icon

Ako riešiť traumy počas tehotenstva a po pôrode?

lenuskalenuska22
28. máj 2025

Milé mamičky, cítili ste niekedy, že sa vo vás počas tehotenstva alebo po pôrode prebúdzajú staré bolesti z detstva? Ako sa vysporiadať s vlastnými traumami, aby sme ich neprenášali na svoje deti?

kikusenka1
28. máj 2025

Nie, nič také... pripadne skus nejakého psychologa

dory11
28. máj 2025

@lenuskalenuska22 pozri ja som bola rozhodnutá že sa tomu bude vyhybat a nebudem svoje traumi z detstva prenášať na dieťa občas ale stratím nad sebou kontrolu a niekdy nedám pozri ako čo poviem ale potom sa dcéra o spravednim že to tak nemá byť že ma to mrzí a snažím sa jej ukázať ako to má byť .
Ale ten psychológ je správna. Voľba len ja nemá odvahu tak dúfam že ty áno

pl2y
31. máj 2025

@lenuskalenuska22 najlepšie tak, že budeš na sebe pracovať, literatúra a pripadne aj psychológ..lebo podvedome mame zaužívané tie vzorce správania/reakcii, až keď pochopíš ako a prečo to tak je, tak to môžeš zmeniť, ale da sa to..ja si veľa citam a mám aj jednu psychologicku, kde nemáme nejaké pravidelne sedenia, ale raz za pár mesiacov si s nou zavolám a pokecame, pripadne čo som čítala alebo ako by reagovala v takej a takej situácii alebo mi vysvetlila ako si nastavovať hranice, ako si najst čas aj na seba a ukázala mi aj techniky na ukľudnenie, keď už cítim, že toho začína byt veľa, aby som to vedela zvládnuť a pripadne potom v klude prebrať, kde bol problém..akurat človek nemôže ísť zivot v režime autopilota, ale mal by byt prítomný v každej chvíli