icon

Prečo sú ženy proti interrupcii?

24. nov 2025

nedá mi pochopiť prečo sú toľké ženy proti interupciam 🤦‍♀️samozrejme jedna vec je keď slečna rozťahuje nohy pred iným mužom každý druhý deň a potom chodí na kliniku ako na klavír to samozrejme nezastávam ale pokiaľ sa uz stane niečo a žena si je vedomá že dieťa neutiahne (nemá na to financie, zázemie , mentalitu alebo akýkoľvek iný dôvod) nevidím prečo by ju za to mali iné odsudzovať.. veď lepšie je vziať si plod ktorý tu bolesť ani cítiť nebude nemá ešte vedomie nevie o sebe ani nič ako zničiť mu celý život tým že bude mať zlu výchovu poprípade ho matka nebude schopná uživiť atď.. verte že takéto deti potom končia drogovo závislé s psych. problémami a veľa ďalších zlých veci (samozrejme nie všetky ale veľká väčšina) .samozjreme kľudne napíšte svoj názor a môžme sa rozumne pobaviť

katuska147852
25. nov 2025
@amdornik

@abbey1 ale to nie je násilie. to je lekársky úkon. mýliš si dojmy s pojmami. obzvlášť (uviedla som to v príspevku trošku skôr) do 9. týždňa ide o zhluk buniek bez orgánov, ktoré sa ešte nezačali vyvíjať. kúsoček živej hmoty. to nič v zlom. už po tom cca 12. týždni nepoviem. podľa mňa u nás je dobre nastavená hranica pre potrat, nechápem, prečo táto hranica vôbec vyvoláva diskusie. niekto tu spomínal potraty až do pôrodu prakticky. toto je niečo, čo by som odsudzovala. ale zhluk buniek? skrátka život prináša všeličo a je na tej žene, ako sa rozhodne. ja neodsudzujem. ich vec.

@amdornik ja len chcem reagovať k tomuto príspevku, že v 9 tt tehotenstva dieťa rozhodne nie je zhluk buniek. Neviem ci si už niekedy bola tehotná, ale moje dietatko na fotke z ultrazvuku v 9 tt malo pekne rozlisitelne telíčko, hlavičku, ručičky aj nozicky. Takže aký zhluk buniek? Veľkosť babatka je v 9 tt zhruba 2 cm. Také veľké rozhodne bunky nie sú.
A ešte k tomu lekárskemu úkonu. Lekári sú tu na to, aby život zachraňovali a nie ho brali. Mnoho gynekológov (jedného poznám osobne) v nemocniciach si preto na tieto "úkony" uplatňuje výhradu vo svedomí. Prečo asi?

anonym_72b013
26. nov 2025

Zena sa jednoznacne ma pravo rozhodnut. Pisem anonymne, lebo by som to nikdy nenabrala odvahu vyslovit, ale ja som (nevinne) znicila vlastnej matke zivot. Teda ano, dodabrala si ho ona ako mlada nechcenym tehotenstvom. Kvoli prisnym rodicom a slabej informovanosti nesla na potrat, ale namiesto toho si vzala pod tlakom muza, ktoreho cely zivot nelubila, pretlkala sa zivotom s minimalkom a starostlivostou o dieta a aj toho muza a teraz je z nej stara zlomena zena, ktora za cely zivot neprezila nic pekne, lebo mi dala zivot. A ano, skusala sa ma zbavit pocas tehotenstva, ale zjavne ozrat sa do bezvedomia nestacilo a ist za lekarom nenabrala odvahu. Vraj velmi silno premyslala, ked som mala tak 10 rokov, ze zabije mna i seba, aby nas zachranila od zivota aky sme mali, ale taktiez sa nedokazala rozhybat. Keby isla na potrat ked mala, tak ja by som na svete nebola (co by mi bolo jedno, kedze by som nebola), ona by stastne zila s muzom, s ktorym by sa mala aj rada a asi mali aj viac deti. Takze ano, vymenila svoj zivot za moj a sice som uz vacsinu traum prekonala, ale aj tak si myslim, ze by bolo lepsie, keby svoje tehotenstvo ukoncila a dopriala si lepsi zaciatok zivota.

