icon

Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?

fabinko
2. sep 2019

Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?

77daniela77
2. sep 2019

@lucifera Ja by som sa v 18 nedokazala postarat o dieta a uz vobec ho vychovat.Mnohe zeny su v 49 v lepsej kondicii ako tie rozkysnute alebo vychrtle mlade devy.Ak si starsia zena na to trufa tak asi vie ze ma na to predpoklady.

vedorka
2. sep 2019

@nickpick ono je zial velky rozdiel, ci umelym oplodnenim, ci "normalne". Lebo Sklenarikova bola umelym, cize vajicko bolo stare napr.ako keby mala 34 rokov, cize je to velky rozdiel v štatistike, aké je % ze nebude zdrave... Umelym sa da do vysokeho veku, lebo sa klame priroda. Donosenie uz nie je taky problem, ako "vek vajicka"

ivik4
2. sep 2019

@elementissa vies toto si vela ludi neuvedomuje a kazdy sa ohana tym ze este sa nestretol s ponizovanim skrz vek rodica alebo s posmeskami skrz to. No kto by sa s tym chvalil niekomu ze ? Kks.. Ano dospeli clovek vie ze lubi mamu nech je aka je ale to dieta zije v pritomnosti ci je dobra alebo kolko x zla . Tiez by som to nikdy nedopustila ani keby co bolo . Chvalabohu ze moja mama sa nikdy nedozvedela o tom ako sa mi smialy skrz ich vek lebo by chudiatko hrozne trpela :( . A vela ludi o takychto pripadoch nevie len aby nikomu neublizili. Joooj bolo nas par takych co sme si to riadne odsrali

auberggine
Autor odpoveď zmazal
floretine
2. sep 2019

@ivik4 no booože hrozné...
mňa tiež šikanovali v triede katolícke detičky, lebo ako jediná som bola z rozvedeného manželstva, asi ich tak rodičia pekne viedli doma k láske k blížnemu - deti sú zrkadlom svojich rodičov a je fakt veľa hrozných a krutých deciek, a u mňa to teda neboli len posmešky a vtípky, ale aj vyšklbané vlasy alebo počmáraná vetrovka
máloktoré dieťa sa nestretlo so šikanou v nejakej forme

nika3136
2. sep 2019

@elementissa
Konečne to niekto povedal na plné ústa.
Nechcela som nič hovoriť, ale moja spolužiačka bola tiež šikanovaná za vek svojho otca - už na základnej na prvom stupni oslávil 50-tku.
Nehovoriac o tom, že v puberte mu prešla cez rozum len taký fukot.
Robila si čo chcela, teraz v dospelosti nemá žiadnú pomoc, on je už deduško a trápi sa sama, keďže je jedináčik.
Je mi jej úprimne ľúto.

ivik4
2. sep 2019

@nika3136 tuto pani nad tebou na to povie : no booooze jedno sikovanie hore dole ved co

modrava
2. sep 2019

@elementissa mrzi ma ze si mala take detstvo. aj ked ja som ho mala take iste... mna mala mama v 25ke. ziadne nahanacky, tury, vylety, kolotoce, pochopenie... nikdy sme si nerozumeli a ci mala 25 alebo 50 vysledok rovnaky. dokonca mi ani dceru nestrazila...
citam tuto diskusiu celu od zaciatku, sem tam prispejem, ale naozaj, naozaj, som nikde necitala zeby tu niekto hovoril, ze mat mat dieta v 50 je super, mega, bomba, perfektna vec.

floretine
2. sep 2019

@ivik4 ja ti len hovorím, že keď sú deti hajzlíci a nájdu si obeť, tak si dôvod na šikanovanie vždy nájdu a nemá to nič spoločné s tým, ako starí sú tvoji rodičia, kebyže sú mladí, tak sa ti rehocú zase preto, lebo sú mladí, kebyže sú starí normálne, tak sa ti budú rehotať preto, lebo máte staré auto, lebo chcú šikanovať teba

vevesh
2. sep 2019

@elementissa to je vsetko takeee individualne a velmi zalezi od rodiny. V mojom okoli bolo dost deti, ktore boli o generaciu mladsie od surodencov (vdaka socikovskej dani pre bezdetnych sa narobilo koooopec deti po 15-18rokoch od prveho, aby sa dan nemusela platit) a teda, vobec to tie deti velmi nepocitovali. A naopak z druheho brehu,mojim rodicom sa zadarilo velmi mladym- v 18ke, 2 deti s 2 rocnym odstupom a teda, poviem ti, neboli zreli na rodicovstvo. Nevedeli riesit prekazky ako ich riesili druhi rodicia o dekadu starsi pod vplyvom nizkeho veku. A moje deti, aj ked som ich mala neskoro, si moji rodicia neuzili a ani neuziju, lebo robia - od rana do vecera a daleko. Do dochodku pojdu, ked moje deti budu koncit vysku. Ani povarovat, ani vybudovanie vztahu- teraz pred par rokmi "si zacali uzivat zivot", lebo si ho za mladosti neuzili.
Zlata stredna cesta a pre kazdeho je dobre nieco ine. Kazdy si musi sam zhodnotit hlavne svoje fyzicke, psychicke a materialne sily....a pokial ich ma, nech ma aj deti ci uz v 15tke alebo aj v 50tke😎

