Muž ma tlačí do potratu
Dobrý deň, úprimne som zúfalá bábätko sme chceli a veľmi sa tešili že sa nám to podarilo na prvý šup. Necítila som sa pripravená ale priateľ ma ukecal bol iniciator dokonca mi napisal krásny list prečo by to dieťa chcel. Nechala som sa ukecať. Pozitívny test hrozna radosť u oboch. Nakupoval detské veci, vyberal mena, kočíky.... Prvý krát prišiel za mnou že či nepremýšľam nad potratom len tak ako odôvodnenie bolo sťahovanie zo zahraničia, prerabka bytu. Zasmiala som sa či to myslí vážne. Myslel. Porozprávali sme sa a aj keď som mala pokazenú radosť začala som sa tešiť znova on zdanlivo tiež. Trvalo to asi dva týždne a znovu na mňa tlači aby som šla na potrat. Že sa necíti byť pripravený a stále s tým bojuje. Som zúfalá je to prvé dieťa a nedokážem pochopiť ako moc ho chcel a zrazu nie. Na otázku prečo si to rozmyslel mi odpovedal že vtedy myslel na to krásne ale teraz mu dochádzaju aj tie zle veci. Stratila som všetkú radosť len z toho že sa neteší on. No keď si predstavím tu bolesť v srdci po potrate je mi do plaču. Preliala som už potok sĺz cítim sa tak bezradná.
@ibajaanikiny od malicka na nozicke po posledny vlasok na hlavke 😍 to je tak krásne a trefné
V zivote by som nesla na potrat kvoli chlapovi.V ZIVOTE.A chlapa,ktory by ma posielal na potrat by som do sekundy opustila.Bodka.
Chlapi sú už raz taki, ak sa dá vyhnúť, vyhnu sa. Ja viem, vy všetky tu máte len úchvatným milujúcich všetko na očiach Vám vidiacich mužov. Ale pravda je inde. Ono keď sa malé narodí, bude chlap zase o kus ďalej, uvidis , že bude mat radosť obrovsku . Nielen chlapi msju strach, koľkokrát sní žena si to zrazu nevue predstaviť
Nerozumiem, nad cim vlastne uvazujes? Ani by ma nenapadlo sa to tu pytat, dieta nie je vec a ked to sama nechces, ani nato nemysli. Do prdele s takym zbabelcom. A aby si nedajboze nemala este nasledky, ked to postupis. Prefackaj seba aj jeho. Sorry za drsne slova, ale tie jeho argumenty..
Všetky devy tu majú pravdu. Zbav sa chlapa, nie dieťaťa. Evidentne nie je spôsobilý byt otcom.
@maj22ka Pozdravuje ho môj muž. A odkazuje mu, nech konečne dospeje a nie je "posero".
Môj muž mal v 19 svojho prvého syna. Zniesol by nám aj modré z neba. Vo veku 22 rokov ostal s 2 deťmi na všetko sám počas mojej onko liečby.
Momentálne má 30, máme 6 detí a je to pravý muž.
Dnešní chlapci akosi neradi dospievajú. Sex ale nie je pre deti, vyžaduje od človeka kus zodpovednosti. Bohužiaľ.
@maj22ka Ako si sa rozhodla?Zmenilo sa nieco u partnera?
Nemiluje ťa. Prečo by si kvôli chlapovi, ktorý ťa nemiluje zabíjala svoje dieťa? Nájde sa taký, ktorý ťa bude milovať aj s dieťaťom.