kulumulu123
26. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ty si fakt mimo a uplne psycho vela stastia v tvojom zivote a la televizny serial je mi ta vazne luto ked veris tomu ze picas vojny to tu vyzeralo ako a zilo sa ako v televiznom serialy och joj PRECOOOOOOO???? Tvorcovia serialov by sa mali vazne zamysliet nad tym co ludom ponukaju...

anonym_c0c827
26. nov 2025
@amdornik

@abbey1 ale to nie je násilie. to je lekársky úkon. mýliš si dojmy s pojmami. obzvlášť (uviedla som to v príspevku trošku skôr) do 9. týždňa ide o zhluk buniek bez orgánov, ktoré sa ešte nezačali vyvíjať. kúsoček živej hmoty. to nič v zlom. už po tom cca 12. týždni nepoviem. podľa mňa u nás je dobre nastavená hranica pre potrat, nechápem, prečo táto hranica vôbec vyvoláva diskusie. niekto tu spomínal potraty až do pôrodu prakticky. toto je niečo, čo by som odsudzovala. ale zhluk buniek? skrátka život prináša všeličo a je na tej žene, ako sa rozhodne. ja neodsudzujem. ich vec.

@amdornik mozno by sa zislo trosku viac informacii pohladat...ten "zhluk buniek" ma v 9.tyzdni jasne meratelnu akciu srdiecka (ktora je pritomna od 6-7. tyzdna). A od toho 9. tyzdna sa zacina aj pohybovat.
Ak ma nieco tlcuce srdce, tak je to zive. Cize potrat znamena usmrtenie ziveho. Nie je to "zhluk buniek".

autor
26. nov 2025
@anonym_ba0ae6

@anonym_autor veríš že duša bábätka si svojich rodičov predom vyberá? Že každé dieťa nesie nejaké posolstvo do rodiny? Vieš, že DNA každého plodu (aj potrateného) zostáva už navždy súčasťou matky? Videla si fotky, videa z UZ ako plody reagujú, keď sa zľaknú? My sme čakali dlhé roky kým sa zadarilo a prešli sme roky tortúr. Je veľmi nespravodlivé, že ženy, ktoré si plod vážia, nevedia vynosiť či ani počať a naopak často také, ktoré sa nehanbia položiť takúto otázku a ešte v štýle ako prečo niekto nemá rád mentolové cukríky, tak také otehodnejú ľahko.

Kde je spravidlivosť? Eticky sa cítiiš byť oprávnená také niečo spraviť? Interupcia by tu mala byť ako voľba pre rizikové tehotenstvá, násilne otehotnenia a pod.

@anonym_ba0ae6 ja som nikde nepísala či som/niesom tehotná ani či som niekedy bola nechapem prečo máte taký uzáver 🙈každopádne žiadnej žene ktorá sa snaží o dieťa neprajem nic zle ale to či uz sa niekomu darí /nedari nijako neovplyvňujú jeho názory na interupcie to fakt nie nebojte

autor
26. nov 2025
@anonym_72b013

Zena sa jednoznacne ma pravo rozhodnut. Pisem anonymne, lebo by som to nikdy nenabrala odvahu vyslovit, ale ja som (nevinne) znicila vlastnej matke zivot. Teda ano, dodabrala si ho ona ako mlada nechcenym tehotenstvom. Kvoli prisnym rodicom a slabej informovanosti nesla na potrat, ale namiesto toho si vzala pod tlakom muza, ktoreho cely zivot nelubila, pretlkala sa zivotom s minimalkom a starostlivostou o dieta a aj toho muza a teraz je z nej stara zlomena zena, ktora za cely zivot neprezila nic pekne, lebo mi dala zivot. A ano, skusala sa ma zbavit pocas tehotenstva, ale zjavne ozrat sa do bezvedomia nestacilo a ist za lekarom nenabrala odvahu. Vraj velmi silno premyslala, ked som mala tak 10 rokov, ze zabije mna i seba, aby nas zachranila od zivota aky sme mali, ale taktiez sa nedokazala rozhybat. Keby isla na potrat ked mala, tak ja by som na svete nebola (co by mi bolo jedno, kedze by som nebola), ona by stastne zila s muzom, s ktorym by sa mala aj rada a asi mali aj viac deti. Takze ano, vymenila svoj zivot za moj a sice som uz vacsinu traum prekonala, ale aj tak si myslim, ze by bolo lepsie, keby svoje tehotenstvo ukoncila a dopriala si lepsi zaciatok zivota.

