icon

Rozhodnutie o interrupcii

17. máj 2025

Ahojte, to čo chcem napísať, nepíšem preto aby ste sa pohoršovali ale preto, aby to zmenilo názor dievčat a žien na Utp.
Sama som tento krutý čin spáchala, v tehotenstve je bežné že ste ako na hojdačke po psychickej stránke. Všetky tie ale čo chcete ísť na potrat dobre to zvašte, to čo Vás bude čakať potom je smrť samej seba. Áno prvé umrie dieťatko vy však už umierať budete každý deň o to horšie že umierate s tým čo bude v budúcnosti. Nič Vás už tešiťnrbude, budete prázdne a stále budete myslieť nato ako ste tam prišli a chceli ujsť. Nie je to bunka je to dieťa, v tedy som bola tak unavená psychicky s obavami o budúcnosť že som nevedela čo robiť, keby mi niekto v nemocnici povedal alebo ukázal snímok ujdem. Je to len chvíľkové, po 3 mesiacoch je to už túžba držať dieťa v náručí. O nič neprídete môžte len získať to najviac na svete. Panna Mária povedala " nebojte sa deti mať, bojte sa ich nemať". Prosím Vás je apsolutne jedno koľko rokov mate kde bývate a čo je pre Vás dôležité. Po 9 mesiacoch si uvedomíte že to čoho ste sa vzdali nebolo podctatne lebo ste vyhrali skutočnosti poklad na tomto svete.
Ani naše mami nás nepotratili, nepotracajme deti ktoré tu Pan Boh poslal. Véd aj vy ste plodom lásky svojich rodičov. Nech vaše deti boli splodene akokoľvek majú to isté právo ako vy ŽIT ŽIVOT.

Strana
z6
zuzanockamt
17. máj 2025

🤔🤔🤔

patta89
17. máj 2025

A ja zastávam názor: " je to vec každej ženy, jej telo a jej rozhodnutie" ...takže tie moralistické náboženské veci, niektorým ženám v ťažkej životnej situácií nepomôžu ...

evcagabi
17. máj 2025

Nezda sa ti tento vylev celkom pokrytecky?

autor
17. máj 2025
@evcagabi

Nezda sa ti tento vylev celkom pokrytecky?

@patta89 áno máš pravdu každá sa ma rozhodnúť za seba. Nie som neviem aký kresťan, ale píšem to tak ako to cítim ja a milión nich žien na svete. Všetko sa dá keď sa chce.
@evcagabi pokrytecky prečo?

zuzanockamt
17. máj 2025
@patta89

A ja zastávam názor: " je to vec každej ženy, jej telo a jej rozhodnutie" ...takže tie moralistické náboženské veci, niektorým ženám v ťažkej životnej situácií nepomôžu ...

@patta89 Presne, nikto nemá právo rozhodovať za ženu. Jej telo, jej rozhodnutie. A tieto náboženské výlevy 🤦🤦🤦

andrea_82
17. máj 2025

Trochu si odporujes - na jednej strane napises, ze nie si bohvieaky krestan, na druhej je tvoj prispevok plny krestanskych fraz. Presviedcas nas, aka je interupcia proti Bohu, ale pritom si ju sama absolvovala.

janinah
17. máj 2025

Nazor žien to nezmeni,stale sa najdu také,ktoré za vlastne dieťa bojuju ako levice a aj také,pre ktoré je to len zhluk buniek a vedia ho hodiť do biologickeho odpadu.Z teba urobia nabozensku fanatičku,lebo však majú pravo,ich telo a blabla...
Mala si potrebu tu toto napisat a je to uplne v poriadku,ale viac tu s nikym nepolemizuj,nedvihaj si tlak,uvedom si,co si neuvedomuju mnohí...raz sa vsetci za svoje konanie dobre aj zlé zodpovieme. Ty si to prezila a más potrebu inym napisat,ze to bola chyba,ale ony to nevedia / nechcú pochopit. Nechaj tak....

liaka
17. máj 2025

Plodom lasky nasich rodicov. Co znasilnenia?
Ked uz byvate hocikde a mate rokov kolko mate, nechodte na potrat? To akoze mam 16, byvam na ulici a mam si to dieta nechat? Kazne sa kazu v kostole...

