Manžel sa nechce rozviesť

14. jún 2020

Ahoj, máme 3 malé deti (4,3,1) ja s manželom sme si už vôbec nie takí blízky, boli u nás problémy (akého typu nebudem riešiť), boli dosť vážne, proste psychiatrický pacient. Som s ním 6rokov. No dnes uvažujem nad rozvodom (cca týždeň), proste, deti ho majú radi asi aj ja ho ešte milujem ale poslednú dobu je to katastrofa, on tvrdí že sa rozvádzať nechce, že nás miluje avšak ja už taký pocit nemám. Lekári mi nevedia povedať, že sa jeho stav zlepší (nie sú v Tom ani alkohol ani drogy). Sme si proste cudzí. Intímne žijeme spolu ale nie je to žiadna sláva. Ja už takto žiť nevládzem. Ako otec je skvelý. Ja neviem ani čo čakám. Nenávidím napríklad fajčenie (trauma z detstva) on to vie a aj napriek tomu začal pred dvoma týždňami fajčiť, hoci som mu povedala ešte uuuuplne na začiatku, že ak začne tak sme skončili ani deti mať spolu nebudeme. On tvrdí, že keď je mimo domu teraz tak bude a keď príde domov tak prestane, ale to takttaktnefunguje. Ja už neviem či to dať ešte dokopy alebo už nie. Je mi na porazené. Vôbec si už tak nerozumieme, akože hádky u nás nie sú ale cítim že žijeme už len ako spolubývajúci. Sme proste od seba týždeň (je na psychiatrii) a ako chýba mi aj lieky beriem lebo sa idem zblázniť, ale asi by som si vedela predstaviť ostať s nimi sama.

jaass
14. jún 2020

Prečo je na psychiatrii??

autor
14. jún 2020

@jaass ma depresie, občas vybuchne
. A ambulantné liečený je a lekár ho poslal preliečiť. Ako milujem ho aj s tými depresiami aj všetkým ale už toho je na mňa veľa.

daganov
14. jún 2020

prepáč, ale vedela si, že tvoj manžel má psychické problémy ešte pred uzatvorením manželstva, nie? Napriek tomu, že si nie ste blízky, máš s ním tri maličké deti, tie ho majú radi. Zabojovala by som zo všetkých síl za udržanie manželstva a nie predstavovať si zostať s deťmi sama. Chápem ťa, že to nie je ľahké s ním, ale pre tie tri deti si sa rozhodla sama, on sa lieči? Dodržuje pokyny lekárov?

jaass
14. jún 2020

Lieky užíva ako má?
Ako sa k vám doma správa?

autor
14. jún 2020

@daganov nie, začali sa prejavovať počas manželstva už, a mali sme už obidve staršie deti. Ja som s tým ochotná žiť, nechcem sa rozviesť kvôli depresiám, s tými som OK, som mu aj ochotná s tým pomôcť. Ale proste sme sa tak oddialili, ešte začal aj fajčiť a už to asi nedávam. Áno všetko dodržuje, teda sem tam nevezme lieky (vraj ráno keď nestíha) ale tie reakcie keď ich nevezme nie sú strašné ani nič, len je nervóznejší cez deň.

pribinak
14. jún 2020

Fuu, sama s 3 maličkými deťmi? Zvládneš to po finančnej stránke? Máš kam ísť? Alebo vyhodia jeho? Ako bude reagovať to najstaršie dieťa?
Toto všetko si treba fobre premyslieť. Lebo z takého hr-br plánu koze byt viac škody ako osohu

autor
14. jún 2020

@jaass áno užíva
K deťom úplne voohofe, dal by im aj posledné
Ale ku mne ani neviem, proste sme tak oddialeny že to už asi nepôjde. On aj Road umyje aj operuje aj uprace aj so všetkým mi pomáha, ale nás vzťah je hlboko pod bodom mrazu. Teda ja ho ešte trošku milujem on tvrdí to isté ale nie som o Tom presvedčená, napr to s tým fajčením, vie, že to proste nepôjde, lebo keď som sa aj toto dozvedela od svokry ani sám mi sa to neunúval povedať na mňa prišli také mdloby a na zvracanie, že proste asi s ním už nedokážem žiť.

autor
14. jún 2020

@pribinak zvládnuť by som zvládla, už teraz napríklad popri rodičovskom pracujem, mohli by sme ísť k našim, dom máme ale môžeme ho predať ak nebude chcieť byť tam aj teraz som u našich lebo nedokážem v Tom dome fungovať, striedajú sa vo mne všetky možné pocity. Najstarší 4roccny sa na neho za tie 2. Týždne čo je otec anilen nespýtal. Mladšie deti detto.

pribinak
14. jún 2020

Prepáčte, ale fajčenie ako dôvod rozvodu? Bez urážky, ale toto je tiež na stretnutie s psychiatrom 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Tvrdíš že sa navzájom milujete, nepodvádza tá, nebuje, stará sa o rodinu, deti, pomáha, .... začínam si myslieť že cely problém je niekde úplne inde 🤷‍♀️

jaass
14. jún 2020

Vieš, ale to, čo píšeš nie je dôvod aby ste šli od seba. Áno, asi to je pre teba ťažké byť s človekom, ktorý má depresie ale keď sa máte radi, tak nechápem prečo chceš zutekať. Mala by si mu skôr byť oporou. A keď si už nie ste blízki, tak podnikni niečo aby ste to zmenili. Nikto iný to nezmení. Začať musíš ty od seba.