@anonym_72b013 toto ste veľmi krásne napísali , je mi ľúto že ste to mali s maminkou ťažké ale prajem vám obom iba to najlepšie

jesenzima
26. nov 2025

@anonym_autor nepoznám osobne žiadnu ženu, ktorá by bola vyslovene proti interrupcii...buď je dôvod ísť, alebo je možnosť neísť ... Netreba to hnať do extrémov ani tu v diskusiách, aj keď to tam vždy skĺzne...

anonym_ba0ae6
26. nov 2025
@anonym_4ae2ab

@vorkola je to vražda? Všetky ženy, ktoré ju absolvovali, sú vo väzení?

@anonym_4ae2ab áno, všetky ženy ktoré ju absolvovali sú vo väzení- vo svojom vlastnom a doživotne. Nie je to bez dôsledkov. Je mi ľúto žien, ktoré sa tak musia rozhodnúť kvôli ťažkej diagnóze.

anonym_4ae2ab
26. nov 2025
@anonym_ba0ae6

@anonym_4ae2ab áno, všetky ženy ktoré ju absolvovali sú vo väzení- vo svojom vlastnom a doživotne. Nie je to bez dôsledkov. Je mi ľúto žien, ktoré sa tak musia rozhodnúť kvôli ťažkej diagnóze.

@anonym_ba0ae6 zrejme všetky ženy, ktoré interupciu absolvovali, poznáš...nikdy som ju neabsolvovala, ani som nikdy nestála pred takýmto rozhodnutím, ani nechcem tvrdiť, že niektoré ženy nemajú psychické problémy, alebo sa aspoň stále v myšleinkach k tomu rozhodnutiu nevracajú. No veľmi dôverne poznám dve ženy, ktoré ju absolvovali, jednou je dlhoročná kolegyňa, druhou sesternica, s ktorou sme si veľmi blízke a sme stále v kontakte. Ani jedna z nich z toho nemá žiadnu traumu, kolegyňa to považuje za vtedy najrozumnejšie rozhodnutie, mala už dve deti, manžel sa dostal do nejakej sekty, prestal chodiť do práce. S dvomi deťmi to zvládala s odretými ušami lebo finančne bola na to viac menej sama, s tromi by to nedala. Vieš, každý sľubuje pomoc, pomôže zo začiatku, potom čo? Tak tu nepíš bludy, nepoznáš dôverne všetky ženy

anonym_c0e18b
26. nov 2025
@anonym_ba0ae6

@anonym_ba0ae6 netrep. poznam 2 zeny a ziadne vnutorne vazenie sa nekona. Ziadne vycitky.

anonym_ba0ae6
26. nov 2025
@anonym_4ae2ab

@anonym_ba0ae6 zrejme všetky ženy, ktoré interupciu absolvovali, poznáš...nikdy som ju neabsolvovala, ani som nikdy nestála pred takýmto rozhodnutím, ani nechcem tvrdiť, že niektoré ženy nemajú psychické problémy, alebo sa aspoň stále v myšleinkach k tomu rozhodnutiu nevracajú. No veľmi dôverne poznám dve ženy, ktoré ju absolvovali, jednou je dlhoročná kolegyňa, druhou sesternica, s ktorou sme si veľmi blízke a sme stále v kontakte. Ani jedna z nich z toho nemá žiadnu traumu, kolegyňa to považuje za vtedy najrozumnejšie rozhodnutie, mala už dve deti, manžel sa dostal do nejakej sekty, prestal chodiť do práce. S dvomi deťmi to zvládala s odretými ušami lebo finančne bola na to viac menej sama, s tromi by to nedala. Vieš, každý sľubuje pomoc, pomôže zo začiatku, potom čo? Tak tu nepíš bludy, nepoznáš dôverne všetky ženy

