icon

Rady a skúsenosti mamičiek pred interrupciou

majuskamed
11. dec 2023

Peknú deň prajem chcem sa poradiť zistila som že som tehotná a zvažujem interupciu nakoľko si myslím že to nebudem zvládať keďže mám 3deticky ktoré majú 6,3, a najmenšie 11mesiacou preto si myslím že ako matka to nebudem už zvládať som zúfalá a neviem čo ďalej každý má odhovara že si to mám nechať no ja som skôr pre tu interupciu mám to ťažké keďže o tieto moje 3deticky sa starám so všetkých síl ako môžem dávam im všetko čo môžem hlavne lásku je to náročné keďže sú ešte dosť malé nato aby som mala ešte 4te dieťa preto chcem podstúpiť interupciu lenže mi hovoria že budem mať výčitky svedomia a že to nemám robiť no nechcem zlihat predovšetkým sama u seba prosím vás ako matky o radu čo by bolo asi najlepšie ďakujem vopred

klarissa25
11. dec 2023

No nič všetky sme tu hlúpe bez rozumu len ty si lietadlo...

minenkak
11. dec 2023

@minenkak nemá

maximiliana
11. dec 2023

@minenkak nie je... v ich kruhoch ak mu neda, pojde za inou. Ved oni sexuju este kym su zeny v porodnici, sestry na porodnom by vedeli rozpravat.

minenkak
11. dec 2023

@klarissa25 tá ale fakt lieta a nevie kde

minenkak
11. dec 2023
dadka1997
11. dec 2023

@majuskamed bud bude toto dáky troll ... ale neverim ze to je real ...
4 dieta, v garzonke ? Vazne? Necudovala by som sa kiezbych niekto na vas poslal socialku..
Zhabané davno byt ? 3-4vas tam nechcu? A co majitel bytu ? Platite za vsetkych 4? Sak ten sa musi aj zblaznit 🫣 ja keby som niekomu prenajala garzonku a niekto mi tam privedie na svet 3 deti budiš .. ved tam sa plati za kazdeho clena cize vam musel aj najom dvihat ?boze .. 😂😂🙂😂😂 a co sa tyka ochrany ta zlyhala.. a toto ma pobavilo : a ešte raz chránila som sa len môj muž má jednu zlú vlastnosť a to keď mu nedám každý deň tak je nervózny atď nečakala som to pretože som dávala nato veľmi veľký pozor... co si necakala co ta znasilnil? Ako rozum sa mi pozastavuje

majuskamed
autor
11. dec 2023

@minenkak
@klarissa25
@jj298 taktok začnem aby sme sa pochopili pozrite si správy od začiatku a uvidíte kto komu prvý začal nadávať atď ja som s tým nezačala a teraz keď už poviem ja niečo tak je zle vi sté začali
@minenkak a určite jej nedávam deti preto že chcem sex alebo niečo mne sex vôbec nechiba a dávam jej ich preto že si chcem oddýchnuť lenže vám to nedopina a rozmiešali sme nad tým lenže oni s tým veľmi nesúhlasia skôr sú za to aby sme bývali s nimi a to nechcem

martul
11. dec 2023

@majuskamed 3 deti, štvrté na ceste, bývanie v garzónke......a rozum je kde? Medzi nohami asi.

majuskamed
autor
11. dec 2023

@martul 4na ceste ešte nieje reálne pretože uvažujem interupciu

tianna
11. dec 2023

@majuskamed podľa tvojho príspevku súdim že si milujúca matka. Nechaj si bábätko, určite to zvládneš aj keď ľahké to isto nebude. Myslím že by si mala veľké výčitky a ver že keď psychika nie je v poriadku je ťažké byť dobrým rodičom.. a dobuducna sa určite už lepšie chráňte, prípadne zvaz po pôrode sterilizáciu.. držím palce 🍀

minenkak
11. dec 2023

@majuskamed čítala som všetky tvoje príspevky a ja som o starej mame nič nepísala tak asi ty necitas

majuskamed
autor
11. dec 2023

@tianna ďakujem vám veľmi pekne za podporu ste 1 normálna ktorá mi rozumné napísala ďakujem za pochopenie veľmi si to cením

majuskamed
autor
11. dec 2023

@minenkak to som nemislel
a vás preboha

martul
11. dec 2023

@majuskamed ty zvažuj hlavne aby ste sa schopili a začali rozmýšľať. Lebo podľa tvojich príspevkov usudzujem, že moc v toho hlave asi nemáš. Konečne by si už mohla napísať pravdu a nie nezmysly, lebo s takým príjmom ako máte ste už mali mať hypo a aspoň aké také bývanie. Nie ste spolu 2-3 roky, čo ste robili doteraz ako ste sa starali o vlastnú strechu nad hlavou?!

klarissa25
11. dec 2023

@tianna tak si skus prečítať aj jej komentáre..