@maj22ka uvidis, aku budes mat velku neopisatelnu radost, ked svojho drobceka budes drzat v naruci, ci uz s otcom alebo bez neho. A ked si spomenies spatne na to, ze si zvazovala aj ked len okrajovo moznost ist na potrat, podla mna ta az pri srdiecku pichne. Ved ty evidentne to dietatko chces a uz teraz ho lubis. Nerob to. A ten tvoj hrdina, akoby sa hral na Boha. Chcem dieta, spravme ho. Dieta splodene, ups, bojim sa, zabime ho....😪
@maj22ka podla mna ma strach, treba sa o tom porozpravat, je to proste panika z jeho strany, mozno nicim nepodlozena. Ved prerobit byt a stahovat sa vies aj ako tehotna a aj stahovat sa viete.. Podla ma prilis o tom premysla a utrasie sa to. Ja osobne, ak by ma nietko takto tlacit do interupcie, tak ho poslem kade lahsie. Je to nezodpovedne chovanie, elbo to nebola nehoda/nahoda, rozhodol sa a potom sa rozmyslel. To bude cely zivot toto robit? rozhodne sa a potom si rozmysli... by ma slak trafil.
Treba rozmyslat aj za seba, ked taketo dolezite rozhodnutia robis... je to len priatel, ako sa realne zachova nemozes vediet. Ak to babatko checs a dokazes sa postarat, tak neries a nechaj si ho. Na to ako si ty vyrastla, sa vykasli, mysli na svoje dobro... kolko z nas ostalo s chlapom iba kvoli dietatu, to urcite nerob. Lepsie deitatu s jednym rodicom, ako "v nespokojnom" prostredi
@maj22ka prosím, nechoď, obaja ste rodičia už teraz a bábätko je tu. Tehotenstvo trvá dosť dlho a všeličo sa za tú dobu môže vyriešiť. Verím, že sa rozhodneš správne a bábätku dáš šancu narodiť sa. Verím, že to zvládneš 🤗
@maj22ka velmi ma to mrzi ale takto sa zahravat.. nielen s babatkom ale aj s tvojim zdravim 😢 potrat nie je lahky zakrok a gynekologovia to nechcu robit a davaju to "zožrať", aby si nemala nasledky.. kvoli chujovi, velmi tazka situacia 😢 mysli hlavne na seba co budes viac lutovat.. neviem si predstavit co bude potom.. pojdes na potrat a o 2 roky sa bude on uz citit na dieťa a co??? budes si to vycitat si myslim😢 ale rozhoduj sa podla seba, tvoj zivot to najviac ovplyvni ci uz to ukoncis alebo nie 🍀
@maj22ka milá Majka,určite na potrat nechoď potrestas tým len samu seba a výčitky budeš mať do konca života. Z tvojich riadkov usudzujem že niesi bezcitný človek a budeš skvelá mama. Toho somára pusti k vode, a počkaj na toho pravého. Neboj sa, tomu správnemu nebude vadiť keď budeš slobodná mamička, a bude otcom i tvojmu dieťaťu. Vždy sa nájde niekto kto ti pomôže či už z výchovou alebo financiami pre dieťa,dobri ľudia ešte nevymreli. A nezabúdaj že kopu žien po spackanom potrate už viac nemohlo mať deti. Ja budem mať 33 a som bezdetná, veľmi sa chcem stať matkou, tak keď ti Boh požehnal bábätko neváhaj a prijmi ho ❤️ držím palce 👍
@maj22ka ..ahojte vacsinou sa nevyjadrujem na taketo veci ale teraz to nejak mam za potreby 🙂..urcite si nenechaj pokazit radost a isto ani neries nejake potraty prosim 🙏 urcite mate/ mas ako take zazemie ...mozno ludi okolo teba ktori budu stat pri tebe...priatelia...rodina....a mozete but stastni ze sa Vam to podarilo na prvy sup ...su pary ktore take stastie nemaju a bud sa im vobec nepodari byt rodicmi pripadne matkou alebo musia tomu dopomoct vysetreniami liekmi aby mohli mat to vytuzene a krasne ❤️ a ak mas ty pochybnosti nicoho sa neboj.su aj dni kedy su zle a nevladzes a potom ten batoh v postielke a jeho usmev zmeni vsetko a zrazu mas energiu ako keby si ficala na redbule 😂..ja som ani nemala vztah k detom netusila som ako sa im mam prihovorit nebola som ze ňuňu ťuťu a teraz ked to prislo tak je to najviac a mega pocit ❤️❤️❤️ drzkaj sa drzim palce 🤰
