť!!! Tak do toho idem.... Lenže nemôžem byť zo zdrav. dôvodov... Inak by som hneď brala ďalšie také šťastie a lásku.... Ak máš aj ty zdravotné problémy, keď hrozí niečo tebe alebo tej fazuľke tak presviedčať nebudem :( ty musíš vedieť....
@simkamatko to nepomôže....je MI strašne ľúto že toľko deti sa na svete zabíja kvôli nezodpovednosti....a nehovorím aká záťaž to je na psychiku a telo....raz bude chcieť mať dieťa a nebude môcť mať tak jej len ostanú oči len pre plač že aspoň to jedno mohla mať...ale čo už....jej svedomie nie tvoje.....bohužiaľ človek s tým nič neurobí ak ten druhy je už pevne rozhodnutý..len jej potom nezabudni pripomenúť čo si jej hovorila ked to bude revat že čo za somarinu zrobila....raz to urobí a koniec..už sa to nedá vrátiť späť....mam dve deti..4 ročnú a 5 mesačnú...a nedokázala by som to urobiť....a ked som prvý krát videla na utd but srdiečko rozplakala som sa od šťastia...aj pri pôrode ked sme s mm prvý krát počuli plač našich dcér...to bol neopisatelny pocit...a tie malé rúčku ked na obijmu a malé ustocka pobozkaju usmeju sa na mna a povedia ľubim ta mami tak si uvedomím ake mam šťastia že mi boh dal dve krásne dcéry..a preto NECHAPEM ako to ženy dokážu urobiť....ved mať dieťa je ten najkrajší dať aký nám Pán Boh mohol dať a niektoré ten dar proste len tak zabijú lebo ony sa na to proste necítia alebo nieje vhodná doba ...
@zdenus35 píše že nie ešte je ešte rozhodnutá...ja ťa chápem, bola som tu na MK svedkom mnohých diskusií kedy matka prosí o pomoc a ako ju supermatky zvozili načo si decká narobila keď sa nevie o neho postarať a tie čo tu prosíte aby si ho nechala, zastali ste s sa tých matiek, prispeli ste?
Asi sa nerozhoduje len tak z nudy...
Nazyvajme veci pravym menom- nie prerusenie, ale ukoncenie tehotenstva. Drzim palce, aby si sa rozhodla tak, aby si s tym dokazala zit ❤
@tinaa64 ach by si neverila ako velmi by som sa s nou vymenila s radostou a dakovala by som cely zivot velmi sa tuzim stat matkou no nieje mi to sudene a casto si davam otazku preco ktore tuzia po babatku nemozu mat a tie ktore nechcu maju este verim v tom ze sa rozhodne a neurobi to.no ja do jej hlavy nevidim co sa jej odohrava
@simkamatko ach tak to mi je ľúto..vidíš aká to je nespravodlivosť...moja švagrom tiež nemôže mať deti..pred rokmi čakala dvojčatá chlapcou a potratila..dnes by už mali cca 15 rokov...a od vtedy už žiadne deti nemala..dokonca jej vybrali všetko čo mohli...tak MI jej bolo ľúto ked sa dozvedela že čakáme prvú dcéru..plakala...sice nie predomnouale viem že plakala že už ona nemôže mať....a čo by za to dala..a niektoré chodia na potraty ako keby sa nechumelilo....ved pôjdu na potrat a ked bude čas tak si urobia dalsie...
@alice.jant presnee taak spraavne napisane !!!nikto nevie v akej je situacii tak ju nesudte !!

Nezabíjaj si vlastné dieťa,budeš to celyyyyy život ľutovať.🙏