icon

Vzťah so starším mužom - Ja 23, on 38

21. sep 2021

Ahojte. Pred pár mesiacmi som stretla muža ktorý je odomňa starší ja mám 23 on 38 nie je to ani Slovak ale už niekoľko rokov tu žije a pracuje. Poviem pravdu zo začiatku to bolo všetko len taká zábava pre oboch ak viete čo myslím. Občas sme sa stretli užili si a išli si každý po svojom ale teraz v poslednej dobe mi stále viac hovorí že chce somnou vzťah a žiť ako normálny pár chce aby som sa k nemu presťahovala neskôr. Myslíte že mám ísť do toho a skúsiť to? Rozumieme si všetko je fajn ale nie je podľa vás ten vekový rozdiel vo vzťahu problém? V intímnych veciach nám to funguje viac než dobre ale čo vzťah? Nemám s niečím takým skúsenosti vôbec. Ďakujem 😊😊

naobedbuduspagety
21. sep 2021

Ja mám o pár dní 23 a partner má 36. Predtým som mala partnera v mojom veku. V tomto vzťahu som oveľa spokojnejšia. Vekový rozdiel medzi nami nejak nevnímam, akurát je na jeho zmýšľaní a správaní vidieť, že je to už "vyzretejší" chlap. Mne to takto vyhovuje, toho, že bude o pár rokov nevládny alebo čo sa nebojím. Nevládny predsa môže zostať aj tridsiatnik. Teraz je to aktívny muž (oveľa aktívnejší ako ja 😂) a vyzerá stále k svetu.

acrobaleno
21. sep 2021

@ella_price Toto je na romány. NA ROMÁNY, čo moje známe dokázali spraviť. A ani za BOHA si to nedali vyhovoriť, lebo láááska a podobné p*čoviny. Ospravedlňujem sa za vulgaritu, ale mňa to proste rozčuľuje, lebo nedajú si povedať a keď sa to pokazí, čo sa pokazí vždy, tak idú mne vyplačkávať. 🙄 Jedna takto ŽIVILA jedného kebabistu a on frajerky popri nej a ešte bol aj žiarlivý psychopat.

dazdovka
21. sep 2021

Ja by som dala sancu tomu vztahu, ale len ked by som si bola ista, ze vie byt verny a nema nejaku sexualne prenosnu chorobu. Pre mna vek nehra rolu, ale kompatibilita osobnosti - zaujmy, nazory, ako kulturny je ten clovek (co cita, pozera, pocuva, co vyhladava), ci sa spolu nebudeme zjedat na detailoch, ktore napokon mozu vyustit k nevrazivosti...

autor
21. sep 2021

@naobedbuduspagety konečne odpoveď na moju otázku 😄 áno veď aj tento môj na svoj vek nevyzerá a aj kvôli svojej práci sa musí trochu udržiavať trochu viac 😄 a o tej aktívnosti by sme mohli dlho rozprávať😄😄

acrobaleno
21. sep 2021

@autorka Očividne sa bojíš priznať. Tak to môžeme nechať tak. 😂 Ako som povedala, najlepšie sa naučíš na svojich chybách.

autor
21. sep 2021

@acrobaleno nebojím sa priznať nie je až tak z ďaleka 😄 iba som sa pýtala na názor na vzťah so starším mužom nie na mentalitu môjho možno partnera 😄😄

autor
21. sep 2021

@acrobaleno je to slušný človek.... pracuje a žije tu dlhodobo má svoj vlastný dom a nič mu nechýba .

mima1
21. sep 2021

@acrobaleno pockaj 38 je Nejaký vyžitý starý ako pises?

anjelicek26
21. sep 2021

Je divne, ze proste nenapises, odkial je... ale tak tvoja vec... moj muz je este starsi ako tvoj, co sa tyka vekoveho rozdielu, sme spolu 18 rokov, manzelia, styri deti... uvidis, kam ten vztah bude smerovat, len ked je uz rozvedeny (prvy raz si to zmazala tu temu) je to take...deti nema? Kazdopadne skusis - uvidis... vztah, byvanie, svadba, deti, pekne postupne a ziadne hluposti, dat si proste cas... toto je o chemii, o tom ako si dvaja rozumeju, ci maju rovnake zivotne hodnoty, sny a ciele, nie je to o veku...

autor
21. sep 2021

@anjelicek26 nie deti nemá a rozviedol sa ešte veľmi dávno keď ešte nebol na Slovensku. O bývanie sa nebojím má vlastný dom tu na Slovensku. A na tému svadba a deti je ešte veľmi skoro.

danulicek
21. sep 2021

pozri, ty sama najlepšie vieš, aký je a ako sa správa, nech si tu myslí ktokoľvek čokoľvek a nech ti podsúva, aký určite bude a odkiaľ určite musí byť a rôzne scenáre. bez ohľadu na národnosť, vekový rozdiel máte väčší ako je "spoločensky dané" (kto to vlastne určil, aký je správny vekový rozdiel??), ale to neznamená, že nemôžete byť spokojní a šťastní. možno rok, možno desať a možno do konca života. to nevie ani jedna, ktorá sa vydáva, dokonca ani za rovesníka a ani za Slováka... isteže povahy sú dané aj tým, odkiaľ kto pochádza, ale nie je to mantra, že to tak proste musí byť. svet nie je čiernobiely...

