icon

Ako znížiť chuť na cigaretu počas tehotenstva?

s11e22
13. mar 2025

Dobrý deň, som v 6tt som tuha fajčiarka no v momente keď mi bolo potvrdene tehotenstvo som prestala hneď fajčiť. Ani nechcem. Len ma zaujíma ci nemáte nejaké tipy na to ako ešte viac potlacat chuť do cigariet. Ja skúšam cukríky, dokonca keď už som fakt na tom zle tak si vezmem cigaretu samozrejme ju nezapalim a len tak "akože" poťahujem... nechcem aby moje bábätko trpelo kvôli mojej závislosti, a ani by som to nikdy nedovolila. Budem rada za všetky tipy, skúsenosti.

babushkaem
13. mar 2025

Nic, som v siedmom mesiaci a teraz je to este horšie podla mna 😀 ale jasne ze si nezapalim, ale aj tri krat denne si na to spomeniem.

s11e22
autor
13. mar 2025

@babushkaem och, myslela som ze to prejde po nejakom čase ale asi to potrvá dlhšie 🙃

denkabemommy
13. mar 2025

@s11e22 pochopiť, že je to tvoje vykúpenie -prestala si, teš sa, že nie si otrokom toho smradu 😊 prečítaj si knihu snadná cesta jak prestať kouřit - tá ti napraví tvoj mindset a nebudeš vnímať, že nefajčiť je nejaká strata 🙂

veselo_neveselo
13. mar 2025

@s11e22 Napi sa vody, sadni si, zavri oci a sustred sa na dychanie. Daj si taku kratku dychaciu pauzu, sustred sa na nadych, vydych, a uvedomenie si, ake mas obrovske stastie ze dokazes slobodne dychat a toto slobodne dychanie doprajes aj svojmu potomkovi.

milanemila
13. mar 2025

@s11e22 vytlac si na karticky co vsetko zle moze fajcenie plodu sposobit a citaj si to dookola vzdy ked dostanes chut si zapalit 🤷🏼‍♀️

kitycat
13. mar 2025

@s11e22 pozeraj sa po okoli a hladaj matky a otcov co fajcia rovno pod nosom svojmu dietatu. Ak ta toto neodradi tak uz nic.

Po porode sa chces k tomu vratot?

s11e22
autor
13. mar 2025

@kitycat no to je dôvod prečo som prestala. Ja som myslela skôr niečo co ma tych stavov zbaví alebo ich zjemní. Keďže viem ze si určite nezapalim. A to či sa po pôrode k tomu vrátim nieje predmetom tejto diskusie.

s11e22
autor
13. mar 2025

@milanemila super nápad. To si aj stále opakujem a ja viem ze si nezapalim. Len tie stavy sú také nepríjemné no

s11e22
autor
13. mar 2025

@veselo_neveselo výborný nápad,ďakujem vyskúšam to. 😊

s11e22
autor
13. mar 2025

@denkabemommy ďakujem pozriem sa na to. 🙂

kitycat
13. mar 2025

@s11e22 zuj zuvacky?

denkabemommy
13. mar 2025

@s11e22 sama som vďaka nej prestala fajčiť, vždy predtým to bolo neúspešné odopieranie 🙂

ivik4
13. mar 2025

Myslim ze naozaj len pevna vôla . Ja som sa zas kvoli dietatu v tehotenstve vyliecila z bulimie. Hned ako som vedela ze cakam maleho tak som ani raz nezjedla naraz celi obsah chladnicky ( jedla som odvtedy ako bezny clovek ) a vobec som narocky nevracala. Ani raz
Drzim palce

miskamisiq
13. mar 2025

@s11e22 robila som to isté čo vy na začiatku🙂 sadla som si na balkón, zobrala nezapalenu cigu len pre pocit, že niečo držím (pre mňa to bolo asi o motorike, že som nevedela čo s rukami, krátenie si času). Keď som bola asi v 9 týždni a niekto prešiel s cigou okolo mňa, prišlo mi strašne zle, neskutočne mi to smrdelo a bola som ,,,vyliecena". Už ma do konca tehotenstva ani nenapadlo slovo cigareta 🙂 držím palce nech tie stavy co najrýchlejšie prejdú 🙂

babushkaem
13. mar 2025

@miskamisiq tak su take baby, ze co zacítia cigaretu tak ich pomaly napne. Ja som pred 6 rokmi prestala fajčiť normalne cigarety, a teraz ked zacítil cigaretu tak hned dostanem chuť 😀