nika3136
14. jún 2020

Ja vzdy tvrdim, ak ho milujes, zabojuj este z poslednych sil, povedz mu vsetko co potrebujes, vyplac sa, objim ho, bud uprimna.
Ak to nevyjde, uz sa nikdy potom snazit nemusis, ale bola by skoda neskusit to este naposledy

autor
14. jún 2020

@pribinak nie fajčenie v žiadnom prípade dôvod na rozvod , ale proste to už sa k tomu pridružilo. Ja ho stále milujem, teda asi...pretože napr mňa si doma nevšíma, ani nič, my sa už ani nerozprávame, on sa mňa nespyta aký som mala deň, proste také to je celé ako spolubyajúci už len..a on sa nechce rozviesť ale ešte k tomu robí kroky že nie že k lepšiemu alebo ako to mám povedať ale ešte k horšiemu ...

autor
14. jún 2020

@jaass ako tie depresie...HM ...to je tak, že , on keď dostane tie depresie tak je vulgárny, sem tam mu ruka vyletí, nieže by nás bil alebo čo ale už sa stalo, že mi jedno zaucho dal (aj to sa stalo raz a pred 3rokmi), je proste agresívny....ja ho ešte asi milujem, ale po xyz šanciach že to dáme dokopy to aj tak skončilo ako skončilo a proste nejavi záujem na tom popracovať.

autor
14. jún 2020

@nika3136 áno to je to že čo ak naposledy, ale to naposledy bolo xyz krát už a stále sa to nezlepšilo, a preto už nad tým rozvodom veľmi uvažujem

jaass
14. jún 2020

Keby ste chodili spolu na terapie?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
myskahryzka
14. jún 2020

Nemám pocit, že by Vás vzťah bol odsúdený na zánik. Máte len ťažké obdobie. Ty ho ľúbiš, deti tiež, je dobry otec aj manžel. V podstate ta na ňom serie len to, že fajčí, lebo depresiu vieš akceptovať. Podľa mňa to chce len trošku odstup od toho, dať sa do kľudu, oddýchnuť si. Možno by aj tebe prospelo pár sedení u psychológa, prípadne vybehnúť častejšie s kamarátkou na kavu a vyrozprávať sa jej. Je toho na teba proste moc veľa a není sa čo čudovať. Už len fakt, že sa sama staras o tri malé detičky je veľa, plus manžel čo potrebuje pomoc. Podľa mňa stačí len pár zmien, nastaviť si pravidlá a pôjde Vám to ďalej. No jednoduché to isté nebude. Držím ti palce a prajem veľa veľa síl 😉

kayyaa
14. jún 2020

@taskataska vies co...ona ma problem s manzelom, je v tazkej situacii a prisla sa vyrozpravat, mozno po radu...a tu sa jej ozve taka frustrovana zenska ako ty, ktora vie len urazat a zhadzovat. Ked nevies pomoct a poradit, tak radsej nepis. Ked mas natolko nizke ego, ze si ho potrebujes zvysovat arogantnym zhadzovanim druhych, mozno by si psychologa mala vyhladat aj ty. Evidentne si tu riesis nejaky vlastny problem.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kayyaa
14. jún 2020

@taskataska pri takych ako ty urcite...
Je uplne jedno, ake su suvislosti. Ziadne ta neopravnuju takymto sposobom sa bavit s kymkolvek. Proste zenska, ktora potrebuje rypat.
Ze zrovna ty, s takymto spravanim, sa tu obuvas do zeny, ktora riesi spravanie manzela...pricom ty sama by si napravu spravania potrebovala.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nini1010
15. jún 2020

Podla mna je to na manzelsku poradnu,nie hned na rozvod

autor
15. jún 2020

@taskataska prosím??? To čo má byť? Akej fizliarni?

silvi300
15. jún 2020

Skúste navštíviť spolu manželskú poradňu.

autor
15. jún 2020

@taskataska tvoj vbylitok bol úplne od veci, pretože neviem o čom hovoríš , tak asi máš frustrované ego a v hlave to dobre domotane

autor
15. jún 2020

@rusalinka
Ako dalo by sa niečo robiť s @taskataska pretože akože toto sem nepatrí má takto urážať, hlavne, že úplne odveci, prišla som pre radu a nie úplne odveci veci ....ďakujem

autor
15. jún 2020

@kayyaa a ako hlavne, že úplne odveci mimo komentár, pretože asi si ma mýli so svojou situáciou 🙂 🙂 pretože moja to nie je 😄😄😄

autor
15. jún 2020

@myskahryzka veď to, že nechcem to ukončiť pretože ho stále ľúbim ale poslednú dobu mám pocit, že robí stále viac na zánik nášho vzťahu ako pre plus hlavne keď vie ako to cítim

pavucikvet
15. jún 2020

mozes napisat kolko mas rokov? od toho by sme sa odpichli

autor
15. jún 2020

@pavucikvet 27 manžel 29

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre