Ako prebieha umelé prerušenie tehotenstva?
Som v 10tt rozhodla som sa pre upt, cez týždeň mam ísť pre žiadosť, aký je potom postup? Krv mi chce brat môj gynekolog a kedy ma potom pošle na kliniku?
@minenkak 😪😪😪🫣🫣🫣
@sofiasuf a pozri sa, ludia ktorí sa hlásia k náboženstvu sú zároveň veľmi vzdelaní , na vysokých postoch, či ľudia ktori pre ľudstvo urobili veľa( a nie len nejake babku so stredovekymi nazormi v 1. radoch v kostoloch). ..hm ..
Nebude ma tom niečo? Možno si viera a veda predsa len neodporuje. Lebo sú to ľudia viac vzdelaní ako ty ci ja.
@cecilia29 ved to je prave na tom divne, ze ti vzdelani ludia sa nedrzia vedy, ale chodia pocuvat hlasania pana farara do kostola len preto, lebo boli vo viere vychovani, aj svoje deti davaju na nabozenstva, sv prijimania, birmovky a nechavaju ich krmit vselijakymi rozpravkami, dogmami, konspiraciami atd len preto, ze je to zvyk a ocakava sa to od nich... vo svojom vnutri musia byt riadne rozpolteni, si myslim
@any_soj ved nastuduj si a budes vediet, co stale dookola tocis okolo toho isteho 🙈
Veda urcite nehlasa, ze UPT pri zarodku je hriech, vrazda a podobne bludy... s tym prisli svatuskari.
Samozrejme, nechcenemu tehotenstvu treba predchadzat, aby sme nemuseli toto riesit, avsak su rozne situacie v zivote, svet nie je iba cierno- biely.
Dokonca su aj taki, co pouzivanie antikoncepcie povazuju za hriech, sex bez ucelu splodit dieta detto, ale to uz je vyssi level. 😀
Dobru noc 😉
@sofiasuf vyzerá to tak, že tu tocis ty dookola to isté, že zárodok dieťaťa nie je vlastne dieťa a svatuskari
Zrejme máš potrebu si niečo obhájiť sama pred sebou.
Ľutujem úprimne všetky ženy čo si dali zabiť dieťa, lebo čo musia potom prežívať musí byť masaker.
A tie, ktoré si pochvaľujú a dokážu bez výčitiek žiť ďalej, tam už musí byť niečo zle nastavené 😌
@peterfeher1975 ????
@sofiasuf pýtam sa teba, lebo vyzeráš ako rozumná, racionálne zmýšľajúca žena, ktorá nedá na pocity, ale hľadá vedecké fakty. Seba považujem tiež za takú. Mne z vedeckého pokroku posledných desaťročí vyplýva, že nie je preukázaný nijaký zlomový moment, kedy by človek začínal byť človekom, okrem momentu počatia. Dokonca výskumy ukazujú, ako nás ovplyvňuje náš prenatálny život, že jedinec si ukladá do hlbokej pamäte to, čo zažíva v maternici. Napríklad emocionálne stavy matky. Ďalej veda ukázala, že 22. dní od počatia má ľudský jedinec svoju vlastnú krv a vlastné srdce, ktoré ju pumpuje. Zastavenie tlkotu ľudského srdca sa volá smrť. Keď je zapríčinené úmyselne druhým človekom, volá sa vražda. Veda ukázala, že hranica prežitia mimo maternice 24+0tt a 500g už dávno neplatí (na Slovensku nielen že zákon o potrate nereflektuje tento vedecký pokrok, ale ani nie je snaha o medicínsky pokrok v prípadoch, keď žena po dieťati túži a narodí sa predčasne - naše nemocnice majú prístroje vo veľkosti až pre deti nad 500g - viacero mám žien v okolí, kde im lekári povedali, že ako dobre, že už má dieťa trošku vyše 500g, lebo pod 500 by ho nemali ako riešiť, napríklad nemajú tak malé kanyly, a proste že deti pod tú hranicu sa u nás nechávajú iba zomrieť - odporúčam aj FB skupinu Predčasniatka, sú tam aj takéto smutné príbehy). Veda ďalej ukázala úžasné možnosti prenatálnych operácii - napríklad razstep chrbtice. Je až neuveriteľné, ako u nás istí známi gynekológovia posielajú naďalej deti s touto diagnózou na potrat, kým iný Gynekológ (ktorému sa v médiách venuje oveľa menej priestoru) im vybavuje úspešnú operáciu v zahraničí a školí tím ľudí, aby bola dostupná aj na Slovensku. Vedecký pokrok už oveľa väčší, ak by riešením prvej voľby nebol potrat ale liečba.
Ďalej veci, ktoré vieme o prenatálnom živote vďaka ultrazvuku - o čom mohli v minulosti len snívať...
Z inej oblasti, ale tiež pokrok - snahy spoločnosti proti diskriminácii na základe pohlavia, rasy, zdravotného stavu ... - a napriek tomu ľudia napríklad s Downovým syndrómom sú diskriminovaní zákonom ako ľudia druhej kategórie, keď zdravy jedinec je chránený zákonom od 13. týždňa, zatiaľčo ten napríklad s DS až od 25. týždňa svojej existencie.
Nič z toho, čo priniesla veda a pokrok, podľa mňa nehovorí v prospech potratov. Zaujíma ma, čo podľa teba z oblasti vedy hovorí za upt.
