icon

Rozhodnutie o interrupcii

17. máj 2025

Ahojte, to čo chcem napísať, nepíšem preto aby ste sa pohoršovali ale preto, aby to zmenilo názor dievčat a žien na Utp.
Sama som tento krutý čin spáchala, v tehotenstve je bežné že ste ako na hojdačke po psychickej stránke. Všetky tie ale čo chcete ísť na potrat dobre to zvašte, to čo Vás bude čakať potom je smrť samej seba. Áno prvé umrie dieťatko vy však už umierať budete každý deň o to horšie že umierate s tým čo bude v budúcnosti. Nič Vás už tešiťnrbude, budete prázdne a stále budete myslieť nato ako ste tam prišli a chceli ujsť. Nie je to bunka je to dieťa, v tedy som bola tak unavená psychicky s obavami o budúcnosť že som nevedela čo robiť, keby mi niekto v nemocnici povedal alebo ukázal snímok ujdem. Je to len chvíľkové, po 3 mesiacoch je to už túžba držať dieťa v náručí. O nič neprídete môžte len získať to najviac na svete. Panna Mária povedala " nebojte sa deti mať, bojte sa ich nemať". Prosím Vás je apsolutne jedno koľko rokov mate kde bývate a čo je pre Vás dôležité. Po 9 mesiacoch si uvedomíte že to čoho ste sa vzdali nebolo podctatne lebo ste vyhrali skutočnosti poklad na tomto svete.
Ani naše mami nás nepotratili, nepotracajme deti ktoré tu Pan Boh poslal. Véd aj vy ste plodom lásky svojich rodičov. Nech vaše deti boli splodene akokoľvek majú to isté právo ako vy ŽIT ŽIVOT.

januska12323
17. máj 2025

Tento tvoj výlev ma jedine utvrdil vtom, že naozaj nie každý má mať deti, niektoré potrebujú skôr psychológa.

simsalabim
17. máj 2025
@terezkaarthuramax

Boh dava ludom slobodnú vôľu. Každý si však za konanie ponesie následky..
Ale nechápem prečo sa do teba tak pustili a to tu na mamičkovskej stránke.😔
Mimochodom pišete že ma žena na to právo a bla bla bla ale to dieťa nemá akože právo na to aby žilo? Na nom nikomu z vas nezalezi? Idete tu ukamenovat ked niekto dieta zle stravuje, je v tehotenstvo to a to, ale ,zabitie toho dieťaťa to uz pokladáte za normalne?
@cecilia29 presne tak

@terezkaarthuramax vies, ale nie kazdy povazuje 7 tyzdnovy plod za dieta. Aj z pravneho hladiska to tak nie je.

sszuzu8
17. máj 2025

Toto sa mi zdá vrcholne cez čiaru. Žena ktorá otehotnela už akokoľvek neplánovane a rozhoduje sa čo urobiť a skúsi viac použiť racio než city sa po tomto príspevku bude cítiť ako totálny odpad. Psychika sa do poriadku dá časom. Bude to ako na hojdačke ale to je normálne. Zaráža ma ze sa nehovorí o tom keď sa upt "nepodarí". Nie je to bežný rýchly zákrok. Následky po môžu byť fyzické na celý život

ajdika
17. máj 2025

Neverim ti, ze si bola na potrat. Si len fanaticka, ktora ma potrebu napisat takyto zavadzajuci status, aby moralizovala, aka je zla interupcia. Nechaj to laskavo na kazdu zenu.
A nie je pravda, ze nezalezi na tom, kolko rokov zena ma, kde byva, s kym a ako zije. Praveze na tom sakra zalezi.

terezka1947
17. máj 2025

Napísala svoju skúsenosť,svoj názor.
Presne tak,ako jej odpisujete vy svoj.

cecilia29
17. máj 2025
@simsalabim

Pises o panne Marii a sama si sla na potrat a teraz mas akoze moralne vsetkym kazat? Kazdy ma svoju cestu, su zeny, pre ktore je potrat spravne riesenie a su zeny, ktore tym trpia.
Nic nie je cierno-biele. je dostatok odbornych studii, ktore to potvrdzuju. Som za pravo volby. Zena sa vzdy! musi mat moznosz rozhodnut.
Zena by vsak mala mat dostatok informacii o moznych zdravotnych a psychickych dosledkoch interrupcie ( paradoxne, nikto zenu neinformuje o zdravotnych a psychickych dosledkoch porodu) a spolocnost by mala taketo zeny podporit. To, ze jednu zenu potrat trapi, vobec neznamena, ze bude trapit inu. Preto taketo moralne vylevy naozaj nemam rada.

