icon

Ako zvládnuť starostlivosť o domácnosť a tehotenstvo?

2. jún 2025

Možno ma vysmejete ale normálne mi je z toho od soboty smutno... Máme starší dom, postupne rekonštruujeme, väčšina vecí je hotových ale proste nevyzerá to ako novostavba u susedov, hlavne nie ešte vonku, lebo priorita bol interiér. Som tehotná, za posledné 2 mesiace mám 160 hodín nadčasov v práci, dom má 200 m2 podlahovej plochy. Nech robím čo chcem, proste nestíham upratovať tak ako suseda, ktorej každý víkend príde svokra k deťom a má dom o veľkosti polovice nášho. My nemáme nikoho, sme úplne sami s mužom. Posledné dva týždne syna volá o rok starší sused k nim, syn má 5 a cez víkend mi začal plakať že on sa chce hrať u kamaráta lebo majú krajší domček a u nás je bordel. Mám harmonogram že každý deň v týždni dôkladne upratujem jednu miestnosť, pričom 2 úplne vynechávam lebo o 1 sa stará muž a druhá je v pôvodnom stave a vôbec sa nepoužíva a je zamknutá. 6 dní v týždni miestnosti a jeden deň umývanie podláh (okrem toho robotický vysávač a mop chodí každý deň). Lenže ten neporiadok sa stále urobí, ja sa už teraz cítim ako otrok toho domu, že od 16tej len robím domáce práce, varím, skladám prádlo, upratujem veci čo nie sú na svojom mieste, plus tá jedna miestnosť podľa harmonogramu, popri tom synov krúžok a každodenná návšteva parku, lebo sám sa nevie tak zahrať, chýbajú mu deti. Viem že syn je malý ale proste trafil do čierneho a áno má pravdu že nemáme taký poriadok ako niektorí iní. Áno videla som aj horšie zas, ale aj tak ma to štve. Čo zas on ako malé dieťa nevidí je že nemáme bungalov na hypotéku, ktorý ano, na prvý pohľad vyzerá lepšie, ale je oveľa menší (síce ja by som o trochu menší dom uvítala) a ešte je kvôli nemu človek do dôchodku zadlžený. Všetko robíme z nasetrenych peňazí, nemáme jedinú pôžičku. Jasné že aj mne vadí že máme staré interiérové dvere alebo na wc trčiacu trúbku zo steny, kam pôjde umývadlo, ale finančná aj časová priorita je teraz inde. Každopádne ma to mrzí, ja neviem čo robím zle a ako to mám robiť inak a ešte k tomu si uvedomujem že s dvomi deťmi to bude ešte horšie s tým poriadkom. Mám proste makať viac, alebo neriešiť ako žijú iní?

hederamonstera
2. jún 2025

Jejda, neries susedu, ako vies, ze to lepsie stiha a ma upratanejsie?(inak vzdy sa ti bude u druhych zdat, ze je upratanejsie lebo tam nezijes a nevies ako to vyzera, ked je naozaj katalogovo upratane). Si u nej 24/7?
Zniz naroky, prerabate, mas male deti, katalogovy dom budes mat, ked ti deti odidu z domu ;) kasli na to, ci na smrtelnej posteli si budes hovorit, ze och, mala som viac upratovat v tom zivote

januska12323
2. jún 2025

Čo každý deň v jednej miestnosti dokážeš upratovať? Si otrokom domu lebo chceš mať všetko dokonalé. Prioritou by mi bol prevádzkový bordel, kuchyňa, veci na svojom mieste - to nauč syna aj muža a aby ste boli všetci spokojní. Drhnúť podlahy môžeš keď bude čas.

sense
2. jún 2025

Neriešiť ako žijú iní. A čo musíš každý deň tak dôkladne upratovať keď celý deň nie ste doma?
A tiež prečo toľko nadčasov, veď by ma porazilo

autor
2. jún 2025

@januska12323 no neviem či si pochopila ale je to vlastne raz za týždeň každá miestnost dôkladnejšie a ani zďaleka to nie je dokonalé, do týždňa mám zas pavučiny, prach samozrejme. A áno ten prevádzkový bordel ma štve najviac, ale muža už asi nenaučím inak, on na to nemá čas, príde z práce a ide von robiť, je to na mne. Syna stále upozorňujem, ale toto ma asi najviac unavuje že stále chodím a niečo odkladám prípadne to hovorím synovi. Ale aj ja asi v tom mám medzery, že neodlozim veci kam treba hneď a potom sa ten neporiadok kopí a robí to zlý dojem.

autor
2. jún 2025
@sense

Neriešiť ako žijú iní. A čo musíš každý deň tak dôkladne upratovať keď celý deň nie ste doma?
A tiež prečo toľko nadčasov, veď by ma porazilo

@sense to bolo dočasné, už to skončilo, ale bola to katastrofa fakt...aspoň že zaplatené

ha_ha
2. jún 2025

Prečo máš ako tehotná matka 5 ročného dieťaťa 160 hodín nadčasov za 2 mesiace? To je strašne veľa.

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2025

Neries susedu, to je zbytocna strata casu a energie. Skus ist cestou minimalizmu, potom upratovanie netrva tolko a v podstate aj ten interier vyzera tak nejako cistejsie.

autor
2. jún 2025
@ha_ha

Prečo máš ako tehotná matka 5 ročného dieťaťa 160 hodín nadčasov za 2 mesiace? To je strašne veľa.

@ha_ha že som tehotná som zistila keď sme ťahali posledný týždeň tých nadčasov, zistila som to okamžite (prvý deň keď sa mala dostaviť menštruácia), áno bolo to strašne veľa ale inak to nešlo, bola to jednorazová záležitosť, všetci sme sa na oddelení zaťali a dali to s vidinou aspoň toho zárobku keď už nič iné.

januska12323
2. jún 2025

No tak treba vyhádzať nepotrebné veci, dve vyložené veci na linke vyzerajú lepšie ako 15.

juliet86
2. jún 2025

pocuj..
syncek je maly... mozno proste sused ma na stene plagat spidermana a jemu to pride cool.... ja mam doma bordel. zial. mna to trapi. moje deti nie nastadtie

foxyfox
2. jún 2025

Ja si pamätám ako mi všetko u susedov ako malej prišlo vždy lepšie a keď si teraz spätne uvedomím, všetci sme na tom boli viac menej rovnako 😆