really8
17. máj 2025

Ani nase mamy nas nepotratili. To je co za vetu?

zuzanockamt
17. máj 2025

Toto je zase len téma na rozpútanie diskusie, udržanie pozornosti, nech sa kliká. Daždivá, studená sobota, tak čo iné treba, jasné že kontroverznú diskusiu.
Ženu, ktorá to dieťa určite nechce, nepresvedčí nič. Mne by mohli kázať aj všetci farári spolu s poradňou Alexis, išla by som si svoje a spravila by som to. Viem, koľko detí chcem, toľko mám a ak by náhodou (to by musel byť ale zázrak), tak moja voľba je jasná.

viestta
17. máj 2025

Nebolo by od veci, ak by si sa starala sama o seb? Co tu moralizujes? Kto ti dal na to pravo?

ivik4
17. máj 2025

Kks tak ty sama ,,zabijes" dieta lebo si pren v tom lepsom pripade nemala podmienky vhodne a dovolis si starat sa do druhych ktore su mozno na tom tak ako si bola predtym ty alebo aj horsie. Hnus

petamich
17. máj 2025

Dostala som sa po je jedno kolko mate rokov a kde byvate 😵‍💫

ivik4
17. máj 2025

Autorka nech sa paci, najdi si buducu slobodnu mamicku ktora nevie kde ma sklonit hlavu a financne ju potom s dietatom dlhe roky podporuj . Myslim to vazne . Pomozes aspon niekomu

viestta
17. máj 2025

Autorka, mam pre tebe jednu nevyziadanu radu: Miesto vypisovania moralizujicich prispevkov navstiv psychologa.

kassandra25
17. máj 2025

👍

volterra
17. máj 2025

"ale preto, aby to zmenilo názor dievčat a žien na Utp." Ty si ozaj myslíš, že na základe týchto svojich dristov a vylevov niekto zmení názor na UPT ?

veronikaszabova
17. máj 2025

🤮🤮🤮🤮

larinka552
17. máj 2025
@zuzanockamt

Toto je zase len téma na rozpútanie diskusie, udržanie pozornosti, nech sa kliká. Daždivá, studená sobota, tak čo iné treba, jasné že kontroverznú diskusiu.
Ženu, ktorá to dieťa určite nechce, nepresvedčí nič. Mne by mohli kázať aj všetci farári spolu s poradňou Alexis, išla by som si svoje a spravila by som to. Viem, koľko detí chcem, toľko mám a ak by náhodou (to by musel byť ale zázrak), tak moja voľba je jasná.

@zuzanockamt najvacsia zastankyna potratov sa ozvala. Na mamickovskej stranke 😃 Ake paradoxne, ze? 😁

volterra
17. máj 2025
@larinka552

@zuzanockamt najvacsia zastankyna potratov sa ozvala. Na mamickovskej stranke 😃 Ake paradoxne, ze? 😁

@larinka552 zastankyna potratov? Wtf? Hádam zastankyna slobodnej voľby každej ženy.

zuzanockamt
17. máj 2025
@larinka552

@larinka552 No a? Áno, som za zachovanie slobodnej voľby žien. A nehanbím sa za to.

sonula
17. máj 2025
@zuzanockamt

@zuzanockamt hej pozeram ze v poslednej dobe je tu vela takych tem. Anonymny prispevok aj ked sa pyta blbost typu ake znamenie je ok a uz sa neozve.

Ja chapem ze kon ide dole vodou, nie moc sa dari, treba vymyslat temy, ale piste ich aspon obsahovo konzistentne. Aj chat gpt by to napisal lepsie.

tulipanik12
17. máj 2025

A ty si šibnutá

tulipanik12
17. máj 2025
@tulipanik12

A ty si šibnutá

larinka552
17. máj 2025
@zuzanockamt

@larinka552 No a? Áno, som za zachovanie slobodnej voľby žien. A nehanbím sa za to.