@simsalabim lenze sú štáty, kde právny systém považuje plod za dieťa od počatia, alebo od nižšieho týždňa ako u nás. Čiže na to nemáš jednotný nazor . Áno, tu to zákonom je povolené. Len či je to správne? Právny systém sa mení v časovom úseku, alebo je aj rozdielny medzi krajinami. Ten istý plod, to isté embryo je v inom čase, alebo na inom mieste človekom. Jednoducho to nie je fér.

lenkakravcova
17. máj 2025

Nechápem prečo tu niektoré píšete také veci.
Vidíte, že pani je na tom psychicky zle. Ľutuje niečo čo urobila. Vystríha iné. A vy jej tu pomaly nadávate.
Ja nie som proti interupciam v prípade chorého plodu (keď je to isté) a ani v prípade znásilnenia alebo ohrozenia života matky.. čiže nie som na 100% stotožnená s názorom autorky, ale tak či tam osobe, ktorá takto trpí pretože ľutuje svoje rozhodnutie (a preto napísala čo napísala asi aby cítila vnútorné oslobodenie spod daného skutku aspoň čiastočne) ešte nakladať viac - no nemyslim si ze toto má byť normou v našej spoločnosti.

terezka1947
17. máj 2025
@lenkakravcova

Nechápem prečo tu niektoré píšete také veci.
Vidíte, že pani je na tom psychicky zle. Ľutuje niečo čo urobila. Vystríha iné. A vy jej tu pomaly nadávate.
Ja nie som proti interupciam v prípade chorého plodu (keď je to isté) a ani v prípade znásilnenia alebo ohrozenia života matky.. čiže nie som na 100% stotožnená s názorom autorky, ale tak či tam osobe, ktorá takto trpí pretože ľutuje svoje rozhodnutie (a preto napísala čo napísala asi aby cítila vnútorné oslobodenie spod daného skutku aspoň čiastočne) ešte nakladať viac - no nemyslim si ze toto má byť normou v našej spoločnosti.

@lenkakravcova presne tak.
Prečo na autorku útočia?píše o svojom pocite a chce povzbudiť iné ženy,aby to prehodnotili.

lenkakravcova
17. máj 2025
@cecilia29

@simsalabim lenze sú štáty, kde právny systém považuje plod za dieťa od počatia, alebo od nižšieho týždňa ako u nás. Čiže na to nemáš jednotný nazor . Áno, tu to zákonom je povolené. Len či je to správne? Právny systém sa mení v časovom úseku, alebo je aj rozdielny medzi krajinami. Ten istý plod, to isté embryo je v inom čase, alebo na inom mieste človekom. Jednoducho to nie je fér.

@cecilia29 presne to je tá otázka, čo je v tomto ohľade správne a kedy presne sa stáva človek človekom?
Či v dobe zygoty (1deň), alebo v dobe akcie srdca (6-8tt) alebo v dobe vývoja nervovej sústavy (12tt), alebo oduševnenia (110-120 deň), ktore vieme "datovat" iba z určitých náboženských tradícií?
Každý to má inak, každý nech sa teda riadi svojím svedomím a tým v čo v tomto ohľade verí. Lebo nikto z nás nevie. Všetci len veríme, že je to tak alebo onak.

volterra
17. máj 2025
@terezka1947

Prečo na autorku útočia?píše o svojom pocite a chce povzbudiť iné ženy,aby to prehodnotili.

@terezka1947 a ty si myslíš, že ženy to doteraz, kým autorka nenapísala tento blabol, neprehodnocovali? A vlastne kto je autorka, že sa tu pasuje do role morálnej autority pre ženy, ktoré zvažujú UPT?

ibatanecnica
17. máj 2025

Nie neda sa vsetko.

petronelag
17. máj 2025
@cecilia29

@cecilia29 Sú štáty, kde je plod považovaný za dieťa už od počiatku (dokonca aj niektoré americké), ale ísť na interrupciu je u nás zákonmi povolené, len vždy ide o také niečo ako písal Wolker v Balade o nenarodenom dieťati, pre veľa žien je to veľká psychická záťaž.

lenkasarka
17. máj 2025
@cecilia29

@cecilia29 v niektorých krajinách je povolený aj trest smrti. Fer či nefér? Čo krajina to iný zákon.

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
17. máj 2025
@volterra

@terezka1947 a ty si myslíš, že ženy to doteraz, kým autorka nenapísala tento blabol, neprehodnocovali? A vlastne kto je autorka, že sa tu pasuje do role morálnej autority pre ženy, ktoré zvažujú UPT?

