icon

Ako zvládnuť rady a nátlak počas tehotenstva?

18. feb 2024

Ja neviem, či len ja som divná, alebo ľudom úplne preplo. Od kedy som oznámila okoliu, že som tehotna, tak je to len samé hento nerob, dávaj si pozor, nejedz toto. Hlavne od mojej svokry, ktorá nadobudla pocit, že je asi robím všetko pre to aby som si ublížila. Minule ma videla piť kavu, tak išla zas do biela. Je presvedčená, že držím diétu, lebo sa stravujem zdravo a nemám potrebu jesť za dvoch. Tehotenstvo mam bezproblémové, takže aj cvičím. Samozrejme nie nejak veľmi, skôr sa len tak naťahujem, váhu vlastného tela alebo malinké činky dvíham len aby som sa udržala v pohode. Mám problém s chrbticou, udržať si svalovú hmotu je podľa mňa v tehotenstve žiadúce. Keď necvičim mávam migrény a na psychiku mi tiež urobí dobre, ked vypnem mozog. Ona je ten typ človeka, čo rada ľudí komanduje, ale u mňa narazila na odpor, nevie predýchať že nerobím veci podľa jej. Muž je ma mojej strane, našťastie. Bojím sa, čo bude ked sa male narodí.

januska12323
18. feb 2024

Nuž pevné nervy, po pôrode to bude len horšie.

bonbon36
18. feb 2024

@januska12323 si ju povzbudila :D

janica_
18. feb 2024

Bude to len horsie. Ja by som jej povedala, aby mi nasla nejaky dokaz ze mi to ublizi a neprospieva. A rovno uz aj spomen ze budes pri dietati robit to co budes vediet ze je spravne, takze bez toho aby ona zistovala co hovori moderna medicina s nou diskutovat nemienis. Inak sa neda

rybkoava
18. feb 2024

Jedným uchom dnu, druhým von. Rob si ako uznáš za vhodné. Mne by tiež určite veci vrátane kávy skoro všetci zakázali. Jednoducho som im vysvetlila že 2 kávy denne dieťaťu neublížia, aj tak ma upozorňujú. Tak to vždy zopakujem.😊 Nerob hento nerob tamto, šanuj sa a pod. Ja mám rizikové tak tým dupľom má upozorňujú.