Je druhé tehotenstvo jednoduchšie ako prvé?
Dobrý chcem sa opýtať možno niekoho z vás to zaujímalo keď ste čakali druhé bábätko ja čakám druhé bábätko a chcem sa spýtať pri prvom pôrode som sa veľa veľa hýbala a keď ma chytili už akože bolesty tak som šla do nemocnice o 1 ráno a bola som len na 1cm otvorená a hýbala som sa veľa veľa čakala som dievku tak o 1 ma chytilo a o 10:20 som porodila tak sa chcem spýtať že ako to je pri 2 tehotenstve teraz čakám chlapca termín mám na druhý mesiac 13 teho mám stres bojím sa hádam viac ako pri prvom 😺tak sa chcem spýtať ako to je ste na viac otvorená keď vás pozrú a koľko minimálne trvá či dlhšie či menej proste aký máte nato názor na to druhé tehotenstvo ďakujem .
No u mna bol prvy porod kratsi ako druhy. Najtazsi bol pre mna asi druhy zo 4. A to som posledne 2 deti rodila s vyvolavanim pred terminom, raz tyzden, raz 2 tyzdne kvoli vysokemu tlaku.
Toto je velmi individualne. Pri druhom som bola otvorena na 5 mesiac pred terminom, rodila som 4 dni po termine a aj tak po hamiltonovom hmate, co mi robili 3x a trvalo to aj tak najdlhsie zo vsetkych. A ci cakas dievca, ci chlapca, to mas fakt jedno.
@viktoriademeova
tak mňa si tam pri poslednej kontrole v 39 tt rovno nechali, nepozdavali sa im prietoky a z kontroly ma rovno poslali na izbu, pre istotu. Na druhý deň na vizite mi povedali, ze ma vyšetriť a pokial bude všetko fajn, môžu mi dat vyvolavacju - ak chcem.
Súhlasila som, uz som sa ledva hýbali. Počas vag. vyšetrenia dr mala veľmi prekvapený vyraz. Pyrala sa co cítim. Nič. Teda ze som na 4 cm uz otvorena a dnes porodim 😁 Ja som do 7 cm nemala žiadne bolest, kontrakcie pravidelne - len mi pri nichvztvrdlo brucho. Potom mi pichli vodu a porodila som do 40 minut. Realne bolesti pôrodné som mala polhodinu.
Pri treťom som porodila od prvej bolestivej kontrakcie do hodiny 😄, takže za mna super. Želám ti taky porod ako bol môj 2 a 3ti 😀❤️
Mám za sebou tri pôrody a každý bol úplne iný.. prvý bol najdlhsi, druhý najkratší, tretí stredne dlhý.. otvárala som sa vždy pomaly, boleli tiež rôzne, lebo ja som mala a deti som mala veľké, najmä druhé dievčatko bolo veľké.. jednoducho nedá sa spoliehať na nic, každy pôrod je špecifický inak.. držím palce, hoci sa to ľahko povie a ťažšie koná, neboj sa, dobre to dopadne..
@viktoriademeova
a inak pri treťom som sa bála tej bolesti a okamzite riesila PDA. Nestihli 🙂 Dr. mi vraví, ze ved uz ste 2x rodili. Jasne vravím a práve preto viem co ma čaká a rýchlo epidural! Mne ho nikdy dat nestihly, mala som rýchle a jednoduché porody ale teda ten tretí bol najlepší. To som si samozrejme pocas tej bolesti nemyslela 😁
Moje druhé tehotenstvo je neporovnateľne náročnejšie a bolestivejšie, než prvé. Ale ty máš v nadpise tehotenstvo, nakoniec sa pýtaš na pôrod. Áno, väčšinou je další pôrod rýchlejší a “jednoduchší”. Pravidlo to ale nie je
Ja som mala prvy porod rychly a bezbolestny. Druhy velmi dlhy, a po vyvolavacke bolestivy. A to prvorodeny syn vazil 3770g, druhorodena dcera 3300g.
Cize kazdy to mame inak.
Prvý 18 hodín, druhý 4,5 od úplne prvej kontrakcie
Uplne ine, druhy v podstate trochu kratsi, ale oba mega dlhe. Obe po termine. Pri jednom praskla plod.voda a aj tak dalsi den nic sa nedialo, pri druhom prepichovali.
@viktoriademeova
1.tehotenstvo (dievča) - keby ze mi nepríde zle v autobuse a neozvracala som sedačku 🙈 ani neviem ze som tehotná. Cele tehotenstvo som pracovala, až do posledného dňa. Ešte deň pred cisárskym som bola na výlete, na túre.
2.tehotenstvo (chlapec) - keby mi aspoň jeden deň bolo dobre, bola by som šťastná prešťastná 😀 od prvého dňa do posledného som nemohla ísť nikde sama, vždy som niekde odpadla, nízky tlak, pálenie záhy, zvracanie, niečo brutal 🤣 čiže som bola viac doma ako v práci.
3. (dievča) - zase bez problémov.
Všetky tri sekcie a bez problémov, všetky rovnaký priebeh.
Druhy porod bol rychli, maly bol von na druhu kontrakciu. Ale ja som mala aj prvy dobry, ja ako neznasam bolest tak porod asi kvoli adrenalinu moje telo zvladalo dobre.
Zato tehotenstvo bola katastrofa, mala som nizky tlak a nic nepomahalo a stale mi bolo zle. Nikdy viac
každý ďalší pôrod bol u mňa kratší o polovicu ako ten predchádzajúci... pri štvrtom som prišla na nemocnice otvorená na 9 prstov - samozrejme mala som bolesti, ale nie až také že by som už mala rodiť....
ver lekárom, pôrod bolí vždy - nikdy to nie je bez bolesti - samozrejme sa bavíme o tom že ideš bez akýchkoľvek oblbovákov...
ako tehotenstvo druhé bolo asi najhoršie - neustále som krvácala a hrozil potrat min. ešte v 5 mesiaci. ostatné tehu bezproblémové - nevolnosti boli len v prvom tehu.

každy pôrod bol kratši a posledny bol najlahší , ale to vieš každa to ma inak, ale tak už vieš čo ta čaka čo chceš nechceš, bude dobre , ano aj ja som sa prechadzala, ukludnuvalo ma to ..pri každom