radka2010
Odpoveď bola odstránená
ivik4
2. sep 2019

@floretine a ja som Ti na to napisala ze ano deti su sikanovane za vsetko ale naco im pridavat na plecia toho ovela viac ked netreba . Vela rodicov zabuda na tie deti
Zbytocne budes so mnou viest konverzaciu , fakt zbytocne

auberggine
2. sep 2019

@elementissa velmi pekne napisane , palec hore

nika3136
2. sep 2019

@ivik4
Áno, ono sa to povie "len šikanovanie".
Keď sme mali rodičovské združenie, tak všetky mamičky a oteckovia chodili (ešte nám vždy dobre padlo, keď mama prišla vyobliekaná, upravená, proste dobre vyzerajúca) a jej otec nechodil. Hanbila sa mu povedať, že sa niečo koná, hanbila sa za neho.
A to nie je výmysel, to je fakt.
Ono sa to naozaj zdá ako LEN maličkosť. Mám pocit, že niektoré účastníčky konverzácie zabudli, že dieťa treba aj vychovávať, nie len porodiť. Lebo ako čítam, dostali sa len k pôrodu.
Natíska sa otázka, čo môžu tomu dieťaťu dať? Zážitky? Výlety? Cestovanie? V školskom veku prirodzene.
Nehovoriac o tom, že tie deti nemajú skutočne v dospelosti ďalšiu pomoc, babička im neupečie koláč či nepostráži deti, pretože babička má pravdepodobne už skoro 100 rokov, alebo nežije.
Ale to je fuk. Nech si každý robí čo chce. Ja aj tak zastávam názor, že deti strhajú každú ženu, či má 20 alebo 50 😄 len 20tka po odrastení detí má ešte čas na ďalší život a nápravu, zatiaľ čo 50tka ťažko.

modrava
2. sep 2019

@radka2010 zlata 🙂 ... este si dupni :D

ivik4
2. sep 2019

@nika3136 tak tak..

zuzi0911
2. sep 2019

Tak s tým šikanovanie. Deti sú blbé a obraz svojich svojich rodičov. Mame v triede naozaj aj staršie ročníky a podobne, ale napr. Mojej dcéra sa smiali, že ma mladú mamu. Ci som ju mala ako dieťa 😅.
No blbci. A to sa smialo dieťa, ktoré ma mamu 50+ takže o com to je?! Prečo sa moja dcéra nesmiala jemu?! Napríklad. S týmto naozaj nikto nič neurobí. Ako a čomu sa učia deti to robia. A je jedno co to je. Ci si blond, alebo máš pehy. Či máš bundu, alebo sveter. Vždy sa nájde tupelo co sa smiať bude. Bohužiaľ. Už len treba dieťa voči takýmto vycibrit.

jarhal
2. sep 2019

@kittykat22 jaaaj tak ty chceš link? a čo tak tvoj vesmir? je tiez niekde pri masirovani chrbatika a brani tabletiek na tlak? tiež poznas nejaku maminu ? si dalsie derave dolezite vedro...Osobná dôležitosť je, ako každé krmivo pre ego, zradná v tom, že jej nikdy nie je dosť. Sme ako deravé vedrá, ktoré do seba lejú hektolitre únavne zozbieranej falošnej dôležitosti, no pocit naplnenia v nás nemôže nikdy ostať natrvalo.Vieš mne je srdečne jedno kto si ako zariadi tak ma ..a tu sa teda vedra našli..tak pani doležita pretekaj ...

siasis
2. sep 2019

Nie nesla.....je to nebezpecne a neviem si oredstavit ze moje dieta bide mat 20 a ja 70. . 🤦‍♀️

elementissa
2. sep 2019

@nika3136
@ivik4 škoda reči baby... Niektorí ľudia v tejto diskusii vidia tehotenstvo tesne pred 50-tkou ako perfektnu zábavu, asi aj starostlivosť o novorodenca im príde ako mega vec v takom veku a nad sikanou ich vlastných detí hodia rukou - je tam toho...
Nuž, ja som bola dosť sikanovana, kvôli rôznym veciam, nielen kvôli veku mojich rodičov... A to nehovorim o tom, že mama ešte aj bola na starších a môj otec, keď som sa narodila mal 67... V 70 zomrel, takže som svojho otca ani nepoznala a mam s nim jednu fotku.
Je fasa úžasné celý život žiť ako polosirota s matkou na dôchodku od vašej prvej triedy ZŠ 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤣 človek si zvykne, jasne, lebo však, má na výber?!? Ale teda spraviť to dobrovoľne, ešte aj nad tým uvažovať, či som v 50-tke ešte dosť vhodná adeptka na tehotenstvo... No to veru nie. Ako vravím, ja som bola náhoda.. Áno stane sa a je na tých rodičoch, ako sa rozhodnú. Ci si dieťa nechajú alebo nie aj po zvážení všetkých rizík. Niekomu to vyjde, niekomu nie - lebo to dieťa napríklad venuje svoju mladosť rodičovi, ktorý trpí Alzheimerom a celý jeho život sa točí okolo starostlivosti o starého a chorého rodiča.. To je isto to, po čom túži každý rodič pre svoje dieťa 👌👌 niekomu to naopak vyjde - ako mojej mame. Ale rozhodne zvažovať dobrovoľne a plánované tehotenstvo v dôchodkovom veku... No to už ozaj kde sme..
Keď si ti ľudia nevedia nájsť na dieťa čas, kým sú mladí a je im všetko presnejšie - tak nech si radšej zadovazia psa ako dieťa... Ten vyžaduje trochu menej starostlivosti, je to fajn spoločník, hlavne pre dôchodcov a dožije sa okolo 15 rokov, to ešte stíhajú. Pre to dieťa tiež nie je asi 18x príjemné, ak v 15 rokoch pochovava svojich rodičov. Toto sa môže stať aj mladému samozrejme... Ale je menšie riziko ako pri takomto starom rodičovi

