icon

Nezvládla som to

29. júl 2023

V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥

beronsche
30. júl 2023

@cecilia29 ak to myslis uprimne, ze si ochotna dlhodobo financne podporovat cudziu zenu, tak klobuk dole.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
miaka2
30. júl 2023

Ano treba com skor na sud.ak si navrh nvs spisat sama skus sa obratit na centrum pravnej pomoci vo svojom okoli, pidla financnej situacie ti zabezpecia pravnu pomoc za minimum.ale ako pisem treba cim skor lebo kym posudia ziadost podaju na sud atd

dianka3
30. júl 2023

@beronsche Úplne s tebou súhlasím, povedala si pravdu tak ako to je žiaľ. Tých 300e pre seba je malo a plus teraz ďalšie veci,ceny pôjdu hore a to všetko ako sama zvládne si neviem predstaviť. A ďalšia vec s ktorou musí rátať každá matka je fakt ze dieťa nemusí byť zdravé co ak sa pridružia zdravotné ťažkosti ja si neviem predstaviť ako to z materskej všetko utiahne.Nikdy človek nevie co sa môže stať a ro že máš pozitívny test ešte neznamená že bude všetko ok.Ja už viem ze to neznamená happy end, sama som prišla o dieťa na konci 19tt a aj som predčasne rodila,odvtedy viem že keď si nájdem pozitívny test tak už idem plánovať,nie je tomu tak.Je v ťažkej životnej situácii, ale ak by aj išla na potrat nebude prvá a ani posledná. Keby sa autorka chránila a používala ochranu vyhla by sa tomu teraz.

beaas
30. júl 2023

Rozhodnúť za teba nemôže nikto,len ty sama. Ale ak by som mohla trosku ovplyvniť tvoje rozhodnutie, donos ten dar, a v priebehu tehotenstva sa mozes rozhodnut, ci si ho nechas alebo urobis stastnu nejaku inu rodinku. Skus sa ešte nakontaktovat na Alexis. A môžem ti posunúť veci po mojom.drobcovi, kľudne ti ich budem aj pravidelné posielať,keď vyrastie z niečoho, ale nechaj žiť anjelika malého 🙏.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
dianka3
31. júl 2023

@zuzanockamt Mňa by zaujímalo prečo keď si nasla takého idiota,už dopredu nediskutovali o dieťati.Tak sa používam antikoncepciu a nie hup rovno na vec bez rizika

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
chances
31. júl 2023

@zuzanockamt podľa mňa najdôležitejšie nie je to, aby si autorka čo najmenej skomplikovala život. Podľa mňa je najdôležitejšie, aby urobila to, čo je správne. Pre seba aj pre svoje dieťa.

miaka2
31. júl 2023

@zuzanockamt vobec to nie je pravda ze sa najprv dokazuje otcovstvo..riesila som tuto situaciu

beronsche
31. júl 2023

@lonely66 vies, ja verim, ze to aj myslia dobre. Len si neuvedomuju, ze poslat oblecenie, ci balik plienok raz za cas, taku zenu z nudze nevytrhne. Ano, pomoze to, samozrejme, ale nie je to z dlhodobeho hladiska vyznamne.

Co by pomohlo naozaj, je pravidelna mesacna financna podpora a do toho neverim, ze niekto pojde. Pretoze toto je uz nieco, co naozaj zatazi rozpocet.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
31. júl 2023

@janinah a čo má s týmto štát, ten ju nútil mať sex? Pretože iba tak zostane žena tehotná. Vôbec jej nezávidím, ťažké rozhodnutie. Nebude to mať ľahké či sa už rozhodne pre UP alebo si dieťa nechá. Možno to bude znieť tvrdo ale má z toho aj poučenie do budúcna, aby sa vyhla podobným situáciám.

la_dolce_vita
31. júl 2023

Ale jej rodicak nebude stacit ani na vydavky za byt.. Co sa tyka vycitiek, tak mala som kolegyne, co chodili dokonca do kostola a obe viackrat podstupili upt. Boli s tym v pohode, aspon tak sa vyjadrovali a este mna sprdli, ked som bola sokovana. Samozrejme mali aj ony deti. To je tiez individualne.

miaka2
31. júl 2023

@zuzanockamt ja si problematiku ktorej nerozumiem a zaujima ma googlim. A nenapisem hned co ma napadne ze otcovstvo musi byt dokazane,zbytocne to metie niekoho kto neprecita dalsie komentare. Vychadza sa z pravdepodobnosti, takto to tam je zakotvene..

