Dobrovoľný potrat po 40tke
Nechcem nikoho touto témou pobúriť, vopred sa ospravedlňujem, ale u gynekologičky som sa dozvedela, že som tehotná a v tom šoku som sa zabudla popýtať na to či je potrat po 40tke zdarma. Hľadala som to aj na internete a našla som protichodné tvrdenia, lekárke som sa nevedela dovolať a objednaná som až o týždeň, neviem kde sa na to mám informovať. Totálne sa mi klepú ruky... problém je ten, že už v 35tke som prekonala skorú menopauzu, ktorú sa nijako nedalo zastaviť a podľa všetkého som mala byť neplodná a teraz toto. Som úplne zúfalá..
@gagik Jasne. Je to tvoje decko? Nie. Živíš ju? Nie. Budeš jej posielať peniaze ďalších 18 rokov? Nie.
Tak zabi dcéru a nechaj žiť to babo ...menej riskuješ aj svoje zdravie. Je to to iste.
@janinah dieta sa da vychovat, ale pre deita to tie nie je super, ked je vychovavane v nedostatku, ked nemoze mat ovocie, nehovorim o sladkostiach a hrackach, tiez sa nebyva super v malom priestore viaceri na kope, nema, rada tieto reci, lebo su to reci, myslim, ze kazda z nas co je matkou vie, ake to je, ze to nie je med lizat, ze tehotenstvo v 40tke uz nie je to co v 20tke, ze dieta s amoze narodit chore, ze moze predcasne porodit, ze a je toho vela.... a opat sme pritom, ze je to na rozhodnuti zeny, bolo to tak starocia, len teraz je to legalne, u nas, nezomieraju pri tom zeny, takze ludstvo sa nezenie do zahuby.... Plno deti, zije v dostatku a bez lasky a co ideme to riesit, ze sa decko vozi v 2000eur kociku a mama ho nevie zobrat na ruky a pomaznat, ze ho da spat do luxusnej izby atd, preboha ved to je kazdeho vec, co robi a co nie, mozes si mysliet co chces, ale dofrasa nevies, nepoznas a sudis, to je tiez hriech....
Prestante moralizovat a starajte sa o svoje zivoty,to ze sa niekto chce tlacit cely zivot v malom byte a zit z ruky do ust -nech sa paci.ale nekazte to vsetkym,prosim vas..bola som svedkom ako v obchode mamicka nechcela kupit jogurt dietatu lebo citujem: "nemame korunky" az mi bolo do placu,ja plny kosik dobrot pre dcerku(ano sme svine,zijeme v blahobyte,muz maka od rana do vecera aby sme nepozerali na konci mesiaca cez prsty,ja mam odrobenych 13 rokov,boli sme az na 1 dovolenke v chorvatsku)..proste som si povedala ze takejto chvile sa nechcem dozit,aby som nemohla dietatu kupit sprosty jogurt! Preto ak niekto vie,ze jednoducho dalsie dieta nezvladne,ci uz po fyz.alebo financnej stranke,tak nieje dovod ho ukamenovat!kazdy ako si zivot zariadi,ale nikto nema pravo druhemu do toho kecat
To nie je kresťanský názor, pokiaľ viem, človek nevie dať príkaz na to, aby vznikol človek, Čiže je to mimo ľudskej vôle, je uplne jedno, či niekto veri alebo neveri v Boha. Ale ucta k životu ostava, pretoze ho neriadime. Ustavne pravo ochrana pred narodenim ostava. Je to charakter stupna vyvoja spolocnosti ako sa stavia k tymto veciam. Preverila to aj historia. Aj zanik spolocnosti. Ano je dnes velmi moderne sa tvarit, ze clovek je nejaky asi stroj, co ho riadia ekonomicky zaujmy, ale nie je to tak. Stačí sa pozrieť na trpiacich. Su urcite rozhodnutia nezvratitelne, tu psychicku bolest moze byt nepredstavitelna aj napriek medikamentoznej liecbe, ti ludia su vyluceni v spolocnosti. Dnes je spolocnost aj jej fungovanie velmi krute, nedba na nejake nuansy emocne. Ako spolocnost v urcitom stupni vyvoja mame urcity zavazok sa starat o psychicke zdravie zien a deti, lebo su najslabsie. Tvarit sa , ze to tak nie je, uplna hlupost. Dnes je moderne lenze co s tymi ludmi, so zenami, ktore su v 50 nesvojpravne, lebo su v tazkych psychickych stavoch , co s detmi co pachaju samovrazdy. Treba veciam predchadzat, o psychicke zdravie sa starat a tak sa ROZHODOVAT. Nie opacne narobit problemy. Absolutne z toho, co zena na diskusiu pise, vobec nevieme, v akom psychickom stave je, ake je rozhodnutie skutocne toho cloveka. Zbytocne, lebo ona sama nemusi sebe rozumiet , ked je v soku, alebo inak traumatizovana. Chce sa problemu zbavit, ale zial nefunguje to tak, psychika takto nefunguje. Clovek takto nefunguje. Ak by to tak bolo , tak sme vsetci dnes v psychickej blazenosti.
@acrobaleno ano to máš pravdu , my by sme 4 detia nedali ani keby sme poskladali
alebo potom ano ale obaja po 2 zamestnania aby sme to stihli
priestorovo byt ano sme na hrane doslova, už ani morča navyše , auto lebo neviem kde by sme dali dalšiu široku autosedačku , atd
nie neplati to ako pišeš že další sa naje, nie nenaje
len taká obuv, kde to máš naraz kupit atd
im sa to kecá , by ma fakt zaujimalo či maju doma po 5 deti ked su tak presvedčené že sa to da
ANONYM nie si povinná nikomu nič vysvetľovať. Je to tvoje rozhodnutie.
a potom ked si to dieta necha,ci autorka,ci niekto dalsi a bude na tom biedne,poziada tu o pomoc ...by som bola zvedava kolke z tych co pisu ze zabija dieta by jej pomohli..Kolko by napisalo "na co si si decko nechala", " na co sexujes ked to nevies" a pod.
