icon

Ako zvládnuť druhé tehotenstvo?

8. jan 2026

Som tehotna.
Mozno planovane. Alebo neplanovane. Neviem.
S muzom sme asi superplodni a pritom nie sme uz najmladsi.
Prve dieta sa podarilo na 1x, druhe dieta taktiez.
Este sme si hovorili, ze urcite z toho nic nebude, ze take stastie nemame.
No stalo sa.
Muz je cely stastny, vzdy chcel dve deti, ja som si to este nestihla ani uvedomit.
Vzdy som bola naklonena jednemu.
Od puberty som snivala o dievcatku, mala som davno uz vybrane meno.
A podarilo sa, ale cele tehu som sa stresovala, ci bude mala zdrava, ci sa nieco niekde nedosere, ci zvladnem porod bez komplikacii - a teraz to mam zazivat opat? Tu uzkost/ strach?
A za dalsie bude to opat dievca?
Bude to chlapec?
Mena vybrate nemam. Po chlapcovi som nikdy netuzila.
Budem ho rovnako lubit? Alebo ju??
Cele leto budem tehotna, este aj to mi pridava na depresii, ze budem doma zavreta, funiet, odpadavat od horucavy, budem spuchnuta, pribrata.
Nebudem sa moct venovat mojej dcere, lebo nebudem mat silu.
Urcite aj na nervy z toho celeho budem.
Pri prvom tehu, som ledva chodila posledny mesiac. A to som rodila na jar.
Jedine co lutujem je, ze sme to neskusili aspon 2 mesiace skor aby som stihla porod pred letom.
Normalne sa aj hanbim, co to tu pisem za sprostosti.
Asi si dam facku a pojdem spat.

lentakyterapeut
8. jan 2026

Dobru noc 🙂

doriiis
8. jan 2026

Nechápem, prečo niekto s takýmto nastavením otehotnie. Či už plánovane alebo nie

anonym_4e48b5
8. jan 2026

Hej zbytocne riesis veci co sa este vobec ani nestali. Bola som inak v lete na vrchole tehotenstva a doma rocne dieta. No tak som fucala.... A co. Vsetci sme prezili. Akoze v zime byt v 9mes je lepsie? Tam sa zas clovek oblieka jak cibula a ledva fuci tiez.
Tie otazky o dievcatku a chlapcovi nekomentujem, toto sa mi rozum zastavuje a to si mala mat prejdene predtym nez ste skusali druhe dieta.
Za mna hrozne prehanas, ja toto nemam rada, ale tak niekto Ti mozno napise srdieckovitejsi komentar... Ja len taky racionalny 🙃

anonym_a01ebf
8. jan 2026

Som v 7.mesiaci. nálady mám jak na hojdačke. Som rada že mám brucho v zime, lebo ledva dýcham plus to všetko čo si opísala by som nechcela prežívať v lete. Ale zase sa musím obliekať a ešte väčší tulenik som. Je to moje tretie tehotenstvo a toto leto som mala tretie leto v nevoľnosťami no tiež žiadna výhra. Ja som všetky tri deti chcela a teším sa. Ale ty si v šoku ešte a treba to spracovať. Ja mám tiež stresy ale zase ja preto lebo nečakaný finančný pád prišiel a musíme sa s mm z toho vymotať. No každý niečo ma.
Pozri vyrozprávať sa môžeš, na to sme tu.

reanda
8. jan 2026

a riesenie? pojdes na potrat? lebo inak su vsetky tieto stresujuce myslienky uplne zbytocne.. mozes ich rovno vyhodit z okna, lebo aj tak k nicomu nevedu.. teda jedine k tomu, ze sa momentalne citis zle .. praktickejsie by bolo, predstavovat si bezproblemove tehotenstvo, zdrave dieta a proste vsetko najlepsie, co si ani nevies predstavit 🙂 .. ked uz nic ine, aspon ti po takych myslienkach nebude nahovno

