Ako prekonať strach z tehotenstva po potrate?
Dievcta, ako prekonat ten strach? Vytuzene som otehotnela po dvoch rokoch snazenia. Zacinam 7tt. Na ultrazvuku uz bilo aj srdiecko. Pred tymi dvoma rokmi som mala spontanny potrat. Snazim sa mysliet pozitivne ale ja sa normalne z toho neviem plnohodnotne tesit. Stale si hovorim ze aj tak nic neviem ovplyvnit a vsetko bude tak ako ma byt. Muz aj ti co o tom vedia sa tesia ale ja normalne neviem tu radost zdielat. Vzdy kazdemu len poviem ze este je skoro... Som z toho smutna neviem ako to prekonat 😒
@annnna18 Je to normalne, aj ja som to tak mala. Nijako to nemusis prekonavat, babatko sa bude vyvijat bez ohladu na to, ci sa bezzuzdne tesis alebo mas respekt. Po prvom trimestri to zacne byt lepsie, ked pridu pohyby este lepsie. Ale ja som mala respekt az do konca, uplne nicim nezmarena radost proste nebola, ale nicomu to neublizilo.
Ako prekonat strach neporadim, zazila som to..Sice som nepotratila, no v obdobi ked sa mi konecne podarilo po 3r snazenia otehotniet,potratili 2 moje blizke kamaratky s mojou diagnozou. Do toho mi prisli zle vysledky z reproimunologie,no aj lekar mi povedal,ze to uz neovplyvnime, bude ako bude. Tehotenstvo sme okoliu preto oznamovali az v 5.mesiaci. Kupila som si angelsound a ked ma prepadl uzkost, na chvilku som si vypocula srdiecko. Treba verit,ze všetko bude ok a bude
@annnna18 nie si v tom sama, tiež to prežívam. Toto je 2. tehotenstvo. Prvé nedopadlo dobre. Akurát končím 6. týždeň a mám zmiešané pocity. Bojím sa že to zase nedopadne dobre, stále sa kontrolujem a odpočítavam dni kedy pôjdem na ďalšie sono. Mne ešte akciu ❤️ nepotvrdili takže stále omýšlam ako tá kontrola dopadne. Neurobíme s tým asi nič. Proste to tak je. Ak sa má stať sa stane. Čo viem ovplyvniť tak sa snažím robiť všetko tak aby dobre bolo a zvyšok neovplyvníš. Musíme si to asi len prežiť. Pre mňa je ten čas a neistota najhoršia. Psychika robí svoje. Ale nie si v tom sama a to čo prežívaš je normálne.
@annnna18 je to v poriadku a nebuď prekvapená keď sa budeš k tomu takto stavať až do pôrodu.. v prvom tehotenstve som mala MA, máme následne 3 deti no veru neužila som si ani jedno tehotenstvo. Každé jedno som bola v podvedomom strachu od 2 čiarok až do pôrodu. Ja som bola vždy šťastná až keď sa bábätko narodilo 🙂 držím palce aby ti to dobre dopadlo 🍀

@annnna18 je to v poriadku.
To, co cítíš, je respekt a pokora a tak je to správne. Narodenie zdravého dieťata nie je ziadna samozrejmost, ktora musí byť od oplodnenia sprevadzana radostou. Ty vieš, ako to može dopadnut. Vie to každá žena, ktora si niečím takym presla (je nás dost).
Ja som do 13tt radsej vobec nepripustala, že som tehotná a nik okrem mm o tom nevedel.