@volterra to uz je na kazdom ako si to nazve 😉 Niekedy je lepsie, ked sa veci nazyvaju pravymi menami.
Holokaust bol po fasisticky tiez len riesenie zidovskej otazky 🙂

@zuzanockamt jasne, je to tvoja vec 😉

kassandra25
17. máj 2025

Autorka: nenapísala si nič zlé, vsetko bolo velmi pekne a dobre mienené, len si jedna z tých, ktoré sa nenaucili, ze sem nemajú písať žiadny príspevok. Vies, sú tu ženy, dokázem si ich predstavit, ktorých dcerka, v 18tich, ked príde domov nabuchaná, a este s neperpektívnym vztahom, tak by pre ňu urobili mozno to, ze nemá íst na potrat, alebo by som ich chcela vidiet uz len zo žartu tejto dcérke povedat : je to iba tvoja vec. Inak, autorka, potesím ťa, mám az 4 mladé kolegyne, ktoré to schytali v 17, 18, a teraz ich deticky uz vyrastli, maju uz okolo 6 rokov, su zdravé, matky sú bud so svojim partnerom, niekedy bez neho, ako na hojdacke....., a nepostsvili sa ku tomu, ze to pojde prec, ale sú postavené nateraz ku tomu tak, ze nsjblizsich 10 rokov od porodu urcite dalsie dieta nie. Mozno ti niekto napíse kritiku, co tu píses a ci mas nejake prava, a prave jemu sa to dovalí do rodiny taketo dieta v útlom veku s bruchom. Potom budú moct aj oni mat práva a rozoberat lahostajne, ako to je kazdeho vec. Autorka, snaz sa dostat z takejto neprijemnej situacie, uz iba to, ze ti je to velmi lúto, robi z teba cloveka a nikde nie je napísané, ze mozno aj za lepsich okolností budes mat este dieta, deti. Velmi ti drzim palce a zelám, nech sa ti toto zlé, co si aj nechtiac prezila, napraví. Urobis mi tym velkú radost, ked sa budes na svet pozerat inými ocami. Este tolko detí mozes mat, ze ti vlasy dupkom hore budú stáť, ver tomu. 💗

martinmmartin
17. máj 2025

Vela zien to lutuje a pre vela zien to bolo pozehnanie a su dnes vdaka tomu ovela stastnejsie a vsetko medzi- kazdy nech ide svojou cestou

cecilia29
17. máj 2025

Och, niektoré reagujete ako keby išlo iba o utopenie mačaťa nie o zmárnenie života. Ups, pardon. Utopiť mača je týranie zvierat, interupcia je ok ...v tomto svete.

simsalabim
17. máj 2025

Pises o panne Marii a sama si sla na potrat a teraz mas akoze moralne vsetkym kazat? Kazdy ma svoju cestu, su zeny, pre ktore je potrat spravne riesenie a su zeny, ktore tym trpia.
Nic nie je cierno-biele. je dostatok odbornych studii, ktore to potvrdzuju. Som za pravo volby. Zena sa vzdy! musi mat moznosz rozhodnut.
Zena by vsak mala mat dostatok informacii o moznych zdravotnych a psychickych dosledkoch interrupcie ( paradoxne, nikto zenu neinformuje o zdravotnych a psychickych dosledkoch porodu) a spolocnost by mala taketo zeny podporit. To, ze jednu zenu potrat trapi, vobec neznamena, ze bude trapit inu. Preto taketo moralne vylevy naozaj nemam rada.

terezkaarthuramax
17. máj 2025
@cecilia29

Och, niektoré reagujete ako keby išlo iba o utopenie mačaťa nie o zmárnenie života. Ups, pardon. Utopiť mača je týranie zvierat, interupcia je ok ...v tomto svete.

Boh dava ludom slobodnú vôľu. Každý si však za konanie ponesie následky..
Ale nechápem prečo sa do teba tak pustili a to tu na mamičkovskej stránke.😔
Mimochodom pišete že ma žena na to právo a bla bla bla ale to dieťa nemá akože právo na to aby žilo? Na nom nikomu z vas nezalezi? Idete tu ukamenovat ked niekto dieta zle stravuje, je v tehotenstvo to a to, ale ,zabitie toho dieťaťa to uz pokladáte za normalne?
@cecilia29 presne tak

Strana
z6