@volterra čo ťa tak irituje?
Je to ženské(prevažne) fórum,jedna žena napíše,čo ju trápi....
Čo ste sa do nej pustili?

cecilia29
17. máj 2025
@terezka1947

@volterra čo ťa tak irituje?
Je to ženské(prevažne) fórum,jedna žena napíše,čo ju trápi....
Čo ste sa do nej pustili?

@terezka1947 divne reakcie však?

ibatanecnica
17. máj 2025
@terezka1947

@terezka1947 lenze.ona nevie v akej situacii su ine zeny. Tak nech tonrozhodnutie necha na nich. Kazda ma.moznost si pozistovat moznosti a poziadat o pomoc. Ak sa rozhodne ist inou cestou jej rozhodnutie. Toto je len neustale vnucovanie svojich nazorov druhemu

terezka1947
17. máj 2025
@ibatanecnica

@terezka1947 lenze.ona nevie v akej situacii su ine zeny. Tak nech tonrozhodnutie necha na nich. Kazda ma.moznost si pozistovat moznosti a poziadat o pomoc. Ak sa rozhodne ist inou cestou jej rozhodnutie. Toto je len neustale vnucovanie svojich nazorov druhemu

@ibatanecnica ona píše o sebe,že to urobila.
Rieši seba.
A píše,že ženy.....zvážte.
Zjavne ju to trápi a nechce,aby to zažívali aj iné ženy.
Nič viac,nič menej. Netreba hľadať v Tom príspevku niečo,čo tam nie je.

rozkvet1
17. máj 2025
@cecilia29

@cecilia29 dieťa je životom až keď sa narodí. Aj preto oslavujeme narodeniny v deň narodenia a nie v približný deň počatím či? Takže prirovnávať utopenie macata s interupkou je trocha odlišné keďže mača je už narodené len bohužiaľ má blbych majiteľov ktorí nie sú schopní zaplatiť 30€ za kastraciu. Voľba ženy či ide alebo nie, to dieťa o tom ani nevie. Určite lepšie ako u cigánov kde narodené decko radšej hodia do latríny

zuzanockamt
17. máj 2025
@terezka1947

Rieši seba.

@terezka1947 Rieši aj ostatné ženy, nabáda ich, ako sa majú zachovať a inú možnosť nepripúšťa. Zasahuje do slobodného rozhodovania.

terezka1947
17. máj 2025
@zuzanockamt

@terezka1947 Rieši aj ostatné ženy, nabáda ich, ako sa majú zachovať a inú možnosť nepripúšťa. Zasahuje do slobodného rozhodovania.

@zuzanockamt nabáda ich,to je fakt,ale kde im niečo prikazuje?a kde im neznáma žena na MK zasahuje do slobody rozhodovania?
Ale ok,každý vidíme v príspevku zjavne niečo iné.
Ja ju ľutujem,trápi ju to....a normálne to napísala.

ibatanecnica
17. máj 2025
@terezka1947

Rieši seba.

@terezka1947 a ty si myslis ze zeny nezvazuju? Toto je len dalsi vykrik do tmy.

zuzanockamt
17. máj 2025
@terezka1947

@zuzanockamt nabáda ich,to je fakt,ale kde im niečo prikazuje?a kde im neznáma žena na MK zasahuje do slobody rozhodovania?
Ale ok,každý vidíme v príspevku zjavne niečo iné.
Ja ju ľutujem,trápi ju to....a normálne to napísala.

@terezka1947 Samozrejme, že ovplyvňuje názor iných a zasahuje do slobody iných. Hrozné. Aby žena nemala možnosť sa slobodne rozhodnúť.

terezka1947
17. máj 2025
@zuzanockamt

@terezka1947 Samozrejme, že ovplyvňuje názor iných a zasahuje do slobody iných. Hrozné. Aby žena nemala možnosť sa slobodne rozhodnúť.

@ibatanecnica
@zuzanockamt baby,akože teraz ste sa pustili do mňa?veď vy píšete svoj názor,ja svoj. O čo ide?
Mne to môže byť jedno🤷
A neviem,ale keby mne niekto napísal,či povedal svoj názor na niečo,čo riešim,slobodne by som sa rozhodla,názor by som iba vypočula. Hádam sa nerozhoduje vo vážnych veciach podľa jedného príspevku neznámych ľudí na MK😁

zuzanockamt
17. máj 2025
@terezka1947

@ibatanecnica
@zuzanockamt baby,akože teraz ste sa pustili do mňa?veď vy píšete svoj názor,ja svoj. O čo ide?
Mne to môže byť jedno🤷
A neviem,ale keby mne niekto napísal,či povedal svoj názor na niečo,čo riešim,slobodne by som sa rozhodla,názor by som iba vypočula. Hádam sa nerozhoduje vo vážnych veciach podľa jedného príspevku neznámych ľudí na MK😁

@terezka1947 Ide o to, že tu sa berie len jeden názor. Ja obhajujem interupciu a vždy budem a to tu niektoré nemôžu prežiť. A hlavne obhajujem možnosť slobodného rozhodnutia. Pro life dávajú len jednu možnosť.