s11e22
autor
13. mar 2025

@ivik4 to je super 👍👍 ďakujem

s11e22
autor
13. mar 2025

@miskamisiq tak to napinanie je taka vec ze naozaj ta žena už potom vôbec nemá chuť na tu cigu. To by bolo fajn, no zatiaľ mi cigy ešte nesmrdia :( keď ich zacitim tak mam chuť stále. Ale uspesne odolavam, viem ze nemám nato odvahu si zapáliť vidím pred očami tu malú fazuľku v mojom bruchu. Len tie stavy keby boli trosku slabšie, nedá sa nič robiť budem to musieť zvládnuť 🙂 ďakujem za skúsenosť ❤️

jankalukasova
13. mar 2025

@s11e22 držím ti palce. Máš super prístup a nastavenie! ❤️❤️❤️ Kopec báb píše, či jedna alebo dve "slimky" denne fakt uškodia a vždy sa nájdu také, ktoré ich podporia a napíšu, že to je v pohode. Ty si to zobrala z iného konca. Hoci nie som fajčiarka, mňa by vždy odradilo, vidieť ako tým to bábätko trpí. Bolo také (nie veľmi príjemné video), ako sa dieťatko v maternici v podstate dusí, keď matka fajčí 😓 pre mňa hrozné. Po takom niečom by som chuť asi fakt nemala. Každopádne si super! Držím palce ✊✊✊

oktober3
13. mar 2025

Ja som to mala rovnako.
Nič nepomáha.
Chce to len silnu disciplínu.
Najhoršie bolo, keď mi v 16 ty vyšli zle tripple testy na genetické vady. Tam som ozaj bola dosť psychicky v prdeli. A potom ísť na amniocentezu a čakať tri týždne..
Ale stále má držala myšlienka, že bude zdravý.

Našťastie je úplne zdravý a ja tak ďakujem, sama sebe, že som vydržala.
Teraz má syn 8 týždňov a sem tam ma napadne , že by som si dala.
Ale keď som v pôrodnici bola na izbe s jednou maminkou čo fajčila ( aj v pôrodnici) a videla jej bábätko, ako strašne plače a je nespokojné...
Fuuuu...
Ja som na ňom videla úplne abstinenčné príznaky.

Nikdy by som si to neodpustila

s11e22
autor
13. mar 2025

@jankalukasova ja už sa hnevám ze som neprestala skôr.. jedna 2 cigy urobia väčšie zlo lebo by ma to naladilo na fajcenie a ja som dávala denne 25 cigariet ako kedy, takže toto by som si nedovolila napísať viem co robia cigy bábätku v brušku a taktiež aj keď je narodene a pri ňom sa fajčí... to male si nemôže vybrať ci chce ci nechce a ja ho určite nebudem ohrozovat.. aj keď je to ťažké a verím mamickam ktoré fajčia aj tak. Každého vec , ja nesudim. Nikto do hlavy nevidí. Ale ja by som si to nedovolila. A ďakujem za pekne slová a rady❤️

s11e22
autor
13. mar 2025

@oktober3 no ja som ešte bábätko nevidela v takomto stave, ale myslím si ze je to poznať. To co prežívam ja teraz by prezivalo bábätko keď by sa narodilo. Odtrpim si to pre to maličké s radosťou ❤️😊

petra5333
15. mar 2025

@s11e22 ja som fajciarka mam dvoch chlapcov.. prestala som ..pri prvom som mala stastie pretoze mi bolo zle a sprotivila sa mi kava aj ciga..pri druhom to bolo horsie..recept na potlacanie sice nemam..ale vsetko je v hlave som tehotna tak proste nemozem a bodka ..pribrala som velmi pretoze som to zajedala..no moj gynekolog ktory vedel ze som fajciarka sa ma pytal ci fajcim a povedal mi ze nieje dobre skoncit hned ale postupne a so slabsimi.. sem tam som si potiahla od muza ked som citila tu "nadhernu provokacnu "vonu pre moje telo 😁😁... Ale len sem tam aj to len ku koncu tehotenstva ked som sa bala rodit tak na ukludnenie..ale poviem ti po takej dlhej dobe si potiahnut z cigy sa mi hlava tocila .. takze postupne som nemala chut ..mozno to este na teba pride a nebude chutit .. je to len zlozvyk v hlave si to musis dat do kopy a zamenit niecim..luskanie slnecnic no stale som nieco chrumala🤷😄po pravde nepaci sa mi ked tehotne fajcia.sama pred sebou by som sa hanbila s bruchom fajcit takze len vydrzat ...a potom uvidis ako si prvu vychutnas ked zacnes ovsem znova co ja lutujem len som bola taka pribrata ze proste som si zapalila a uz to slo .som znova v tom 🤦