Normalne zasnem, ako moze mat jedna matka (ak teda uz mas nejake deti) takyto postoj k zivotu. Az raz potratis planovane vytuzene dieta, tak potom sa mozme bavit o tom, ze v 9tt to predsa nebol clovek, tak neries
@julish to ze je dieťa závislé od matky znamená ze nie je žijúcou bytosťou? Všetky cicavce sú závislé na matke dokonca aj po pôrode. Akurát človek vymyslel niečo tak suprove ako dojčenská fľaša a umelé mlieko. A tým sa presúva závislosť dietata z matky na iného človeka. Ale závislosť tam je aj po pôrode, dlho dlho. Čiže znovu "zla poučka" . A ak máš na mysli prežitie mimo materského organizmu. Tak môžme byt ešte teda liberalnejsi podľa teda a povoliť potraty do 25tt tu na Slovensku. ?
Myslím ze na vine je skutočne cela spoločnosť keď sa snazi neskutocne obhajovať potraty ako take, hladat pre ne nesprávne výrazy, a ľudské zárodky tu pomalí pripobnovat zarodkom psov, ako bolo písané vyššie. Spoločnosť je chorá, ak jej nie je ľúto za každým zmarenym životom, násilné zabitím ľudským srdcom.
@iowa2 To charakterizuje živú a cítiacu bytosť? Či vyzerá ako človek? Lebo mne osobne je jedno či sa jedná o zarodok človeka, psa, mačky.
Cíti, vníma? Nie.Pokiaľ nevníma bolesť je pre mňa upt prípustná.
Do ktorého týždňa sa vykonáva je už na zvažení vzdelanejších.
Ja nerozlišujem život človeka a zvieraťa, ale jeho schopnosti vnímať v tomto štádiu.
A či sa to niekomu páči alebo nie, tak žena v ktorej ten zárodok rastie rozhoduje o tom či prežije.Pretože bez nej neprežije.A už je len na tej žene či prihliada na pocity, cítenie plodu ak už sa tu spomínajú interupcie vo vyššom štádiu.
Tak to proste je a nezabráni sa tomu aj keby ste sa na hlavu postavili.Keď žena nepodstúpi interupcia, zo zúfalstva si nájde inú formu a možno ublíži aj sebe.
Sú rôzne situácie keď žena môže otehotnieť aj cez ochranu aj nedobrovoľne.
Vy môžete spraviť jedine tak to, že ženám pôjdete príkladom.Nič viac, ale už vidím jak by ste priviedli na svet totálne postihnuté dieťa ktoré by prežilo možno minútu v bolestiach.
@cecilia29 Takže zárodok dieťata je viac ako zárodok psa? A presne tu sa ukazuje to vaše pokrytectvo.
Len ja ja ja a môj druh.
Takže nezastávaš život ako taký len svoj druh :D.
Smiešne a smutné zároveň čo vás tá cirkev učí.
Ak chceš chránit život tak ho chráň a neselektuj.
Kto ti povedal, že život človeka je cennejší? Toto by ti povedal ten čo vraj stvoril všetko?Že zárodok človeka áno a iného cicavca nie? Prečo?
Záchranársky pes má menšiu hodnotu v spoločnosti ako sockár čo nikdy k ničomu neprispel len preto, že má ľudskú DNA?
Tak v takom prípade má väčšiu hodnotu ten pes.
bože vy ste dospelé ženy ? to sa takto bavíte aj s ľudmi v reálnom svete, alebo ste takto ohavné a netolerantné voči rôznorodosti nazorov iba na koňovi ? to je sen, asi ste viaceré už dospelé, ale vyzerá to tu ako na spoločnej WhatsApp skupine mojho 12 ročného dieťaťa a jeho splužiakov 😀
môžete sa aj rozštvrtiť od jedu. budú ženy, ktoré budú chodiť na UPT, potom zasa také, ktoré by to nikdy neurobili. žijeme v demokratickej krajine, holt starajme sa preto každý o seba a svoj život. peace
@medda_beda nemáš iné argumenty len cirkvou sa oháňaš. Človek nemusí byt veriaci, aby vedel odhadnúť váhu ľudského života. Ale to už je o ľuďoch
@medda_beda áno ľudský zárodok je viac ako pes. Zvieratá mám rada, ale nemôžeš ich stavať na roveň človeku.
@cecilia29 Ale áno môžem.
Je pokrytecké chrániť nejaký zhluk buniek a považovať ho za dôležitejší než už žijúce narodené zviera.Veď to je smiešne, pokrytecké, zvrátené.
@katarinka289 Neocitla si sa nikdy v takej situácií tak čo ťa trápi zárodok inej ženy? Tvoje deti si porodila, žijú ale do cudzích ťa nič nie je pokiaľ ich neživíš.
@cecilia29 Niekoho zárodok určite nemôže byť pre mňa dôležitejší ako zviera ku ktorému mám citovú väzbu.
Niekoho zárodok nedokáže ani len vnímať.To je jedna vec a tá druhá je, že planéta sa točiť neprestane aj keby ľudia úplne vyhynuli.Takže jediný komu záleží na ľuďoch je ľudstvo samé, reálne má takú istú hodnotu na tomto svete ako aj pes, mačka, čokoľvek.
Pre koho si ty viac? Pre tvoju rodinu.Pre cudzích si len ďalší človek.Takže si prestante namýšľať ako táto zemegula bez vás neprežije lebo každý je nahraditeľný.
Možno trošku pokory by sa zišlo mať.Človek je zrnko prachu v celom vesmíre.

@sofiasuf inak nič z toho, čo píšeš (na oblakoch je pan boh a anjeli a v centre zeme peklo, nedajboze, ze zem je plocha doska...) Cirkev nehlása ani netvrdí. Zato o plochosti zeme v poslednej dobe je presvedčených čoraz viac ľudí, žiaľ.