radka2119
2. sep 2019

Ked si predstavim ze by som mala len 30 rokov a mama by uz mozno dozivala pomaly kedze by mala pomaly 80 tak sa mi to nepaci z tohto dovodu .ale je to kazdeho vec

kassandra25
2. sep 2019

@fabinko no moze mat, ale ked to dieta bude mat 4 roky, matka nejakych 53-54 rokov, lebo aj dieta sa vynosi tych 9 mesiacov, treba ratat s tym, ze vsade pri tom dietati vas budu oslovovat babicka.

sardinka32
2. sep 2019

Jednoznacne nie, nemala by som uz na to energiu nehovoriac o tom, ze s takym vekom uz idu ruka v ruke rozne zdravotne obtiaze a darmo si tu budeme nahovarat, ze to tak nie je. Zena v 50tke uz nie je ziadna mladica...ano, moze byt zachovala, ale v takomto veku uz je normalne byt skor babka. Ak by sa pritrafilo, vychovala by som ho, ale isto by som si v takomto veku dieta zamerne neplanovala. Moj nazor.

stanulienkat
2. sep 2019

Choreee

olifcek
2. sep 2019

@fabinko nie

marca12
2. sep 2019

Z fyzickeho hladisja,ak sa citi,preco nie? Ale z pohladu dietat,urcite nie. Neurobila by som mu to. Mam znameho,ktoreho otec mal 56 a matka 46,ked porodila a od 10 rokov sa musi starat o rodicov. Nielenze ho svojou sebeckostou obrali o detstvo,ale nema ani ziadnu mladost. Vnutorne sa trapi pre stav rodicov. Nevravim,ze kazdy moze ochoriet,ale vek nezastavime. Stari su radi,ze omladli,ale chalanisko starne pri nich. Ja mam 35 a hrozne vycitky,ze budem stara mama a ze mi nebolo dopriate byt skor matkou.

zuzuxxxx
2. sep 2019

Ked je dieta chcene.. Prečo nie. Moja kolegyna rodila tri mesiace po jej prvorodenej 25 ročnej dcére...a vraví ze sa fajn na tom bavili 🤣sice ked dcera oznamila zre bude mamou sa neskutocne tesila, ze bude babkou, a oto vasci sok prišiel o 3 mesiace, keď "babicka" zistila ze caka dalsie dieťa zarovno s dcérou 😋hlavne ked behali spolu s bruskami po meste..A tie co mate 35 a citite sa staré je na zaplakanie. Naopak pani 49 co sa citi na dieťa je super 👌 👌 👌 držím palčeky ci uz ste alebo plánujete otehotnieť, určite sa nenechajte odradiť 💕

julia2018
2. sep 2019

Mňa mali naši v osemnástke a veru mi je babka, ktorá má teraz 72 viac mamou ako tá moja. A 11 r. dcére je babkou. Mama ma 49, má dve zamestnania, je ťažká workoholicka a jediné čo vie, vziať malú do McDonald's. Môj muž má teraz 47 a čakáme bábätko, no ani na sekundu nezaváhal, či to zvládne. Má lepšiu kondičku a aj jasnejšiu myseľ ako mnohí 30-rocni. Keď sme sa spoznali, ani som neverila, že môže mať viac ako 40. Čiže u mňa jednoznačne podľa vlastných schopností a daností. Ak sa dotyčná cíti na to byť matkou, tak určite áno

mara455
2. sep 2019

Tak toje kazdeho jeho vec ale podla mna to je na hlavuu..
Dobre niektore v 50 tke . Lepsie vyzeraju ako mlade zeny ale normalny si povie tak ta porodim na 50 .. a dieta mi bude mat 10 rokov a ja 60 na bakulke 🙂)) hhh

cuculiatko88
2. sep 2019

@iv007 😂😂😂statisticky mame aj priemerny plat cez tisic eur a realita je niekde inde, takze so statistikou na mna nechod, napisala som svoj nazor, ked sa ti nepaci, tak bohuzial