icon

Ľutovali ste interrupciu?

maria123a
2. aug 2023

Ahojte.. sú tu nejaké ženy.. ktoré sa rozhodli pre potrat a následne neoľutovali svoje rozhodnutie? Ja sa interupciu chystám a bojím sa ako sa budem citit potom :(

denithestrange1993
3. aug 2023

@maria123a pozri,ty sama musis vediet aky mas teraz zivot,ci mas partnera,uspory,zazemie,ako si na to psychicky a fyzicky. Ak si v tomto celom rozpolozeni nevies predstavit svoj zivot s dietatom tak to dobre zvaz. Pozri,my ludia sme uz taki,stale s odstupom casu mozme urcite veci lutovat nech sa jedna uz o cokolvek. Dolezite je ako to citis teraz a ake mas zivotne podmienky. Nikto nevie co bude o 10 rokov a robit si take ci hentake scenare nema zmysel.

jana_eyre_2
3. aug 2023

@petrahl podľa čoho usudzujes že kamarátka pribinak tie pravidlá nedodržuje a že nevystupuje ako odbornik? Sudis úplne bez toho aby si do ich rozhovoru videla..

petrahl
3. aug 2023

@jana_eyre_2 asi rovnako ako pribinak mna 😉

jana_eyre_2
3. aug 2023

@petrahl a čo jej následná reakcia má spoločné s tým že sudis kamarátku s ktorou vôbec ani nekomunikujes?

vroni
3. aug 2023

Poznám len tri ženy, ktoré boli na UPT. Neľutuje ani jedna z nich. Jedna z nich už ďalšie deti nemala (nechcela), ďalšie dve mali ďalšie deti neskôr. Ale verím, ze keď už ťa žena mat deti nemôže, tak spätne ľutuje.

domkakvet
3. aug 2023

@maria123a statistiky ukazuju, ze zatial kazda zena aspon raz v zivote olutovala, ze isla na potrat a ked sa uz teraz toho bojis, nechci vediet co bude potom ked to podstupis.

kris_tin257
3. aug 2023

@domkakvet pošli mi tie štatistiky prosím 🙈

sheila121
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
3. aug 2023

@domkakvet kludne ver tomu, ze su kvanta zien, ktore interrupciu nelutuju a cisto pragmaticky zhodnotili svoj cin ako neprijemny, ale v danej chvili potrebny krok. Nie, nerucaju sa z toho, mentalne su v poriadku a funguju dalej. Kazda to ma v sebe inak nastavene a to, ze niektora ma vycitky neznamena, ze to tak ma kazda. Poznam 4 ktore su so svojim rozhodnutim uplne vyrovnane a rozhodne svoj cin nelutuju. Vraj im po tom odlahlo....no tak sa netvarme ze vsetky sa po interupcii zlozia.

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
3. aug 2023

@lonely66 Akoze, to nema človek pravo na nazor? Ty si tu prave uviedla svoj, aky mam ja skresleny pohlad. Pises ty, ktora dava do suvisu apendix a potrat. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Akoze nehnevaj sa, s takym zmyslanim je skreslenie u teba ten najmensi problem. 😁😁

akim13
3. aug 2023

@domkakvet prosim, never tomu. Somuz 20 rokov po a vzdy ked si na to tehotenstov a upt spomeniem, tak dakujem ze som to spravila 🙏 vtedy by to bola katastrofa. Skoncila som VS, potom som skutocny vztah nasla a mam aj dalsie deti. Ver tomu, ze je vela zien ako ja, co to nelutuju ani nahodou.

mandzula
3. aug 2023

@maria123a poznam zeny, ktore interupciu podstupili a vycitky nemaju ziadne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
drahomirrra
3. aug 2023

@lonely66 Ja vzdy citam s porozumenim. Normalna zena, ergo normalny clovek nemoze brat potrat ako drobnu operaciu. Proste nie. Pri apendixe sa zachranuje zivot cloveka, pri potrate sa zivot maleho cloveka konci.
Ty kokos, nonsens.

lusiasali
3. aug 2023

@lonely66 medicinsky zakrok je dobra zasterka. Ja som toho nazoru nech si zeny robia teda s telom svojim a svojho dietata co chcu ale nech sa to vyriesi tak aby do toho nezatahovali druhych (zdravotnicky personal). Peco by mal mat na ich vrazde ucast aj niekto iny, ved ten iny nebol pri sexe ked to dieta splodili. Samozrejme rozumiem ze to by bolo treba zariadit vo vlade a tu na modrom konovi to nikto nevyriesi.
Ale comu naozaj nerozumiem je ako mozu zeny ist na potrat a nebrat to tak ze zabiju cloveka resp zaplatia za to aby to niekto miesto nich urobil. Ved staci sa pozriet na ten ultrazvuk v nejakom 10 týždni kedy to dieta sa hybe, cmula si prsty len ma smolu lebo meria kolko 2 - 3 cm?

zooeynka
3. aug 2023

@lusiasali a co si to maju zeny doma vysparat ihlicou?

lusiasali
3. aug 2023

@zooeynka 1. v zahranici existuje nieco co sa vola potratova tabletka
2. Existuje aj tabletka po, do tusim 72 hod po styku
3. Existuje niekolko roznych druhov antikoncepcie (tabletky, telieska, kondomy, vaginalne kondomy, spermicidne pripravky)
Tak preco je to taky problem na sk a treba do toho tahat 10 ludi?

zooeynka
3. aug 2023

@lusiasali a ti, co vyrabaju tie tabletky sa uz na vrazde nepodielaju? A ti, co ich distribuuju a predavaju?

denithestrange1993
3. aug 2023

@lusiasali interupcie boli, su a budu. Neviem inak by si to chcela urobit, aby v tom nemal nikto zainteresovanost. Ved aj pri potratovej tabletke su medziclanky,nevyrobi si ich tehotna sama doma. Cize ten lekarnik si ma povedat,ze je spolupachatel vrazdy? Ale nejdem zachadzat do detailov,to je vzdy rozpor medzi prolife a prochoice.

lusiasali
3. aug 2023

@zooeynka rozmyslala som uz aj nad tym. Ale uplne ludsky faktor sa mi vynechat nepodarilo. Jedine k comu som dospela bola zautomatizovana vyroba kde by si stroj bral suroviny a vyrabal na zaklade toho lieky ktore by boli priamo dopravovane do "automatu" kde by zena prisla vhodila prachy a vyplulo by jej to tabletku. Samozrejme vystava tam potom ten programator ktory stroj naprogramuje 🤷‍♀️ viac sa mi nad tym uz polemizovat nechcelo

hendikep
3. aug 2023

@lusiasali doktor ma pravo vyhrady vo svedomi, ten kto to robi je s tym bohuzial asi OK

vroni
3. aug 2023

@hendikep, to bohužiaľ patrí k výhrade svedomia.

babyjune
3. aug 2023

@lusiasali cize tvoje riesenie v ramci boja proti potratom je umožniť nekontrolovatelne hociktorej zene, ktorá si zmysli (a ma na to peniaze) prístup k potratovej tabletke? A kto bude kontrolovať v akom štádiu tehotenstva sa nachádza, ci nemá kontraindikácie?
Okrem toho, žijem v zahranici, a podanie potratovej tabletky tu je sledované - pred aj po podani, v niektorých statoch tieto tabletky daju pacientke len pod dohladom v nemocnici, takze zdravotnicky personál je tiez zapojeny...

katulienkax
3. aug 2023

@maja22 a rozmyslala si nad tym ze dieta nasilnika moze byt povahovo velmi zle ? Ze zdedi geny po tom nasilniiovi a zena to bude cely zivot vidat? Ako si mozu vobec dovolit toto posudzovat nejake spolky co ma a co nema robit znasilnena zena so svojim geneticky neviem akym plodom zdedenyn nasilnicke crty po chmulovi co zenu znasilnil

hendikep
3. aug 2023

@vroni ??? po prve dala som to “ bohuzial” tam kam som chcela - presne tam kde je, ze “ bohužiaľ” vrazdia aj lekari ktori by mali zachranovat a Ty mi snad tym nechces povedat ze lekar by vyhradu vo svedomi mat nemal? nato ma pravo kazdy

maja22
3. aug 2023

@katulienkax ano, rozmyslala. A prisla som k zaveru, ze to, ake geny ma v sebe clovek, je jedna vec a vychova druha. A ze nikdy nevieme ani co vyrastie z nasich deti, mozeme len dufat, ze nasa vychova ich nasmeruje na spravnu cestu. To nikto dopredu nevie. A poznam aj z vlastneho okolia pripady, ked surodenci (u ktorych sa predpoklada rovnake rodinne zazemie) mali uplne odlisne povahy. Jeden nasilnu povahu a druhy pokojnu. Geneticky rovnaky material, ta ista mama a ten isty otec. Nemame vestecku gulu, nevieme, co z cloveka vyrastie, ale to nam nedava pravo odstranit ho "preventivne", ze co ak nahodou...

lonely66
Odpoveď bola odstránená