simca115
8. jan 2026

@anonym_autor Na to je toto fórum na vyrozprávanie .. Aj ja som na hojdačke citovej , som šťastná že som tehotná u nás to bol ozaj zázrak že som otehotnela . Ale cením si každý deň keď cítim malú ako kope že sa nám to podarilo ale netvrdím že sa furt nesťažujem že som ako tuleň , nemotorná , dychčim ako po maratóne , potim sa 😅 ale to patrí k tehotenstvu nejako to musíme zvládnuť 🍀

anonym_a4d68a
8. jan 2026

Ano daj si a chod spat. A porozmyslaj o tom, ake stastie mas, tak si ho tymto nastavenim neodplas…
Ja som rodila v asi najhorucejsom lete co si pamatam za posledne roky, cele tehu rizikove cize lezat, neskor sediet doma a vies co ma trapilo najviac? Ci bude babatko zdrave a nie take koniny ako v akom rocnom obdobi sa narodi 🤷‍♀️ tak sa budes potit s velkym bruchom, no a?

majlo1234
8. jan 2026

Je to jedno leto. Aj keby si nebola tehotna, tsk ti je horuco. Bude to ok

anonym_75d54a
8. jan 2026

Kks žena, nič sa neboj, všetko zvládneš🩷
Jasné, že máš obavy a rešpekt, ale také isté to bolo pri prvej dcérke, prvé dieťa, ako to zvládneš a vidíš to, dala si to. Či to bude dievka, alebo chalan, budeš to ľúbiť rovnako, zo začiatku to bude náročnejšie, ale nájdete si režim. Ja viem, že sa nebojíš ani tak počasia, ale toho, ako budete fungovať zrazu štyria. Ale to zvládnete. Si super mamina🌹takže nohy v teple, hlavu v kľude a držím palce, nech ti to dobre dopadne.

anonym_0472da
9. jan 2026

Prepac ale riesis fakt somariny 🙈
Beriem jedine fakt že su to hormony.

luccija
9. jan 2026

Stopni myslienky bude ako bude...možno to prelezis v nemocnici zlá predstava však?Podľa mňa je super byť tehotná v lete netreba sa extra obúvať, zimná bunda, smyknut sa na ľade, dáš si šaty, šľapky a budeš piť limonádu🤪budeš ho, ju ľúbiť ako si si nevedela ľúbiť po prvom, druhé dieta

anonym_37d58b
9. jan 2026

@anonym_autor v prvom rade gratulujem.k bábätku, len nechápem čo riešiš
Mám deti so 14 mesačným rozdielom,obe má prvý šup, a áno celé leto som bola tehotná s ročným neposedným dieťaťom, ano vždy som chcela mať dcéru, a meno som mala vybrané už 10 rokov predtým ako som muža spoznala, 15 rokov predtým ako sa narodila, ani aj mne bolo zle bola som napuchnuta a kvôli zdravotným problémom a závodneiu som pribrala 30 kg.
Len na rozdiel od teba som pri druhom dieťati neriešila ani len pohlavie, (ani pri prvom ) mali sme vybraté meno len pre dievča, pred pôrodnicou v aute som povedala mužovi že keby chlapec tam bude mať meno po ňom, on povedal že nebude...nebolo. Keď som nevládala pomohol muž, von sme chodili ráno/večer. Veď to dieťa má aj druhého rodiča nielen matku. Ostatné nerieš to más iba v hlave

anonym_3689c2
9. jan 2026

Uprimne? Si cudna. Mam 42 rokov, problemy s tlakom, liecim sa uz teraz, cakam dieta koncom augusta. Mna ani nenapadne z tohto stresovat, ze cele leto bude to a to. Ja uz funim teraz, kedze nadvaha a tlak. A to som si myslela, ze uz je tu menopauza a taketo prekvapko. A radsej ani nejdem pisat, kolke v poradi to cakam, lebo ta trafi. Len sa modlim, aby zdrave bolo. A lepsie je za mna rodit v lete, ako v novembri, decembri, januari (mam skusenost), ked sa ani do ciziem a kabata nevojdes.