@maj22ka Mila Majka, dietatko si urcite nechaj. Mam 2 drobcov a davaju obrovsku radost a zmysel zivotu 😊. Jasne, ze s detmi su spojene aj starosti, ale staci jeden ich usmev a objatie a mama naberie "extra energiu". A to som rodila v 37 r. a skoro 40ke 😁 Neverila by si kolko zena zvladne kvoli dietatku ☺️ Potrat nie je riesenim, prave naopak. Ako pisali ostatne baby, lutovala by si to do konca zivota. A mozes mat dozivotne psychicke i fyzicke nasledky. Myslim, ze buduci tato sa zlakol reality. Mozno sa este spamata. Niektori chlapi potrebuju otvorit oci = priamu diskusiu, pomenovat veci ako su. Skus sa s nim na rovinu porozpravat a "zaangazuj" ho do tehotenstva. Podel sa s nim o emocie a zmeny, ktorymi prechadzas. Rastie v tebe novy zivot a z tvojich slov vidiet, ze sa velmi tesis dietatku. Uzivaj si tehotenstvo. Je to krasne obdobie a zena nikdy nevie, ci sa este zopakuje. Mat dieta je obrovsky dar, nie bezna vec.
Na potrat urcite nechod, mne to byvaly tiez navrhol, potom si to rozmyslel a znova sa chcel hrat na rodinu, nakoniec usudil, ze teda nepatrime do jeho zivota, tak som sa zariadila sama a bolo to to najlepsie, co som mohla urobit. Postupom casu mu dochadza, o co prisiel… ale s tym sa musi zit 🤷🏻♀️

@maj22ka ahoj. Tak v prvom rade - gratulujem k dieťatku! Veľmi ma mrzí reakcia tvojho chlapa. Takýto obrat, ako opisuješ, mi príde že je buď úplný hlupák, alebo dostal fakt taký strašný strach a stres .... Napadá mi, že možno má nejake zle spomienky z rodiny, pre ktoré má strach byť otcom? Veľmi odporucam, aby sa obrátil na psychológa. Pre začiatok kľudne cez poradňu Alexis, riešia tam aj ockov. Nech im napíše email, môžete aj spolu. Ja by som mu to dala ako podmienku, ak by sme mali zostať spolu - že proste tento jeho obrat je tak zvláštna a závažná vec, že je potrebné, aby to s niekým seriózne riešil, lebo inak by som sa bála s takýmto človekom zostať. Odporúčam ti aj podcast Ako si nevziať teľa - prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Opisuje, čo si všímať na druhom, či je vôbec schopný milovať, skutočne milovať.
Inak, ja som veľkú časť života žila s mamou preč od otca a keď sme aj boli spolu, bolo to veľmi náročné - napriek tomu som fakt šťastná, že žijem. Úplná rodina je ideál, ale keď sa nebude dať, radšej s dietatom, než s mužom, ktorý takto mení názory.
Mrzí ma, že tvoj chlap sa teraz cíti a správa takto. Viem, čo je to stres v tehotenstve, hoci u nás to bolo úplne z iných dôvodov (smrť dcéry v 38.tt a strach v ďalšom tehotenstve) - viem, aké je smutné neužívať si tehotenstvo. Ja ti veľmi prajem radosť z tvojho dieťaťa.
Toto bude asi prvýkrát, čo sem niečo také napíšem, ale - modlim sa za radosť a pokoj do tvojho srdca. Aby v tebe Boh obnovil radosť z tvojho dieťaťa. Aby slová jeho otca nemali moc nad tebou. Aby si bola slobodná. A aby, ak máte byť spolu, jemu daroval schopnosť naozaj vás milovať.
https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...