maryetta
11. dec 2023

Skus sa informovat v meste o nejakom socialnom byte. Nejako zacat musite. Prijem mate aspon nejaky. So 4detmi vas kde kto vezme? Musis zarabat viac ako muz aby vam dali hypo… pri tolkych ludoch. Toto ozaj nie je sranda.
A tiez… aj ked teraz pojdes na potrat- o pol roka sa vies co moze znovu stat? Napriek tomu ze sa chranite? Neviem ci je toto cesta….
Radsej si upratat muza. Dat dokopy byvanie a tym detom dat to co potrebuju. Viem aj manzelia maju iste potreby ale…

majuskamed
autor
11. dec 2023

@klarissa25 vi by ste hádzali každého na vašu stranu už je to úbohé !

majuskamed
autor
11. dec 2023

@maryetta už sme dávali aj na mesto povedali že sa ozvu a nič preto sa chcem čím skôr zamestnať a začať lepšie ako doteraz

jj298
Odpoveď bola odstránená
maximiliana
11. dec 2023

@majuskamed to je fajn, ze sa chces zamestat, ale mas o tom aj realnu predstavu? Budes moct robit na smeny? Mas tri deti, z toho jedno ma rok. Mas vyriesenu logistiku, ked budes robit, kto bude s detmi? Manzel sa postara, alebo vyrobou jeho ucast konci? V tvojom pripade uvazovat nad stvrtym, je totalna hlupost. A najvyssi cas zapojit aj rodinu do pomoci aj inak ako na tvoje zasivanie sa a sex v aute

maryetta
11. dec 2023

@majuskamed a skusala si sa znovu a znovu pytat? Alebo aspon informovat kde v poradovniku ste?
Pripadne v okoli nejaka dedina ktora tiez ponuka soc.byty? Ono netreba len cakat… nic nepride samo.

estellas
11. dec 2023

@majuskamed Ja si myslím, že tak vážne rozhodnutie akým je interrupcia by si nemala riešiť na internete s cudzími ženami. Musíš sa rozhodnúť podľa seba. Ak máš pocit, že by som to mohla neskôr ľutovať, tak daj dieťa na adopciu.

anjelicek26
11. dec 2023

Opakujem - porozpravaj sa s babkou, ci by nevymenila trojizbak za garzonku docasne, kym ty nastupis do prace a zabezpecite si vlastne vacsie byvanie. Inej cesty niet. A babatko mozes dat aj na adopciu, nemusis ist na potrat. Len ako myslienka na kraj. Kazdopadne celkovy prijem rodiny nemate zly, ked nastupis do prace, bude lepsie...dovtedy skusit brigady po vikendoch, ked muz dozrie na deti. Co ste si navarili - to mate - ale nie je to neriesitelne. Takze nie hlavu do piesku, ale riesit. A to ci tri ci styri deti, potrebujete to riesit tak ako tak s tym byvanim.

klara_de
11. dec 2023

@majuskamed myslím, že je to určite pre teba šok momentálne, ale ak spracuješ tie prvotné pocity tak potom tú interrupciu môžeš neskôr ľutovať. Predsa len to dieťatko v brušku nie je o nič iné, než to 11 mesačné, ktoré už doma máš. Myslím, že ak sa vaša sociálna situácia nezmení počas tehotenstva, môžeš sa rozhodnúť dať to bábätko na adopciu, je veľa párov, ktoré čakajú za dieťatkom, lebo vlastné mať nemôžu. Vždy je nejaká lepšia cesta ako interrupcia. Odporúčam sa obrátiť na poradňu Alexis. Možno by vedeli pomôcť aj s nejakým bývaním pozháňať.

aurora33
11. dec 2023

@majuskamed ze manžel musí počkať kým pôjdem do prace. No takýmto štýlom sa do tej prace ani nedostaneš. Lutujem tvoje deti

klip0
11. dec 2023

Keď máte sex v aute každý deň a deti sú vtedy so starými rodičmi, to sú s nimi každý deň?
Tu podľa mňa nebude všetko v poriadku doma a bude to celé inak a bohvie ako sú natom tie deti

tianna
11. dec 2023

@majuskamed ❤️

kvadrinkaaa
11. dec 2023

@majuskamed ja si myslim, ze odpoveď je jasná, aj keď krutá. Štyri deti v garsónke? Aj dve sú veľa. Neviem o čom sa tu chceš radiť. Proste deti maju nezodpovedných rodičov. Keď in neviete dať, čo potrebujú, tak sa nemnožte.

sisa_s
11. dec 2023

"Vymenit si byty s rodicmi" je pre mna rovnaka rada na MK ako "daj chore deti opatrovatelke a chod do prace" 😀 radi sa to tu casto, ale realne to niekto urobil?? 😀

anjelicek26
11. dec 2023

@sisa_s ale ano... len tych ludi, co nasekaju 3-4 deti do garzonky a su v takejto situacii je pomenej...kamoska si vymenila dom za byt s rodicmi... im to bolo uz zbytocne, chceli do mesta, blizko do obchodu, k lekarovi, nemusiet vzdy sadat do auta.., oni s detmi naopak dedina, priestor, zahrada, vsetci boli spokojny...