@anonym_c0e18b
@anonym_4ae2ab každý prípad je iný, ale odmietam, aby bola otázka formulovaná tak zľahčujúcim štýlom. Úrčite by som nenazvala dieťa v žiadnom štádiu vývoja (ani embryonálnom) tak hlúpo zhlukom buniek ako tu niektorá písala. Viem, že sú ťažké životné situácie kedy žena volí interupciu, ale troška ma hnevá, že dnes, keď už existuje antikoncepcia a dá sa neželanému tehotenstvu predísť tak radšej nezodpovedne otehotnejú.

anonym_0b0b1e
26. nov 2025
@anonym_3d36f7

@anonym_0b0b1e zo zdr. dôvodov je to so 24.tt, ten týždeň som použila len ako príklad.

@anonym_3d36f7 tak ale potom nezavadzaj. Ak sa robia zo zdravotných dôvodov, to už nie je ani potrat, to si už sama odrodiš. Hlavne ak ide o zdravotne dôvody,tak je rozhodnutie znova len a len na žene.

anonym_3d36f7
26. nov 2025
@anonym_0b0b1e

@anonym_3d36f7 tak ale potom nezavadzaj. Ak sa robia zo zdravotných dôvodov, to už nie je ani potrat, to si už sama odrodiš. Hlavne ak ide o zdravotne dôvody,tak je rozhodnutie znova len a len na žene.

@anonym_0b0b1e dieťa sa v neskoršom týždni zabije a potom odrodí, v skorších týždňoch zaživa roztrhá a vyberie - postup iný, výsledok ten istý. Áno, rozhodnutie je vždy na žene, ale nerozhoduje v tom prípade len o svojom živote, ale aj o živote niekoho iného. Treba sa na to pozrieť v pravde, keby sa interupcia nazvala reálne - vražda človeka a žena by na ňu išla s tým, že idem si zabiť svoje dieťa a viem o tom, je to moje rozhodnutie, tak by to bol jediný pravdivý náhľad. Dôvod nie je rozhodujúci, vražda je vždy vraždou - dieťaťa, či už narodeného, alebo nie, bezdomovca, politika, vysoko postaveného človeka, či toho zatvoreného v ústave ... každý má svoju ľudskú a nenahraditeľnú hodnotu. Ročne zomrie interupciou 46-70 miliónov ľudí, koľko z nich mohlo byť lekármi, vedcami, priniesť ľudstvu nové lieky, zlepšenie života, sveta ... o to všetko sa oberáme, lebo existuje spoločnosťou tolerovaná systematická genocída.

cyneric
26. nov 2025
@anonym_3d36f7

@anonym_0b0b1e dieťa sa v neskoršom týždni zabije a potom odrodí, v skorších týždňoch zaživa roztrhá a vyberie - postup iný, výsledok ten istý. Áno, rozhodnutie je vždy na žene, ale nerozhoduje v tom prípade len o svojom živote, ale aj o živote niekoho iného. Treba sa na to pozrieť v pravde, keby sa interupcia nazvala reálne - vražda človeka a žena by na ňu išla s tým, že idem si zabiť svoje dieťa a viem o tom, je to moje rozhodnutie, tak by to bol jediný pravdivý náhľad. Dôvod nie je rozhodujúci, vražda je vždy vraždou - dieťaťa, či už narodeného, alebo nie, bezdomovca, politika, vysoko postaveného človeka, či toho zatvoreného v ústave ... každý má svoju ľudskú a nenahraditeľnú hodnotu. Ročne zomrie interupciou 46-70 miliónov ľudí, koľko z nich mohlo byť lekármi, vedcami, priniesť ľudstvu nové lieky, zlepšenie života, sveta ... o to všetko sa oberáme, lebo existuje spoločnosťou tolerovaná systematická genocída.

