Ako prekonať strach z pôrodu druhého dieťaťa?
Ahojte. Keďže som si už jedným pôrodom prešla tak viem čo ma čaká. Doteraz som bola v pohode, však som to dala super aj keď to bolo jeden z tých náročných. No mám dva týždne do pôrodu a objavil sa vo mne neskutočný strach. Úprimne ani pri prvom som taký nemala a to som nevedela čo ma čaká. Máte nejaké rady ako ma to môže prejsť trochu ? Strašne sa bojím že to môže byt ešte horšie a to už by so nedala. Ja som kvôli tomu nechcela ani druhé dieťa lenže… Nakiniec som sa na to dala. Všetci sa tešíme , hlavne dcérka že bude mať sestru… ale ja som začala cítiť ten hrozný strach a neviem si s tým dať veľmi rady. Predvčerom som mala poslickov ale takých že som myslela že už pôjdem rodiť. Od plaču, po stres sa vystriedali všetky nálady. Potom to prešlo a mne sa veľmi uľavilo že ešte nejdem rodiť. Viem že malé musí ísť von… len si neviem nastaviť tu hlavu. :(
Pokus sa byt racionalna, dieta musi von, nikto iny to za teba nespravi...predychaj emocie, nepomozu, mysli na svoje MILOVANE BABATKO, ako sa citi ono, aj ono sa mozno boji, musi sa dostat von, cim rychlejsie...mysli nato, ze o chvilku bude pri tebe a uz bude dobre.... mysli pozitivne, to je polovica uspechu...drzim ti palce,zvladnes to super, si silna zena, napriek vsetkemu si ochotna ist do toho znova♥️
@anonym_autor Mrzi ma to, na mna ten strach pri druhom nastastie prisiel az v porodnici tesne pred porodom. Pomohlo mi sa vyrevat, chytila som muza za ruku a povedala som mu, ze sa len musim 5 min vyrevat, doktor sestricky na mna pozerali, ale pochopili, dali mi chvilku, utrela som slzy a sli sme na to. Ak si este doma, skus nejake antistresove nahravky (Martin Lajprik ma skvele), levandulu, alebo si kludne poplac. Kazdopadne drzim vsetky palce, za chvilku bude potom a budete krasna rodinka 🥰
@anonym_autor skús si prejsť čo presne v tebe vyvoláva strach a nastaviť sa že to v každej situácii zvládneš. Hovor si že všetko sa deje preto aby si mala svoje dieťa v náručí a každá bolesť ťa približuje k tvojmu dieťaťu. Zvládneš to ❤️
@anonym_autor
sikivno si najdi dulu na pokec! Mne pomohla, aj ked hned na zaciatku. Ja som mala panicku hrozu. Mala som zivy sen, ze lezim na sale a zachranuju ma lebo som stratila privela krvi. Este som tam muzovi pivedala aby sa s laskou staral o babi.
A vysvetlila som si to tak, ze to v nemocnici dobabrali a prwti chcem domaci porod 🫣.
Dula ma "uoratala" aj ukludnila. Nie medovymi recami ake dokazala mi poskytnut vdaka svojim skusenostiam pokoj. Isla som rodit s usmevom a vyvolavackou - bez domaceho porodu 😁.
Inak teraz 3ti x som sa tiez bala. V 39 mi isli vyvolavat, to oni ti po 40tke zenam odporucaju. Chceli mi zaviest balonik, taky stres som z toho mala, ze sa to prejavilo na odozvach malej. Tolko ma sledovali, az uz nemali cas nic zaviest koli inym porodom. Rano som sa rozhodla po opytani pre tabletky na vyvolanie porodu.
Napriek mojmu strachu to bol najrychlejsi a vekmi dobry porod, do 3 hodin som bola hotova od orvej kontrakcie.
Mne pomahali mysliet, ze vsetko super dopadne a pozerala som vudea s hypnoporodmi a timi s dobrym koncom.
@anonym_autor pracujem na pôrodnici. Toto nastavenie čo máš je zle. Netráp sa dopredu neplač a nestresuj sa. Väčšinou je druhý pôrod ľahší ako prvý. Telo si tým už raz prešlo, je zmenené po prvom pôrode. Neobavaj sa že ťa čaká niečo podobné. Pôrod môže byť úplne hladký a to si aj manifestuj. Zbytočne sa dostávaš do energie ktorá pre hladký pôrod nie je dobrá. Nastav sa tak že proste bábätko pôjde von, raz si to už mala ťažké kvôli okolnostiam a preto lebo si bola prvorodička no teraz už vieš do čoho ideš, tvoje telo si tým raz prešlo a ty nie si vystrašená... Bude to trvať chvíľu, porodíš, prežiješ bolesti a hotovo. Mám kopu kopu mamičiek ktoré mali zle prvé pôrody a rýchle dobre druhé, tretie pôrody. Hlavu hore, bude to fajn dáš to a lepšie ako prvýkrát

@anonym_autor kazda z nas ho ma/ mala a bude mat. ale sme tu. neboj, dobre bude. 🍀