icon

Ako prekonať smútok po strate domáceho miláčika v tehotenstve?

6. jan 2026

Som velmi citlivy clovek a som tehotna. Prisli sme o psika a ja to neviem prijat,citim sa velmi zle,neviem prestat plakat. Preboli to? Kedy? Vsetci maju strach,sby som nepotratila,vlastne aj ja sa bojim,no aj tak sa neviem ukludnit.

janage
6. jan 2026

na upokojenie, nie menšie smútenie - magnézium a chodiť von na slnko, Plus si pozri nejaké cvičenia na zvládanie stresu. napr. dýchacie, zmyslové. S precitlivenosťou pracuj lebo keď porodíš a prídu ťažké chvíle, keď budeš mať strach o bábo napr. tak sa zložíš,
Kľudne napíš na IP alebo zavolaj na linku duševného zdravia. Smútok je v poriadku, jeho intenzita taká veľká, že hrozí potrat, už v poriadku nie je. Smúť, plač - to je všetko OK, ale nerúcaj sa, aj keď psík je často ako člen rodiny, tvoje dieťa má byť na prvom mieste.

anonym_40cec5
6. jan 2026

Psik odišiel… ak bol stary o to lepšie si to skus nejak vyriešit v sebe a hlavne sa tes na babatko🥰

anonym_558118
6. jan 2026

chápem ťa. My sme to zažili . Zomrel nám 15.9.25
Plakali sme všetci. Ale už mal vek - 16 r, vlčiak
pochovali sme ho doma vo dvore - všetci sme stáli pri jeho hrobe. Doteraz spomíname, iného psíka nechceme.
Skús si dať magnézium, ak bude zle tak neurol aspoň troška odkusnúť z tabl. Aby si sa upokojila. Aj pre bábo je zle aby si bola v takom obrovskom strese.
Nepomohol by ti druhý psík? známa tiež veľmi smútila - do týždňa si kúpila nového.

any_soj
6. jan 2026

@anonym_autor z plaču určite nepotratíš.

autor
6. jan 2026

Psik bol uplne zdravy,stala sa hrozna nehoda,tak by ma v zivote nenapadlo,ze o nho prideme. A mame este jedneho,ktory mi ho vo vsetkom pripomina.

anonym_4634d1
6. jan 2026
@anonym_autor

Psik bol uplne zdravy,stala sa hrozna nehoda,tak by ma v zivote nenapadlo,ze o nho prideme. A mame este jedneho,ktory mi ho vo vsetkom pripomina.

@anonym_autor mesiac som plakala denno denne. Po mesiaci už to bola len bolesť a smútok. Až po pôrode mi dieťa dávalo nový zmysel do života. Prešlo 6 rokov a spomínam si takmer denne.
Nepotratiš. Ženy prežili tehotenstvo aj počas vojny. Oveľa horšie situácie prežije tehotná žena. Kamarátka v 5mesiaci pochovávala mamu ktorá zomrela nečakane.
Tvoje emócie sú prirodzené, snaž sa ich len prijať.

autor
6. jan 2026
@anonym_4634d1

@anonym_autor mesiac som plakala denno denne. Po mesiaci už to bola len bolesť a smútok. Až po pôrode mi dieťa dávalo nový zmysel do života. Prešlo 6 rokov a spomínam si takmer denne.
Nepotratiš. Ženy prežili tehotenstvo aj počas vojny. Oveľa horšie situácie prežije tehotná žena. Kamarátka v 5mesiaci pochovávala mamu ktorá zomrela nečakane.
Tvoje emócie sú prirodzené, snaž sa ich len prijať.

@anonym_4634d1 dakujem