@anonym_3d36f7 Prosím ťa, radšej choď darovať peniaze tým budúcim lekárom, vedcom a politikom ktorých máme v detských domovoch. Čo ani na poriadnu stravu pomaly nemajú. Či sa zaujímame o deti iba kým sa narodia a potom nech si s nimi matka (prípadne niekto iný) robí čo chce, veď žijú? A keď sa im náhodou v živote nebude dariť a skončia na ulici tak je to vlastne ich problém, mali sa lepšie učiť. 🙂

anonym_0b0b1e
26. nov 2025
@anonym_3d36f7

@anonym_3d36f7 píšeš úplne hlúposti.

simsalabim
26. nov 2025
@anonym_3d36f7

@anonym_3d36f7 ano a niekde som citala, ze najvacsim potratarom je… matka priroda. Do urciteho tyzdna to je zarodok a iba vtedy by sa v krajnom pripade malo pristupit k umelemu potratu. Zakaz nic nevyriesi, zufale zeny robia zufale ciny. Spolocnost sa im moze snazit podat pomocnu ruku, ale konecne rozhodnutie je na nej.

anonym_272bfa
26. nov 2025

Pred nechcenym tehotenstvom sa da chranit napriklad aj zdrzanlivostou, nie len tabletkami a telieskami, ktore v konecnom dosledku rozoberu hormonalne zdravie zeny a privodia zdravotne problemy. Ale to sa samozrejme v dnesnej dobe nenosi. Kazdy potrebuje sex cim skor bez ohladu na nasledky, vsakze. Najlepsie je si uzivat bez zodpovednosti. Potrat je jednym z najhorsich skutkov, ake moze zena, alebo lekar by proxy spachat. Tieto fantasmagorie "vedeckeho" typu ze je to len zhluk buniek a ze neciti bolest, ze o nicom nevie, to je ciry alibizmus, na zakrytie skutocnosti, ktorou je, ze potrat je vrazda. Je to rovnaka vrazda ako keby si to dieta porodila a zlomila mu vazy. Neexistuje nic take, ako "ale az od 12 tyzdna je to nelegalne" alebo "od 6 tyzdna mu az bije srdce". Je to clovek cez dna, ktore mu predaju rodicia a ktore je pritomne v tom "zhluku buniek " od pociatku. Je to ziva bytost vo vyvine, ktory je rovnaky ako ked dieta po narodeni rastie a vyvija sa. Ziadny 5 rocny chlapec nema take male rucky, moorov reflex, makku fontanelku ako babatko. Preco? Lebo sa vyvinul z babatka na dieta. Aj to babatko sa vyvija od svojho zrodu, az do porodu. Je to vyvinova faza, do momentu, kedy je pripravene zit mimo tela. Ak by sme sa isli hrat na to, ze potrat je ok, lebo dieta nedokaze zit samostatne bez tela matky, chcela by som vediet o tom zazracnom novorodencovi, ktory bezprostredne po porode vie existovat bez matky, sam sa nakrmi, sam sa prebali, sam sa polohuje, sam sa kupe.
Existuje xy organizacii, ktore pomahaju zenam, ktore necakane otehotneli (hoci, ak mali sex, je prirodzene cakat takyto vysledok, nesmykli sa zrovna na bananovej supke a omylom padli na striekajuci penis), dieta mozno anonymne porodit, zaradit do adoptivneho procesu, takze len z komfortu ho zabit je vyhovorka a egoizmus najhrubsieho zrna. K financnym problemom - niekto tu uz pisal, ze romovia uzivia aj 10-15 deti, takze toto je odpoved sama za seba. Znasilnenie je dalsia kategoria, pri ktorej sa potrat alibizuje - akoby tych pripadov bolo 100000 a nie tak 5-10. Tam je tiez moznost anonymneho porodu. Jediny pripad, ktory je v tomto zavazny a ospravedlnitelny - je zdravotne riziko zeny, ked jej ide o zivot a nedokazala by dieta ani donosit bez toho, aby sa nepostavila do smrtelneho rizika. Takych pripadov ale tiez niesu desiatky tisic. Za mna obrovske nie. Potraty by som zakazala s vazbou pre obe strany - ako aj zenu, ktora o potrat poziadala aj pre lekarka, ktory ho vykonal. Vazba a odobratie licencie vykonavat lekarsku prax.

