icon

Ako zvládať stres a nutkavé myšlienky v tehotenstve?

naduska1805
7. aug 2025

Ahojte stale mi v hlave behaju myslienky ci bude babo zdrave mam to az tak ze mam ako keby stiahnute brucho neviem to opisat (stres , nervozita ?) neviem sa toho zbavit mali ste nieco take??? ako sa tych myslienok zbavit ? Uz mam toho dost :/

gribka1
7. aug 2025

Veď stále, keď ťa tie myšlienky prepadnú, sústreď pozornosť inam.

anonym_b5844c
7. aug 2025

@naduska1805 od kedy som tehotná tak mám stres že či je z babom vsetko v poriadku, či rastie či mu bije srdiečko. Proste mám taký vnútorný stres a strach.. neviem sa toho zbaviť..

lion777
7. aug 2025

Buď sa sustred na nejaký predmet, premýšľaj len o ňom. Alebo naj je sústrediť sa na svoj dych, vnímaš ako sa nádychuješ a predstavuješ si ako vzduch ide cez nos do tvojich pľúc . Nauč sa meditovať , to ti pomôže.

elenajezova
8. aug 2025

Tak ale ten strach tam bude už stále, aj keď sa bábo narodí...či bude zdravé, či sa mu niečo nestane...to už bude "samostatná jednotka" nie "dva v jednom" a o to to bude ešte horšie. Takže ten strach sa treba naučiť ovládať. Ja mám dve už dospelé detí a ten strach som mala nie raz...a nie len o deti, ale aj o seba. Lebo však čo by potom bolo s detičkami...no musela som sa naučiť to ovládať. Nič iné ti nezostáva. A to som mala ok tehotenstvo a lekári ani na sone nikdy nič nevideli a predsa sa mi dcérka narodila s diagnózou pec rqinovaris či ako sa to píše.🤣 Proste vbočená nožička. Našťastie už je všetko ok.

elenajezova
8. aug 2025

Pes eqiinovarus congenitus.,