icon

Aj vás tak psychicky vyčerpávajú tehotenské nevoľnosti?

8. feb 2025

Prosím Vás dievčatá , upokojte ma …. Aj vás tak psychicky vyčerpávajú tehotenské nevoľnosti ? Mám neustály strach že mi bude zle celý deň , samozrejme od rana nevoľno, neustále myšlienky že odpadnem …. Však to ma do pôrodu zničí 🤢

nika_val
8. feb 2025

Áno vyčerpávajú.
Ja sa nebojím že odpadnem ja sa bojím vracania.
Pretože dobre ráno zvraciam ale to len vodu čo ráno a v noci vypijem. Od malička mám paniku z vracania takže teraz cez deň sa bojím že keď niečo zjem budem to vracať.
A samozrejme to nevravím o tom niekam ísť (myslím obchod a tak) lebo neviem si veru predstaviť ako by bolo keby na to mňa príde v strede nakupovania 🙈😁 takže do obchodu chodím ráno krátko po tom čo mám za sebou ranné kolo
Ale presne ako píšeš psychicky je to ťažké lebo mi je nevoľno stále, premýšľam len nad tým čo zjesť a kedy zjesť ...
Takže hrôza

autor
8. feb 2025

@nika_val no psychicky je to úplne že nič moc … ja našťastie nezvraciam ale nevoľno mi je takmer celý deň … keď sa najem je to lepšie ale asi ako náhle začatím mierny hlad opäť nevoľno …. Cize dôležité je nebyť v tom sama 😀

nika_val
8. feb 2025

Zo začiatku som to aj ja tak mala že mi bolo iba nevoľno a keď sa najedla tak dobre. Postupne sa to zmenilo a vlastne je to každý deň inak.
Včera som ráno vracala a zbytok dňa som normálne jedla. Nebolo mi najlepšie ale vedela som normálne fungovať iba tak mierne ťažko.
Dnes som ráno vracala, teraz mala prvé jedlo a stále mi je na vracanie a presne teraz zažívam ten pocit že mám až paniku či to pôjde von alebo nie. 🤦
Predvčerom som vracala 3 krát za deň takže ako som písala každý deň inak ale každý deň ťažko.
Pred otehotnením som vedela že ženám býva zle aj že vracajú ale toto a takto som to fakt nečakala.. 🙈 a to to nemám ešte to najhoršie sú ženy čo neudržia žiadne jedlo v sebe.

autor
8. feb 2025

@nika_val noooo úplne ti rozumiem, najhoršia je tá panika a ten pocit čo ak .. aj keď je kúsok lepšie stále v pozadí ma napadne čo ak bude zle.
A je niečo čo vyslovene zaberá a pomáha ti na tú nevoľnosť ? Myslím to aby napríklad sa ti nemotala hlava a tak aby si zvládla celkovo slabosť nevoľnosť.

vakatko
8. feb 2025

Na nevoľnosť skúste Zázvorový čaj a na úzkosti Magnézium, je potrebné ho v tehotenstve dopĺňať + Omega3.

dolynkag
Odpoveď bola odstránená
nika_val
8. feb 2025

Ja som na začiatku tehotenstva užívala lieky na nevoľnosť Xonvea. Tie zaberali super tak 8-9tt potom už to bolo slabšie a mala som dni kedy bolo dobre a kedy nič moc (ale nie najhoršie). Tie lieky som prestala užívať v 11tt, iba mi došlo balenie a ďalšie som nechcela si kupovať.
Keďže stoja 30 e a nezaberali už potom tak dobre tak mi to prišlo zbytočne.
Mne sa hlava nemotá takže to poradiť neviem. A na tú nevoľnosť som ešte neobjavila žiaden fígeľ 😁
Sem tam pomôže keď si dám pohár coly po troškach

nika_val
8. feb 2025

@vakatko čítala som o tom že zázvor je dobrý na tehotenske nevoľnosti. Vraj sú aj nejaké zázvorové cukríky, no ja som zázvor nemohla cítiť keď som bola netehotná mne bolo z neho zle len som si privoňala k takému niečomu a nie ešte teraz 🙈😁
Takže pre mňa bohužiaľ nie. Ešte som čítala že aj mätový čaj je dobrý na to ale neskúšala som.

vakatko
8. feb 2025

Pila som zázvorový čaj s cukríkmi nemám skúsenosť. Neskôr v tehotenstve by som sa mäte vyhla, môže spôsobiť pálenie záhy.

katusik456
8. feb 2025

Áno extrémne ma to vyčerpávalo, bola som z toho ma nervy, otrávená zo všetkých pachov, ledva som vedela niečo navaril prvé mesiace. Nepotešim lebo začali mi okolo 10tt a skončili okolo 5 mesiaca 👌 ja som mala celodenné nevoľnosti ansamozrejme s vracaním. Počas dňa som sa ako tak držala lebo som bola v práci ale párkrát sa stalo že som si pri trénovalni klienta odbehla 😂 preto všetci vedeli hneď že som tehotná ja som bola zeleno-sivá pár mesiacov pokiaľ v 5m konečne neprestali. Vždy večer som prišla domov stačil mi ten smrad od susedov zo stupačky cítiť a behala som na wc. Stalo to za ten skoro polročný poklad čo mám doma. Držím palce nech to všetky zvládnete čo najrýchlejšie