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
miaka2
31. júl 2023

@zuzanockamt samozrejme ze sud moze a nemusi.

kvetinka75
31. júl 2023

@zuzanockamt ja si myslím, že v tomto prípade, keby aj súd uznal otcovstvo a určil nejaké výživné z biedy ju to nevytrhne.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
miaka2
31. júl 2023

@kvetinka75
@zuzanockamt
Nvm ako je chlap financne situovany. Mne ked bolo priznane vyzivne na mna po dobu 2. Rokov plus vyzivne na dieta predtym este tie zvysne prispevky pomohlo to a veruze viac ako dost

kvetinka75
31. júl 2023

@miaka2 tak to nevieme. Ale kým tie peniaze dostane, dovtedy treba platiť hypo a nájom + stravu. No a pochybujem (ale možno sa mýlim) že by jej prisúdili výživné okolo 500 eur. To by jej pomohlo .

levandulova111
31. júl 2023

Autorka ako???? Ak si to nepodstúpila, napíš mi SS... Mám 7 mesačnú dcérku, ale od dnes budem odkladať veci po nej, mám aj kresielko vibračné s melódiami, stiahnem ho z bazaru a odložím zadarmo pre teba ... Pomôžem aj so stravou pre bábo... Ozvi sa prosím... Prešla som si týmto, viem o čom to je....

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ankare
31. júl 2023

Odkiaľ si?

jasminkaj
31. júl 2023

@autorka Nemáš len dve možnosti ako si myslíš (buď UPT alebo si dieťa nechať). Je taj tretia možnosť, ktorá ti "nezničí" život výčitkami. Dieťa donosiť a dať na adopciu. Minimálne 1 bezdetný manželský pár na čakačke k adopcii by ti za tvoje rozhodnutie neísť na UPT boli do konca života vďační 🙏
Každopádne prajem veľa síl, tvoje rozhodnutie bude správne, nikomu nič nemusíš vysvetľovať a určite nie cudzím ľuďom na MK ❤ ❤❤

la_dolce_vita
31. júl 2023

@jasminkaj to je rada.. ty by si vedela fungovat s tym, ze tvoje dieta niekde zije a ty o nom nic nevies? Ze si sa ho vzdala? To je ovela viac psychicky narocnejsie ako ist na interupciu. Moj nazor..

lalilla
31. júl 2023

@la_dolce_vita to jej nedala radu to je dalsia moznost. A vies kolko takych deti beha po svete? To by neboli plne decke domovi a cakacka na adopciu na roky. Ale za mna suhlasim s tym ze radaej dieta nemat ako ho niekomu dat, to by mi hlava nepustila
Autorka ak mas aspon daku rodinu co asi nie ked pises ze si sama a nemas ziadne uspory ja by som to podstupila. Alebo ak si dost sikovna a mas super pracu ze vies zaplatit jasle ci opatrovatelku tak by som nad tym ani neuvazovala
Ludia s dvoma platmi maju problem utiahnut domacnost nie to slobodna mamima.
To je krasne ze su ru kocky co ti kupis postielku, plienky ale co potom?
Nech sa rozhodnes akokolvek velmi drzim palce

miaka2
31. júl 2023

@lonely66 🤦🏼‍♀️ cakala som takuto otazku ale nie sme v diskusii nvm s kym cakam dieta..takze radim dostupne moznosti slobodnej matke

demartka
31. júl 2023

@la_dolce_vita radšej živé dieťa, o ktoré sa adoptívni rodičia 1000%postarajú, ako sa zbaviť dieťaťa, ktorému bije srdce a hýbe sa a skončí v odpade.myslím si, že nie je o čom hovoriť, v zahraničí náhradnej matke zaplatia, u nás má len dobrý pocit.je to možnosť a je reálna, nie jedna žena ju využila a využije.ak uvažuje, že má dieťa a nič o ňom nevie, tak je to vždy lepšie ako uvažovať, že videla hýbajúce sa dieťa a tlčúce srdce a zabili ho.áno,zabili...

lonely66
Odpoveď bola odstránená