anonym_40913f
26. nov 2025
@anonym_272bfa

Pred nechcenym tehotenstvom sa da chranit napriklad aj zdrzanlivostou, nie len tabletkami a telieskami, ktore v konecnom dosledku rozoberu hormonalne zdravie zeny a privodia zdravotne problemy. Ale to sa samozrejme v dnesnej dobe nenosi. Kazdy potrebuje sex cim skor bez ohladu na nasledky, vsakze. Najlepsie je si uzivat bez zodpovednosti. Potrat je jednym z najhorsich skutkov, ake moze zena, alebo lekar by proxy spachat. Tieto fantasmagorie "vedeckeho" typu ze je to len zhluk buniek a ze neciti bolest, ze o nicom nevie, to je ciry alibizmus, na zakrytie skutocnosti, ktorou je, ze potrat je vrazda. Je to rovnaka vrazda ako keby si to dieta porodila a zlomila mu vazy. Neexistuje nic take, ako "ale az od 12 tyzdna je to nelegalne" alebo "od 6 tyzdna mu az bije srdce". Je to clovek cez dna, ktore mu predaju rodicia a ktore je pritomne v tom "zhluku buniek " od pociatku. Je to ziva bytost vo vyvine, ktory je rovnaky ako ked dieta po narodeni rastie a vyvija sa. Ziadny 5 rocny chlapec nema take male rucky, moorov reflex, makku fontanelku ako babatko. Preco? Lebo sa vyvinul z babatka na dieta. Aj to babatko sa vyvija od svojho zrodu, az do porodu. Je to vyvinova faza, do momentu, kedy je pripravene zit mimo tela. Ak by sme sa isli hrat na to, ze potrat je ok, lebo dieta nedokaze zit samostatne bez tela matky, chcela by som vediet o tom zazracnom novorodencovi, ktory bezprostredne po porode vie existovat bez matky, sam sa nakrmi, sam sa prebali, sam sa polohuje, sam sa kupe.
Existuje xy organizacii, ktore pomahaju zenam, ktore necakane otehotneli (hoci, ak mali sex, je prirodzene cakat takyto vysledok, nesmykli sa zrovna na bananovej supke a omylom padli na striekajuci penis), dieta mozno anonymne porodit, zaradit do adoptivneho procesu, takze len z komfortu ho zabit je vyhovorka a egoizmus najhrubsieho zrna. K financnym problemom - niekto tu uz pisal, ze romovia uzivia aj 10-15 deti, takze toto je odpoved sama za seba. Znasilnenie je dalsia kategoria, pri ktorej sa potrat alibizuje - akoby tych pripadov bolo 100000 a nie tak 5-10. Tam je tiez moznost anonymneho porodu. Jediny pripad, ktory je v tomto zavazny a ospravedlnitelny - je zdravotne riziko zeny, ked jej ide o zivot a nedokazala by dieta ani donosit bez toho, aby sa nepostavila do smrtelneho rizika. Takych pripadov ale tiez niesu desiatky tisic. Za mna obrovske nie. Potraty by som zakazala s vazbou pre obe strany - ako aj zenu, ktora o potrat poziadala aj pre lekarka, ktory ho vykonal. Vazba a odobratie licencie vykonavat lekarsku prax.