5katarina7
17. máj 2025

Ja som na tom tiež ako autorka, išla som na upt zo zdravotných dôvodov, tehotenstvo by bolo pre mňa żivot ohrozujúce. Doma som mala malú dcéru a nechcela som , aby vyrastala bez mamy. Strašne ťažko som to znášala, musela som brať aj antidepresíva. A už nikdy som nemala takú psychiku ako dovtedy. Mala som strašné výčitky.
My sme si potom adoptovali dieťatko, lebo sme veľmi chceli ešte jedno. To mi dosť pomohlo, ale na upt sa nedá zabudnúť, pritom to bolo už pred vyše 20 rokmi.
Viem, že nie všetci to berú takto, ale ja som citlivý typ, a píšem o mojej skúsenosti.

terezka1947
17. máj 2025
@5katarina7

Ja som na tom tiež ako autorka, išla som na upt zo zdravotných dôvodov, tehotenstvo by bolo pre mňa żivot ohrozujúce. Doma som mala malú dcéru a nechcela som , aby vyrastala bez mamy. Strašne ťažko som to znášala, musela som brať aj antidepresíva. A už nikdy som nemala takú psychiku ako dovtedy. Mala som strašné výčitky.
My sme si potom adoptovali dieťatko, lebo sme veľmi chceli ešte jedno. To mi dosť pomohlo, ale na upt sa nedá zabudnúť, pritom to bolo už pred vyše 20 rokmi.
Viem, že nie všetci to berú takto, ale ja som citlivý typ, a píšem o mojej skúsenosti.

@5katarina7 ❤️

lenkakravcova
17. máj 2025
@zuzanockamt

@terezka1947 Ide o to, že tu sa berie len jeden názor. Ja obhajujem interupciu a vždy budem a to tu niektoré nemôžu prežiť. A hlavne obhajujem možnosť slobodného rozhodnutia. Pro life dávajú len jednu možnosť.

@zuzanockamt joj to je také ako..príklad: cvičila som s aniballom a teraz budem tvrdiť že je to veľmi dobre pre ženu pred pôrodom. A keď sa nejaká sťažuje že je natrhnuta od hlavy po päty ale necvicila, tak jej to tak aj poviem že mohla tomu predist s veľkou pravdepodobnosťou. Znamená to, že jej dávam iba jednu možnosť alebo jej ponechávam stale dve? Znamená to, že poukazujem na výsledok jej činu alebo ju nechávam zhodnotiť si to? Znamená to že ju do niečoho nutim? To by sme sa tu takto mohli naťahovať o všetkom. Však nech každý píše svoj názor, aj autorka a snáď ženy sme samostatne bytosti ktoré majú rozhodovacie právo - a vieme sa rozhodovať každá sama za seba čo je pre nás dobre a čo nie, či?

zuzanockamt
17. máj 2025
@lenkakravcova

@zuzanockamt joj to je také ako..príklad: cvičila som s aniballom a teraz budem tvrdiť že je to veľmi dobre pre ženu pred pôrodom. A keď sa nejaká sťažuje že je natrhnuta od hlavy po päty ale necvicila, tak jej to tak aj poviem že mohla tomu predist s veľkou pravdepodobnosťou. Znamená to, že jej dávam iba jednu možnosť alebo jej ponechávam stale dve? Znamená to, že poukazujem na výsledok jej činu alebo ju nechávam zhodnotiť si to? Znamená to že ju do niečoho nutim? To by sme sa tu takto mohli naťahovať o všetkom. Však nech každý píše svoj názor, aj autorka a snáď ženy sme samostatne bytosti ktoré majú rozhodovacie právo - a vieme sa rozhodovať každá sama za seba čo je pre nás dobre a čo nie, či?

@lenkakravcova Náboženskí fanatici a prolife fanatici ponúkajú len jednu možnosť. Nič iné.

lenkakravcova
17. máj 2025
@zuzanockamt

@lenkakravcova Náboženskí fanatici a prolife fanatici ponúkajú len jednu možnosť. Nič iné.

@zuzanockamt tá však tomu veria. Vieš, že názor iného nezmeníš, najmä ak je ovplyvnený vierou. Zbytočne sa nad tým hneváš. Nech si každý vysloví svoj názor a týmto by to malo končiť. Na oboch stranách.