Pekne pomaly, daj tomu čas a uvidíš. buď to bude krásny vzťah alebo dobrá skúsenosť.

acrobaleno
21. sep 2021

@mima1 oproti nej? Jasné. To je jedna generácia.
@autorka Tak ti asi vadí, aby sme vedeli odkiaľ je, keď sa vykrúcaš. 😂 Veď rob čo chceš, daj sa s ním dohromady, ale potom sa nečuduj.

number19
21. sep 2021

Vekovy rozdiel je dost velky. Ja by som v tvojom veku do toho nesla.
A ano zalezi na tom zkadial pochadza, lebo cloveka formuje mentalita prostredia v ktorom vyrastal.
Byt tebou, tak pred tym ako do toho total spadnes navrhla by som navstevu jeho rodiny, aby si sa trochu zorientovala.

anjelicek26
21. sep 2021

Ten vekovy rozdiel nie je taka katastrofa. Len sa musis pripravit, ze on bude chciet deti skor, nebude cakat xy rokov, ak bude chciet byt aktivnym otcom... pre teba tieto veci mozu ist prirychlo... ale proste skuste vztah, byvanie, uvidis, ako sa to vyvinie... takto mozno spekulujes moc dopredu a zbytocne...

labocca
21. sep 2021

moja odpoved je smerovana na otazku: Vztah so starsim muzom -
sama sa musis rozhodnut...ved skus a uvidis. Poznam viacere pary vo svojom okoli,kde to funguje. Maju svoje rodiny.
Nevidim v tom nic zle. Moja sesternica mala 24 a nasla si priatela kt.mal 37...ona v tom case chcela uz aj deticky,bola rada,ze nasla "zrelsieho" muza. Maju spolu dve dcerky a vsetko normalne funguje.

bona_dea
21. sep 2021

Vôbec nejde o vizáž. Aj keby "nevyzeral", ale životnä energia sa nemeria vekom.
Kadejaký 30tnik môže mať ako najväčší voľnočasový vodvaz hranie počítačových hier. A čo má z toho manželka-rovesníčka? To ie jedna vec.
Druhá je tá, ze nikde, ale naozaj nikde nie je napísané, že 35 ročná žena nemôže vážne ochorieť a jej o 15-20 rokov starší muž sa o ňu nemusí starať, prípadne, že ten muž v takom veku nevdovie a pod.
Životných situácii je milión a ak si niekto myslí, že si manželstvom s rovesníkom zaistí ružovú budúcnosť a krásnu spoločnú starobu, tak je naozaj naivný.

autor
21. sep 2021

@danulicek konečne niekto kto neodsudzuje človeka za to aký je 🙂 skúsim to s ním veď zatiaľ si rozumieme a naozaj nezistím či je to dobré pokiaľ to neskúsime... možno nám to vydrží mesiac a možno navždy. 🙂

mima1
21. sep 2021

@acrobaleno tak nenapisala si pises ze oproti nej to porovnavas. Aj keby mala 30 ci 35 stale mi 38r chlap nepride ze uz do srotu…

autor
21. sep 2021

@bona_dea presne tak ako píšeš 🙂 človek nikdy nevie ako dopadne a tento je aktívnejší ako väčšina mojich rovesníkov ktorý celý voľný čas presedia buď za počítačom alebo pri pive 😄

acrobaleno
21. sep 2021

@mima1 Uznávam, to som zabudla napísať. Ale je to pravda. On je oproti nej úplne inde skúsenosťami. Ani ja by som si nezačala s nikým odo mňa o 15 rokov mladším alebo starším. Ja zastávam proste názor, že takí čo majú takto mladé baby si nevedeli nájsť nikoho vo svojom veku, lebo tam bude nejaký problém.

autor
21. sep 2021

@acrobaleno písala som vám že mal tu 5 rokov priateľku predomnou. Jednoducho pri jeho práci nemal až toľko času na vzťahy. Teraz je to inak a chce sa usadiť.

allie458
21. sep 2021

Podla mna to zavisi od toho co chcete od zivota. Mam v okoli podobny pripad a dievca je po 4 rokoch velmi nestastne lebo si chce este uzivat cestovat a on chce sediet doma. Tak ak si v tomto rozumiete skus, ta mentalita ineho naroda je individualna len pri tych muslimskych narodnostiach si musis davat pozor ale nie preto ze by boli horsi alebo "bez dcery neodidem typ" ale proste preto ze maju inak nastavene hodnoty a to si treba vykomunikovat nez s nim pojdes do vztahu.

autor
21. sep 2021

@allie458 takej národnosti nie je...neviem prečo keď sa spomenie cudzinec hneď musí byť odtiaľ 😄

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
21. sep 2021

@autorka a čo to s tým má, že tu mal 5 rokov priateľku? To je nejaká výpovedná hodnota?

allie458
21. sep 2021

no sanca ze tu stretnes turka je vacsia ako ze tu stretnes napriklad australcana :D podla mna ta narodnost akakolvek nie je problem ked toho cloveka poznas a vies ake ma hodnoty

autor
21. sep 2021

@acrobaleno len tu píšete že keď nemal ženu tak nie je niečo v poriadku tak vám píšeš že mal priateľku 😄😄

autor
21. sep 2021

@acrobaleno a je zo Švajčiarska takže môžete začať písať nevýhody muža zo Švajčiarska 😄😄

acrobaleno
21. sep 2021

@autorka a vieš koľko mala priateľka rokov? Stále to nezotrie ten veľký vekový rozdiel medzi vami. A za tým si stojím. Ty sa zariaď ako chceš.

acrobaleno
21. sep 2021

@autorka Aké nevýhody. Tam máš Milku na každej zelenej lúke. 😂