@anonym_272bfa bla bla bla ešteže taký fanatik ako ty o tom nerozhoduje

rachel36a
26. nov 2025
@anonym_272bfa

@anonym_272bfa všimla si si ze sme v 21 storočí...stredovek skončil...sex je súčasťou života....nesulozi sa len za účelom plodenia potomkov...ci ty sex nemáš vôbec, iba keď si plodila deti? Lebo teda aj ochrana je zla, iba zdržanlivosť je ok?

abbey1
26. nov 2025
@amdornik

@amdornik Tak lekársky úkon bola i lobotomia a lekárske úkony sa robili i za Hitlera.

anonym_ee5aa9
26. nov 2025
@anonym_3d36f7

@anonym_3d36f7 skus sa na to pizriet z inej stranky nie kolko z nich by mohlo byt lekarmi ci vedcami ale kolko z nich by mohlo byt psychopatmi alebi seriovymi vrahmi lebo vyrastali s tym ze su nechcene a nemilovane iba nejako trpene od tych ktori by ich mali nadovsetko milovat...
Svet je preludneny to je pravda a fakt zial je to tak...
Takze kazda minca ma 2 strany a nic nie je iba cierne alebo biele tie ktore na ten potrat idu zrejme maju svoje dovody

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
babatko17
27. nov 2025

keby ženy mysleli na antikoncepciu, nebolo by tolko interupcii. ja by som podstupila upt len ak by dieta bolo chore. aj to by som tazko niesla. treba mat zodpovednost. nie potom alibizovat, ze to nie je dieta a nic neciti... to su bludy

anonym_03cc03
27. nov 2025
@anonym_2f90fc

@anonym_autor píšeš somariny

@anonym_2f90fc utaj pred okolim tehotenstvo...hahah

pribinak
27. nov 2025
@anonym_03cc03

@anonym_2f90fc utaj pred okolim tehotenstvo...hahah

@anonym_03cc03 nemusí nič utajivat, dá sa na nejak čas presťahovať inam

simsalabim
27. nov 2025
@pribinak

@anonym_03cc03 nemusí nič utajivat, dá sa na nejak čas presťahovať inam

@pribinak zda si ti to take jednoduche, prestahovat sa? Zmenit region, pracu a opat sa vratit? Mne sa to vobec nezda jednoduche. Utajeny porod je jednym z riesenim, ale z praktickeho hladiska je asi tazsie realizovatelny.

pribinak
27. nov 2025
@simsalabim

@pribinak zda si ti to take jednoduche, prestahovat sa? Zmenit region, pracu a opat sa vratit? Mne sa to vobec nezda jednoduche. Utajeny porod je jednym z riesenim, ale z praktickeho hladiska je asi tazsie realizovatelny.

@simsalabim ja nepíšem že jw to jednoduché, ale kto chce hľadá spôsoby že?
Nájdem si krizak, dám sa vypísať, počkám kým porodim a vrátim sa spat. Vserko sa dá

anonym_a6aab5
27. nov 2025
@pribinak

Nájdem si krizak, dám sa vypísať, počkám kým porodim a vrátim sa spat. Vserko sa dá

@pribinak myslim si, ze zeny, ktore sa rozhoduju, ci na tento zakrok pojdu alebo nie a horko-tazko naskriabu tu sumu za zakrok a maju doma mozno financne problemy, nemaju svoje vlastne peniaze a ziju s tyranom, alkoholikom atd, atd, asi budu tazko premyslat nad zmenou svojho zivotneho posobenia aby utajili tehotenstvo.

anonym_a6aab5
27. nov 2025
@pribinak

@pribinak ano, vsetko sa da, ALE…ale vzdy je tam nejake ALE a budme k sebe uprimni…ci uz musi riesit situaciu v priebehu tehotenstva alebo po porode, ak nema zena dostatocne zazemie a podporu, tak ci tehotenstvo, aj vychova dietata bude pre nu narocna..ono to nie je vzdy v praxi take jednoduche, ako ked to napisem na diskusne forum v hypotetickej rovine.

cyneric
27. nov 2025
@pribinak

@pribinak Hej, bežne si môže žena “pauznúť” život na 9 mesiacov kvôli dieťaťu ktoré nechce, odrodiť si a potom prísť naspäť do práce ako keby sa nechumelilo. Predstavuješ si to s prepáčením ako Hurvínek válku…