@sara07 lebo by neboli v kurze a IN lebo všetky sa teraz hrajú na bojovníčky za nenarodené a potraty keby bolo in bojovať za narodené deti , to by si videla ako by sa to riešilo .. vždy zaujímavé trúbky musia riešiť to čo sa práve rieši a musia byt hlavne zaujímavé aby sebe trosku pohonili ego
Posledná vec, mozno to nie je promo vobec ak je to jej pravo, preco vypisovat o svojom intimntom rozhodnuti do diskusii a ovplyvnovat tak nazor inych . Ak by tu nebola ina strana, tak do 5 rokoch mame v socializacii deti, ktore v pohode bez vycitiek svedomia pojdu na interupcii. Co neznamena, ze to nebude mat pre nich nejaky psychicky dopad, lebo rozhodnutie moze byt psychicke nezrele.
@dadkadadus klundne nech začnu bojovat za zvyšenie danového bonusu
a normálne by ma zaujimalo keby sme sem mali prijat napr 100 afrických deti s tým že teda matky si ich nechali nešli na potrat či by nejako pohli prstom ,no asi nie
Zasa ideme do extrémov. Je ešte dosť priestoru medzi kočíkom za 2000€ a nemoct dať dieťaťu jogurt. Dcéra o pár rokov dostuduje a budú klasická rodina s nákladmi na 1 dieťa a 2 pracujúcimi rodicmi. Dnes je všetko čierne a veľká panika. Ale je to na nej, či chce hľadať dlhodobé, alebo okamžité riešenie. Bohužiaľ si tiež myslím, že manžel ani dcéra o jej špekuláciách ani netušia. Oni každá zmena v živote tá pošle iným smerom.. a je to dobré.
Zasa ideme do extrémov. Je ešte dosť priestoru medzi kočíkom za 2000€ a nemoct dať dieťaťu jogurt. Dcéra o pár rokov dostuduje a budú klasická rodina s nákladmi na 1 dieťa a 2 pracujúcimi rodicmi. Dnes je všetko čierne a veľká panika. Ale je to na nej, či chce hľadať dlhodobé, alebo okamžité riešenie. Bohužiaľ si tiež myslím, že manžel ani dcéra o jej špekuláciách ani netušia. Oni každá zmena v živote tá pošle iným smerom.. a je to dobré.
@acrobaleno tu nejde len o financie ale hlavne o sebeckost.
@maca1984 presne
@anjelicek26 vieš ale ono je to iné ked máš doma najstaršie cca 10 ročné a potom 20 ročné dospelé čo bude mat za chvilu svoje deti
to je velky rozdiel , tieto dospelé deti dost tažko nesu staršieho surodenca, je len par vynimiek že super , poznam pripad ked sa syn prestal rozpravat s otcom lebo si nedá pokoj ako kozel a mal vysmech od okolia , však pohrobok aké slovo máme v slovenčine na to
@fem 😩 boze môj 🙏🏼😂
@gagik Ešte raz sa pýtam, čo je na tom sebecké. Nikde nie je napísané, že jediná správna cesta je ťažko žiť najbližších 18 rokov, lebo to povedali tety na MK, ktoré majú doma muža a pekný domov.
@dadkadadus tak veru. Suhlasim s tebou.
Neslo o žiadnu známosť na jednu noc, môj muž je na invalidnom dôchodku, takže nemá žiaden super plat... má pokazenú chrbticu a len polku pľúc lebo sa zranil pri práci, takže si predstavte, že robím čo môžem. Dom som kúpila pre dcéru, isto ho nepredám a neodsťahujem sa do menšieho, tvrdo som na to drela..m
@sorciera24 veštecká gula povedala, ja by som sa tiež nikoho nepytala, ani manžela , kto ho rodi ja, nie nepytala by som sa keby náhodou chcel dalšie tak nech si na to nájde niekoho iného ja som proste dorodila doslova
@sara07 ja poznám naopak kopu prípadov, kde je to úplne v pohode. Nemali by sme si tvoriť názor s jedného negatívneho prípadu. A rodičia nemajú 60, ale tesne po 40ke.. ale to je jedno ona sa rozhodla, tak je to pre ňu správne. Nikto v jej topánkach chodiť nebude.
nemusíš im to vysvetlovat ani sa ospravedlonovat,
je velmi vela žien ako ty po 40
máš v tom jasno kolko je tam za alebo proti
ja by som urobila na tvojom mieste to isté
@bubulili netáraj...materské je 75% z DVZ x počet dní, čo teda ani náhodou nie je 100% hrubej mzdy...približuje sa to k čistej mzde
@anjelicek26 ano potom tu tie kecy a to aká babka pôjde na stužkovu a podobne, ja som mala dieta po 40 a teda tato užasna spoločnost mi to dala vyžrat doslova
takže na jednej strane hrr za babätko na druhej si to matka vyžerie, viem absolutne o čom hovorím , fakt parada a to už ako drby neriešim,
či mám rozum tretie a či to muselo byt a podobne
@cecilia29 Toto čo je zasa za reč, že zabi dcéru a nechaj žiť bábo ?
@sara07 tak ja som mala 31 keď som rodila štvrté a tiež riešil každý kadečo, či nemáme iné hobby ako sex. A som spokojná najviac na svete s tým ako to je. Hluché uší na také keci...

@sara07 to bolo len na mrago, ze ho nepsomina, hoci sme predpokladali, ze nejakeho stabilneho ma, ale zjavne nie......