nika_val
8. feb 2025

@katusik456 ani nehovor o tej farbe pleti...ja som ako smrťka 😁🙈 biela total až sivá ako ty píšeš
Kruhy po očami, nie žeby som bola nevyspatá ale to tým ako mi je zle a stále kyslý výraz na tvári 😁🙈
Ani namaľovať sa nemôžem keď niekam idem lebo naposledy keď som tak urobila tak som tesne pred odchodom z domu vracala a ja keď vraciam tak mám slzy.
No špirála total cez celé líca a makeup čo mi aspoň ako tak dodal trochu farby do tváre tak zničený 😁😁
Tak som odlíčila a išla tak a tak aj všade chodím teraz 🙈

autor
8. feb 2025

@katusik456 no ja nezvraciam ale pohľad na jedlo 😀 je smrť … a nevoľnosti celodenné aspoň dnes no .. snažím sa aj doma trošku pretvarovať pred synom a manželom ale bez úspechu 😀 manžel vie že je zle nedobre … ale pomáha mi 🙂 a verím že to prejde a že mimo domu to vždy nejak zvládnem toho sa dosť obavám vždy

autor
8. feb 2025

@nika_val no tiež mám ten kyslý výraz v tvári 😀 biela som ako stena 😀 už teraz sa netesim na ráno 🤢🤮

nika_val
8. feb 2025

Mne dnes ťažko tiež celý deň. Totálne naprd.. aj som jedla ale nepomohlo to. Pocit mám akoby som mala všetko v krku a ani to nešlo dolu.
Zvládnuť to zvládneme určite 😊 len to musíme nejak prečkať a vydržať 😁

mirkakonik5
14. feb 2025

Mne najviac pomáhalo mať pri posteli piškóty a ráno ako som sa zobudila hneď si dať nasilu 5-6ks nech niečo je v žalúdku a nevstavat nalačno a hneď to bolo lepšie . A pocas dňa pomáhalo tiež proste neprísť k prázdnemu žalúdku lebo vtedy zo sekundy na sekundu prišlo zle závrat a na vracanie. Takže stále preventívne niečo malé v kabelke 🙂

gabu_lienka
14. feb 2025

Velmi nerada spominam na tehotenstvo, bolo pre mna neskutocne fyzicky aj psychicky narocne. Bolo mi zle den / noc, vracala som aj v noci. Vracanie ustalo az v nejakom 24 tyzdni, ale zle mi bolo az do porodu. Od prveho dna kedy mala prist MS az do porodu. Bolo to na nervy, hlavne ked som mala este doma 2rocne dieta..drzim palce nech ti je cim skor lepsie, toto zazivat by som nezelala ani najhorsiemu nepriatelovi 🙈

dominika1922
16. feb 2025

Ja mám tiež nevoľnosti no nezvraciam. Teda ak nerátam tento týždeň u zubára keď som prehltla krv 😀 a ani nemám z toho stres že by mi v obchode prišlo zle. Síce je to nechutné no vždy sa to dá nejako objasniť😀 ale na oplátku som aj včera musela rýchlo ukončiť nákup lebo od prvého tehotenstva mám syndróm draždivého čreva a tehotenstvo to vo mne ešte stupňuje. Lieky mi tiež doktor musel vysadiť takže mám o zábavu postarané. Kam idem tak sa bojím či tam bude záchod a podobne lebo ma preženie už len z princípu. To sa ospravedlniť nedá nijako 😅😅😅

autor
17. feb 2025

@dominika1922 tiež nezvraciam len tie nevoľnosti, tazoba na žalúdku momentálne extrém… víkend bol úplne super 🙂 ale dnes od rana ťažko na žalúdku, kyselina strašne veľa slín v ústach , a to pán doktor nevidel minule plod 🫣 cize som zvedavá či sa ukáže mám ísť na kontrolu po týždni, ak tam plod nieje a ja takto trpim no teda som nadšená 😀

dominika1922
17. feb 2025

Ja idem tiež zajtra či už bude plod. Pred týždňom nebol. Koľko si TT? 🙂

autor
17. feb 2025

@dominika1922 ja som 8 týždeň aj nejaké dni neviem presne a minulý týždeň plod nebol. Tak som zvedavá, ty si aký ?

dominika1922
17. feb 2025

Podľa ovulácie som 6+5 ale podla Dr o týždeň viac🙂 no držme si palce aby to dobre dopadlo 😊❤

autor
18. feb 2025

@dominika1922 ahoj no ako si dopadla ? Ja mám to za sebou , plod nikde ani zltkovy vak 🙂 ešte týždeň počkáme ale ani podľa hcg to nevyzerá ružovo 🙂

dominika1922
18. feb 2025

Ahoj a nemala si neskôr ovulaciu ? U mňa bol plod skoro 1cm aj akcia srdiečka. No budem veriť že aj tebe sa ešte ukáže a len ti to zle vyratali

autor
18. feb 2025

@dominika1922 netuším ale ani hcg nemám vysoké 🙂 nevadí ideme ďalej 🙂 počkáme týždeň ešte mám sa opäť ukázať

katusik456
19. feb 2025

Joooj musí to byt náročné ja viem, raz to prejde a vies že to stojí ta to keď mas synčeka. To dáš určite. Vracania ma verejnosti som sa bála strašne a stalo sa to až 1x keď som si prečítala že kola pomôže na nevoľnosť a bola som aj smädná takže som si riadne dala (predtým som nemala kolu pár rokov) vyšla som z bytu a prišlo ro na mňa v bráne 🙈 na 7 naspäť som nestíhala viete si to predstaviť , hanbila som sa ako pes ale to bolo poslednýkrát čo som zvracala aj to kvôli sebe